You are here

Lakásban fellelhető értékek kutatása fémkeresővel

32 posts / 0 new
Last post
mosomedve
mosomedve picture

Ma hallottam és megkérdeznék másokat is ezzel kapcsolatban: Betörők jártak egy lakásban és ellopták az eldugott pénzeket és nemes fémeket, anélkül, hogy komoly felforgató tevékenységet végeztek volna. (Mintha tudták volna, hogy hol kell keresni az értékeket). Elbeszélés során felvetődött egy nagy érzékenységű fémkereső használata is. Léteznek már professzionális fémkeresők, amik ráadásul a fém fajtáját is képesek megkülönböztetni. Alumínium, ezüst arany, vas, stb. Az arany és ezüst ékszerek elég nagy tömeggel rendelkeznek, amiket a fémkeresők már nagyobb távolságból is ki tudják mutatni, még a szekrényen keresztül is. Elképzelhető-e, hogy a papír pénzek biztonsági szálait is képesek detektálni és jelezni? Főleg ha sok van belőlük egy helyen? Lehet, hogy a betörők már ilyen technikát használnak a munkájuk során? Például egy ilyen:
https://www.femdetektor.com/xp_gold_maxx_power_femdetektor

Comments
kipcsak
kipcsak picture

Kezd "kék fény" lenni a beszélgetés. Nincs itt olyan kolléga akinek van fémkeresője és pontot tenne a témára?

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Van fémkeresőm, de csak egyszerűbb, a fém dolgokat szépen jelzi pl alátét, szeg, gyűrű, de ez még nem válogatja ki, milyen fémből van.

0

uniman
uniman picture
***

Mi a kérdés? Van olyan fémkereső, amelyik elé, ha ledobsz pl. egy ilyet , akkor az csak akkor jelez, ha tényleg olyan van a föld alatt. Másfélék használatához, pedig rendkívül nagy gyakorlat szükséges, hogy célnak megfelelően lehessen használni.

https://carryallcanada.ca/product/ger-detect-titan-1000-geolocator-metal-detector-special-order/

https://www.google.com/search?q=GOLD+AKS+GOLD+DETECTOR&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwj9pbinzuPnAhVwsYsKHT0LBsUQ_AUoAXoECAsQAw&biw=1366&bih=576

0

mosomedve
mosomedve picture

Azért hajlok arra az állításra, hogy valamilyen kütyüt használhatnak, mert betörtek az egyik közeli családtagjához is és ő valamilyen fém dobozban tartotta az otthonában a készpénzt, amit a betörők nem találták meg, viszont a felesége zokniban elrejtett arany ékszereit azt megtalálták. (Már ha hitelt lehet adni az elbeszélésnek, de nem olyannak ismertem meg).
Viszont hinni lehet a linken megadott fémkereső leírásának, akkor különböző fém típusokat is ki tud jelezni. Ha már egy betörés alkalmával visszajön egy készülék ára, már megérte!

0

kipcsak
kipcsak picture

Én még csak ilyen hosszú nyelű fémkeresőt ismerek de lehet hogy van már zsebben hordható is, de azt nem tudom elképzelni, hogy egy ismeretlen helyre ilyennel bevonulnának. Füles vagy megfigyelés jobban elképzelhető

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Valami kütyüjük lehet, mert egy idős, ágyban fekvő rokont ugy pakoltak ki, hogy otthon volt, feküdt az ágyában, azok bementek, és látta, hogy valamilyen kis kézi szerkezettel végigjárták a sötét szobában a szekrényeket, és szinte csak oda nyultak be, ahol a pénz volt, ékszere nem volt, végignézte a dolgot, de megozdulni, vagy szólni nem mert, mert rettegett tőle, hogy agyonütik, ha észreveszik... A másik, hogy pl ha van utcára néző ablak, nincs rendesen lehúzva a redőny este, felkapcsolt lámpánál simán csomóminden látható kintről. Hátmég ha nincs redőny, hanem csak függöny. Leállnak egy autóval, van hogy napokig figyelik a célszemélyt, mikor megy el, jön haza, meddig van távol... Egy másik ismerőshöz akkor mentek be, amikor 15 percig nem volt otthon, mert átment a kb 10 háznyira levő oviba a gyerkőcér, mivel minden nap ugyanabban az időben ment, kifigyelték. Nagyon szemfülesek, és dörzsöltek a betörők, még távfelügyeletes házba is simán bemennek, mert tudják, hogy 10-15 perc, mire a járőr kiér. 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
Nekem egyik barátomék családi házban laknak. Van nyári konyha, kis műhely , garázs, 3 disznóól, kacatokkal. kerti szerszámos. A pénzt és az ékszereket egy kopott fém dobozban tárolja valahol kint a kacatosban....Azt mondja, ha megtalálják megérdemlik...

3

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Én ha ilyen lenne lehet eldugnám pl a pottyantós WC környékén... Vajon elég fifikásak-e, és oda benéznek-e, vagy csak a házban néznek körül? :D

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Ugye valami fém festékes vagy csavarosba kéne tenni az egerek miatt. Olyan helyre tenni ami nem feltűnő, vagy van előtte jö csomó más cucc. A pottyantóba mit keressen egy fém doboz.? Az már gyanús. 

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Nemkell fém doboz, pl egy 110-es KG vagy PVC lefolyócsődarab is megteszi, két záródugóval a végén, ami hermetikusan lezárja... Az elmebeteg ötletek tárháza végtelen :) De nem ez a lényeg, hanem hogy egyáltalán eszébe jut-e bármelyik dörzsöltnek oda benézni... :D

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Na jaa. Arra akartam rávilágítani, ha Valaki családi hátban lakik , és van x db melléképülete az udvarban talán biztonságosabb ott tartani a lét....

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Igen, szerintem is, akár még a padláson is biztonságosabb kismillió doboz és kacatok között, Nem az lesz az első, ahová bemennek... Legalábbis eddig... De mostmár tudják min jár az agyuk, akik ki akarják cselezni őket :)

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Köszönjük az információt!

Üdv, a tesók

1

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Mondom, ha a sok kacat között megtaláljátok, vigyétek....

0

Jaca
Jaca picture
****

Ezért kell egy köteg hamis pénzt is tartani a tartani a lakásban :)

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Idős ember a sötétben, a paplan alól figyel és lát valamit, valószínűleg a szemüvegét sem vette fel közben... A telefonjukkal világítottak, hogy megtalálják a ruhásszekrényben a pizsamák alatt a cellux-al atombiztosan lezárt borítékban a dugi pénzt. Ne misztifikáljuk túl ezeket az egyszerű tolvajokat, rablókat. A legtöbbnek nincs túl nagy végzettsége, és nem azért, mert faj szerint szegregálták őket az iskolában...

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Legyen így. Bármi előfordulhat. Látatlanban mindent jobban tudunk, mint mások...

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Igen, divat a fotelszakértés, de csak józan ésszel végiggondolva...
- az idős bácsihoz nagy valószínűséggel nem az Ocean's 11 típusú tolvajok mentek be
- az ilyesmi elkövetők képzettsége, anyagi helyzete és maga a szitu sem igényel komoly elektronikai felderítést, a papírpénz érzékelés pl. nagyjából lehetetlen, tehát értelmetlen, de a többi értéké is nagyjából az a kategória
- nem létezik olyan technika, ami nem lenne ismert elektronikai körökben, de ezek a szekrény felforgatók használják (nem kell a konkrét készülék, csak maga az érzékelési elv is elég)
- sötét volt és akkor ébredt, és meg is volt ijedve
- idős, a látása ennek megfelelően valószínűleg átlag alatti, élesség, szürkehályog, zöldhályog (feltételezés, nem ismerem, de a közelemben levő idősek látása nem javul a korral)
- ha szemüveges, akkor nem volt rajta az ágyban, mivel nem azzal alszik, utána meg lapult a paplan alatt, nem volt ideje, mersze elővenni
- a bácsi nem nagy technikai guru lehet, hogy felismerjen bármilyen elektronikai eszközt
stb...
Persze csak szerintem.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Mint mondtam bármi lehet, én nem voltam ott, lehet hogy igazad van, és annyira be volt szarva, hogy a zseblámpát is spéci kütyünek nézte :). Viszont vannak nyomozó ismerőseim, akik már jópár ilyen történés után helyszíneltek, nyomoznak... Sok érdekesség van, az biztos. Nem csak alkalom szülte besurranók léteznek (bár a többségük valóban az, akikről beszélsz), hanem dörzsöltebbek is, akik ésszel, segítséggel (technikai, személyi) csinálják. Nekik is fontos a gyorsaság, hogy pár percen belül eltűnjenek, minél kevesebb nyomot hagyjanak minél előbb elhúzzanak. A lopott érték töredékéből akár vehetnek is a feketepiacon, vagy kínából spéci kütyüket, amiről nem is gondoljuk, hogy létezik.  Sok még itt a fekete folt szerintem, amiről sokan azt gondolják, ők ismerik... Pl benned fel sem merült, hogy az idős rokon néni volt, nem bácsi, mégis határozottan bácsizod :)  Én úgy gondolom nem szabad lebecsülni őket, de túlmisztifikálni sem kell, csak józan ésszel végig gondolva, a lehetősége meglehet, hogy azokban a körökben többet tudhatnak, mint mi, ezért olyan hatékonyak... Részemről meghagyom a lehetőségét :)

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Mivel nem árultad el, csak tippeltem. Nincs jelentősége a történet szempontjából. Ha van nyomozó ismerősöd, biztos mondta volna, hogy van ilyen kütyü...valamiért nem mondta.
Elektronikával foglalkozó ember vagy, gondolom te is követed az interneten az ezzel kapcsolatos híreket. Mondj egy elvet, ami alkalmas papírpénz detektálására a szekrényben! Ilyen kütyüről vagy hasonlóról sem hallani. A tolvajok honnan tudnak róla? Külön tolvajexpress.com van nekik a neten? Persze van darkweb, de oda is lehet adni a Nobel-t egy ilyen fejlesztésért. Ha látunk egy fura repülő tárgyat, akkor az UFO lesz. Ha az erdőben hallunk azonosíthatatlan, félelmetes zajt, akkor az valami szörny...
Valakihez betörtek, valamit látott, az elmesélte valakinek, az egy másiknak, egyik sem értett hozzá, ezért misztifikálódik a történet... De egy elektronikai fórumon?
Biztosan vannak olyan kütyük amiről el sem tudjuk képzelni, hogy léteznek, de a kőbányai betörő svédeknek nincs ilyenjük. Persze csak szerintem. :)
Vannak olyan dörzsöltek (mivel csak erre gyúrnak, olyan dolgokkal gyakorolhatnak, ami nekünk eszünkbe sem jutna), hogy megemelnek egy zoknit és hogy, hogy nem kiszúrják, hogy nehezebb a kelleténél. Az arany már csak ilyen. Illetve ki is tapogathatja, hogy kidudorodik valami apró, oda nem illő benne. Ez pár másodperc egy gyakorlott kéznek. A helyeket is tapasztalati úton kiszúrják javarészt. Az én nagymamám is a szekrényben tartott készpénzt borítékban, de védve volt, lecelluxozta többszörösen. :) Mondjuk fizetni már nem lehetett vele, mert kivonták a forgalomból, addig őrizte. :) Beváltottuk, most már másképpen van védve.
Mondjuk egy ilyen betörésnél gyakran olyan dolgokat is "elvisznek" amik nem is voltak ott...

1

F-Yoci
F-Yoci picture

winksmiley

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Nem is kell ilyen nagy dolgokra gondolni, hogy hosszú ideig figyelik. Elég megnézni a közösségi felületeken néhány képet, és információja van az elrendezésről, bútorokról, értékekről.
A kiírás, hogy 2 hétre elutaztunk #pihenés #szabadság #utazás pedig elég jó támpont.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Igenn, ez egy másik lehetőség onnan is jöhet sok info nekik, bármit kihasználnak, amiröl nemis gondolnánk, hogy visszaél valaki vele. De amiket hallottam többségük idösebb embereknél történt, ott nem játszik a fb. Tuti, hogy kifigyelték, utána a szomszéd emlékezett is, hogy idegen auto állt arrébb több nap is látta, hogy ott parkol. 

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szerintem is tudták, hogy mit hol kell keresni. Egy szekrényben lehetnek csavarok szegek. A falban vezeték, betonvas stb. Kizárt, hogy ilyen környezetben detektálható legyen a bankjegy fémezése, de még az ékszer sem.

0

agressiv
agressiv picture
*

Nem lepődnék meg, ha tényleg tudták volna mit hol kell keresni, ilyekor van egy belső ember. :) Mindíg az emberek a legmegbízhatatlanabbak akár barátokról, akár rokonokról van szó.

0

sanyesz5
sanyesz5 picture

Szia, több mint tíz évig használtam keresőt, nem az olcsó fajtát kizárt hogy működjön. Nagyon sok a zavar egy lakásban, nem beszélve hogy rengeteg a fém, amiről az ember nem is tud, a fémek kiszűrése nehéz dolog még zajmentes környezetben is.

1

nayan
nayan picture

Szia! Egy több éves "tapasztalattal" rendelkező betörőt úgy képzelj el, hogy ő a "szakmai területén" speciális pszichológiai ismeretekkel rendelkezik. A bejárati ajtó, névtábla, lakás bútorok, rend, rendetlenség mind jelzés értékkel bír a tulajdonos gondolkozásáról, fantáziájáról. Ebből azt is kikövetkezteti, hova tehetett el értékeket, pénzt, ékszereket stb lakás, vagy a ház tulajdonosa. Ezek a keresések ha 5-10 percnél több időt vesznek igénybe, akkor a lebukási lehetőség miatt már nem éri meg nekik. Nem kell hozzá semmi speciális műszer, a megérzés segíti őket.

0

Distributor
Distributor picture

Sziasztok!

Lapatnet-nek igaza van.
"Sajnos tudják a leggyakoribb helyeket."
Gyakolat teszi a .....
Egy kis lopás, garázdaság, majd betörés. Ha tuti a füles, simán megélnek. Ha nem jön be, akkor lesz egy kis szünet. 
De nem vész kárba semmi, mert a Büntetés-végrahajtási intézet elküldi őket kb 2-3 év intenzív "továbbképzésre".
A legmodernebb, legújabb technikát kitanulják. Sajnos nincs írásvetítő, meg gyakorlati képzés....
Persze aki nem ebből szeretne megélni, az kérhet "átképzést".
Amint kiengedik őket, azonnal mestervizsgát tehetnek!
Igaz, papírt nem adnak, de a "szakma" elismeri őket.
Kint a szabad világban, minden elsajátított dolgot kipróbálhatnak. De az már szigorúan ösztöndíjas!

Persze, az már nem vicces ha valakit megkárosítanak.

1

Transzduktor
Transzduktor picture

Hi!
Hosszúhullámú elektromágneses elven nem lehetséges ismeretlen alakú, tömegű fémeket anyagilag beazonosítani. Erre csakis a  röntgenfluoreszcencia-elven működő készülékek képesek, de a beszerezhető gépek (szigorú engedélyeztetés kell ezekhez is) alkalmatlanok egy lakás átszkennelésére - tehát csak elvi lehetőségként lehet ezt is számbavenni. Mezei tolvajoknak alapból nem lehet ilyen felszerelése.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

A lakásban sok a zavar. Vezetékek elektromágneses sugárzások, elektromos készülékek.
Gyakorlat esetleg füles, hogy mi hol van.
 

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Sajnos tudják a leggyakoribb helyeket. Ráadásul már nem csinálnak nagy felfordulást, mert lehet, hogy órákat nyernek mire a bűntényt felfedezik. Sokszor a nyílászárót is visszazárják.

1

Sponsored links