You are here

Új fajta villanymotort konstruáltak, vélemény kéretik.

4 posts / 0 new
Last post
Pista47
Pista47 picture

Üdvözletem.
Nagyon dicsérgetnek egy bizonyos, állítólag új fajta villanymotort, igaz, az angolt nem értem, de nekem erős kételyeim vannak a témával kapcsolatban, ezért szeretném kikérni a hozzáértők véleményét.
Itt láttam:
https://www.youtube.com/watch?v=8gO60bt6rqk&feature=emb_title
És itt is:
https://www.youtube.com/watch?v=yqIKZGx-06Y&feature=emb_title
Üdv.: Pista.
Köszönöm az információkat!

Comments
dobos
dobos picture

A gyártó oldaláról  https://www.linearlabsinc.com/about/
egy "hevenyészett" fordítás:
-
A műszaki darabokat

A Hunstable Electric Turbine (HET) egy külső állandó mágneses kerületi fluxusú 4 rotoros gép.

Az innovatív koncepciókat vezetik be a HET mágneses szerkezetében és működésében, ami nagy mennyiségű nyomatékot eredményez.

3D mágneses szerkezet

A HET kerületi 3D mágneses szerkezete négy aktív nyomatékot előállító területet eredményez, amelyek mindkét oldalán azonos polaritás van.

Rézmegtakarítás

A szükséges réz 30% -át csökkenti az, ha a tekercsben az összes réz részt vesz az energiaátalakításban.

Max. Nyomaték

A HET felépítése biztosítja, hogy az összes mágneses mező kölcsönhatás teljes mértékben részt vegyen a nyomaték előállításában.

Csökkent hangerő

Az egyedi formatervezéshez nincs szükség termelésmentes nyitott terekre. Csak a tekercset körülvevő légrés marad nyitva. Gondoljon az új technológiák lehetőségeire, amelyek most létrehozhatók, amikor hozzáférhet egy kisebb méretű géphez, amely ugyanolyan nyomatékot generál, mint a jelenlegi iparági nagyteljesítményű társaik.

Nagy Lorentz-erõ

A HET nagy Lorentz-erõkomponenst és nagy ellenõrzési erõt hoz létre, amelyek egyszerre csúsznak.

Fontos megjegyezni, hogy a mágneses alagút hosszának meghosszabbításával a tekercsekben jelen lévő nyomaték a pólusfelület hosszán lévő tekercsek figyelembevétele nélkül mozog. A meglévő hagyományos gépektől eltérően, ahol a nyomaték csak egy optimális pontban van jelen, amikor közeledik a mágneses pólushoz, a HET-nek nincs egyetlen optimális pontja, hanem minden helyzet maximális nyomatékot mutat.

A nyomaték és erő fennáll, amíg a tekercs az alagútban van, az alagút hosszától függetlenül.



Elektronikus átvitel

A mainstream motor technológiában észrevehetően nagy nyomaték pulzáció van jelen, amikor nagy erőket helyeznek el a motor tengelyére alacsony fordulatszámon. Egy tipikus háromfázisú tápegységben az áramimpulzusokat egymás után injektálják, hogy forgó mágneses teret hozzanak létre. Ezeket az impulzusokat úgy kell beállítani, hogy az optimális nyomatékot hozzon létre, amely egyetlen pillanatnyi időt eredményez, ahol csak egy fázis aktív. Az elektronika bizonyos mértékig manipulálható a pulzáció enyhítésére.

A HET motorban lévő nagyobb erők miatt más megközelítés alkalmazható. Például egy 48 tekercses, 8 pólusú példában 6 fázist használnak a simább gyorsulás létrehozására. Technológiánk azonban lehetővé teszi, hogy minden fázis folyamatos energiaimpulzust nyújtson. Mivel az erőimpulzusok egymást átfedő, nem pedig szekvenciálisak, a nyomaték pulzációja észrevehetően hiányzik, és egy adott áramszintnél a nyomaték szintén sokkal nagyobb, mint a hagyományos gépeknél. Ez lehetővé teszi a maximális nyomaték-előállítást a tervezésünk nagyobb nyomaték-integrációján túl.

Egy másik előnye az, hogy a fázisok szoftveresen vezérelhetők, hogy bizonyos mintákba csoportosíthatók legyenek. Például az A és B fázisok vezérelhetők, hogy egyetlen nagyobb pólusként működjenek. Hasonlóképpen, C, D, E és F. Ezzel ellentétben más csoportosítás is lehetséges, ha A, B és C, vagy D, E és F egyetlen pólusként viselkedik.

Ez a folyamat lehetővé teszi a valódi változó pólusszámot, lehetővé téve a szoftver által vezérelt fordulatszám / nyomaték kapcsolat kialakítását. Ez lehetővé teszi a sebességváltozás növekedését a frekvencia, az áram vagy a feszültség szint változása nélkül, ami lehetővé teszi az elektronikus átvitelt.


A mező gyengülése

Az állandó mágneses elektromotorok maximális nyomatékot hoznak létre 0 RPM-nél, amely a maximális névleges fordulatszámig tart. Ezt állandó nyomatékrégiónak nevezik. Technikákat fejlesztettek ki az évek során, hogy a sebességet ezen a térségen túl növeljék a sebesség nyomatékának kereskedelme révén. Ezt a technikát mezőgyengítésnek hívják. A mágneses mezők gyengítésével a gerjesztési sebesség növekszik, amikor a nyomaték csökken.

Az indukciós motorokban a gerjesztő áram csökkentése sebességnövekedést eredményez. Állandó mágneses motorokban ellenkező áramot kell befecskendezni. Ezt nevezik D tengely árambefecskendezésének. A sebességnövekedés ezen területét állandó lovaserő-régiónak nevezik. Itt a forgatónyomaték sebességgel kerül kereskedelemre, de a teljes lóerő nem változik.

A fenti két esetben a hatékonyság radikálisan csökken. A HET Motor ezt a szükségletet teljesen más módon kezeli. Az egyoldalas rotor kissé forgatásával egy tengelyirányú mágneses alkatrészt vezetünk be. Ez a tekercsek vonatkozásában gyengíti a tekercsek által tapasztalt teljes mágneses teret. A mezőgyengülés mértéke szabályozza a nyomaték és a sebesség közötti kompromisszumot.

Az elektromos gépek történetében először, amikor a HET motor belép az állandó lóerő régióba, a magveszteségek csökkennek, és az általános hatékonyság valóban növekszik!

0

balage
balage picture

Helló!  Ha tudnál angolul akkor a kételyeid erősödnének. Hogy lehetne komolyan venni ha ekkora helyesírási hibák vannak benne:

File csatolás: 

0

Jaca
Jaca picture
****

Ez wace esetén értendő! laugh

0