You are here

Lombardi wtf 1 - 6500 tipusu generátor (6,5 kw) nem visz egy 2.2 kw os sarokcsiszolot normális ez vagy hiba???

24 posts / 0 new
Last post
dddemeter
dddemeter picture

Üdvözletem a Mestereknek.Legyetek szivesek egy kis tanácsot adni , elöre bocsájtom hogy ilyesmivel nem foglalkoztam idáig  Szóval :A szomszéd hozta a fent emlitett generátort azzal a panasszal hogy  "kukkantsam meg" hátha látok "valamit" ... szoval müködik beinditja az akumlátor a generátort . viszont  ha rádugok egy 2,2kw sarokcsiszolot, akkor azonnal lekapcsol a biztositékja. Rácsatlakoztattam egy kissebb sarokcsiszolot 1.2 KW -ost  azt gond nélkül viszi ,de a nagyobbat ahogy inditani akarom abban a pillanatban lecsapja a biztositékát.A Létezik hogy egy  6.5 kw generátor ne birjon el egy 2.2KW sarokcsiszolot? ugy látom nem kinai hanem Made in italy  Probáltam a háromfázisu kimenetröl is "kiszakitani" egy fázist és azzal probálva is ugyanaz a helyzet mint a 220 voltos kijöveten,.A tulajdonos fejögépet szeretne járatni rola    nem tudom hogy azokban mekkora motor lehet de nem hiszem hogy tul nagy lenne   végülis nem a tehén t kell megölni vele.....egy két véleményt ha kaphatnék mit nézzek meg   hogyan fogjak neki még nem szedtem szét...Néhány kép a delikvensröl: Elöre is köszönöm az esetleges észrevételeket üdv .dddemeter.

Comments
lacoka
lacoka picture

Szia
Valószínűleg a nagy indulási áram miatt kapcsol le meg lehetne próbálni csökkenteni az indítási áramot esetleg egy olcsó teljesítmény szabályzóval
https://www.aliexpress.com/item/32819974059.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.2... itthon is beszerezhető és másra is használható
vagy egy sorba kötött diódával így kisebb lesz az indulási áram felvétele egy kefés motor így is elindul majd indulás után egy kapcsolóval vagy relével rövidre zárni a diódát

0

mpisti
mpisti picture

Meg fogsz lepődni, ha a túlterhelésvédelmi funkciót ellátó kismegszakító kioldási áramát megnézed(ha megtalálod a feliratot),hagy eséllyel 3 vagy 5A-es lesz.
A Lombardi már eleve gyanús, hiszen az eredeti olasz az Lombardini névre hallgat. A 6,5kW pedig valójában a 3 fázis összteljesítménye, és ezt matematikai összegként kell értelmezni, nem pedig vektorosként mint ahogy a villamosságban szokás. A napokban hasonlítottam össze egy régebbi kínai 2,5 kW-os áramfejlesztő generátorát egy mostani 9,5(!)kW-os-ként aposztrofált áramfejlesztő generátorával, a mostani állórésze 3 centivel rövidebb, a forgórésze bő 8 mm-el kisebb átmérőjű, a régi 1,2mm-es réz huzallal volt tekerve, a "modern" 0,75-ös aluval. Így talán érthető hogy miért esik térdre a 2,2kW-os sarokcsiszolótól.

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia,Nos furdalt a kiváncsiság az általad elmondottak után, ezért levettem az elölapot, viszonylag könnyen hozzáfértem a "biztositékhoz" és hát én megmondom öszintén most látok csak ilyet  elöször közelröl ,ezért kérlek értelmezzétek a biztositék feliratait meg kell e lepödjek a látottakon vagy sem ...:-) .elég kicsinek tünnek azok számok ...nekem legalábbis...:-) a 2000 amper az mi akar lenni???

File csatolás: 

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Egy két rövidítés:

Névleges üzemi áram Ie
Névleges üzemi feszültség Ue
Névleges forgórész szigetelési feszültség Uir
Névleges üzemi forgórész áram Ier
Névleges üzemi forgórész feszültség Uer
Névleges üzemi zárlati megszakítóképesség Ics
Névleges zárlati megszakítóképesség Icn
Névleges zárlati bekapcsolóképesség Icm
Névleges rövididejű(termikus) határáram Icw
Névleges állórész szigetelési feszültség Uis
Névleges üzemi állórész áram Ies
Névleges üzemi állórész feszültség Ues
Névleges zárlati határ-megszakítóképesség Icu
Névleges folytonos áram Iu
Forgórész termikus áram Ithr
Szelektivitási határáram Is
Állórész termikus áram Iths
Metszésponti áram IB

 

 

Kalex
 

2

dddemeter
dddemeter picture

Udv Kalex  Ez Icn 2000A ezt nem ertem pontosabban mit jelent ?ez a 4.6 amper egy kicsit kicsinek tunik  ,,,,ha ennyi aramnal lekapcsol akkor ez eleg gyengecske ,,,,,nem merem bevalalni hogy nagyobb ertekut tegyek bele,,,,

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Pedig egyértelmű. Nem a generátorra vonatkozik, hanem az árammegszakítóra (Circuit braker). Eddig a határig tudja károsodás nélkül a zárlati áramot megszakítani. A papír mindent elbír. A 4A  a tartós áram a 4,6A pedig az a csúcsáram, aminél x idő alatt leold a készülék. Egy egyszerű számítás: 1,73*400*4=2,768kW Ez a generátorod teljesítménye. Ennél többet (3,186kW) pillanatnyi csúcsban tudsz kivenni 1-2 másodpercig. Nagyobbat ne tegyél bele, mert leég a generátor tekercse.

Kalex

1

dddemeter
dddemeter picture

Üdv Kalex.Köszönöm a kiegészitést , megértettem akkor ezek szerint gondolom  kijelenthetjük hogy ez egy kinai hamisitvány ...ha három fázisu lenne a fejögép  amit  akart járatni rola   akkor sem möködhetett volna a dolog?azt mesélte hogy probálta házi hálozatot rákötni és azt se vitte sokáig mert egyszer csak lekapcsolt , én arra gyanakszom hogy addig amig csak a világitás ment addig birta de mikor bekapcsolt valami nagyobb fogyaszto hütöszekrény vagy fagyasztoláda akkor  megadta magát .... mindenképpen köszönöm az utbaigazitást visszaadom a tulajnak üdvözlettel dddemeter.

0

uniman
uniman picture
***

Pedig van belőlük bőven...4 amperig nincs gond, 4,6-nál pedig lekapcsol. 
Icn =  maximális hibaáram rövidzárlatkor, ezt károsodás nélkül meg tudja szakítani.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

ezt károsodás nélkül meg tudja szakítani.

Azért erre befizetek. angry

kalex

0

kipcsak
kipcsak picture

0

dddemeter
dddemeter picture

Sziasztok  Mindenkinek köszönöm az észrevételeket, akkor addig nem szedem szét gondoltam nem e lehet valami rossz kontakt valahol és azért idö elött lekapcsolna a biztositék  , de akkor egyszer megprobálom fokozatosan megterhelni hadd lám hol lessz a határ amikor lekapcsol ....egy jo "kemény" elosztoval rácsatlakoztatok egyenként vasalot , sarokcsiszolot , fütötestet    ha megközelithetem igy a normális tljesitményt akkor egy "softstartert" kell összeraknom valamiböl... üdv dddemeter.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Vélhetően alu tekercses, kínai gép. Én nem terhelgetném. Most legalább a kis sarokcsiszolö megy róla. Ha leég, megdöglik a fesz.szab. akkor az sem fog. El kell fogadni, hogy ez ennyit tud. Kínai. Csak a felirat próbál nem házikó-házikó-hóember mintára látszani...

Ne terheld határra...

0

Joe
Joe picture

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Már az adattábla is árulkodó. 220/380V már régen nem szabványos. Ez egy Lombardini utánérzés amik valóban nagyon jó gépek tudnak lenni. Ez viszont szinte 100%, hogy kínában gyártott generátor felcímkézve "olasz" matricával.

1

slaszlo
slaszlo picture

Szia!
Nem kell mindent elhinni!
Én is vásároltam korábban egy Honda matricás, szintén 6,5kW-os gépet, igaz csak 10k volt az ára a lomis piacon.
Egyik szelep volt eltörve.
Szereztem hozzá egy ugyanolyan motort, majd megcsináltam, a célnak megteszi, egy 650W-os flexxel próbáltam. 
Igaz a hangja elég fura, nem nevezném szép 50Hz szinuszosnak a frekvenciát.
A motor megbontása után mérhető és számolható volt hogy az adattábláján lévő 400 ccm az valójában 150 ccm, pedig biztos hogy a motor a generátor és a ház is egybe tartozik, nem volt mókolás.
Szóval matrica függő az egész...

Laci
 

1

uniman
uniman picture
***

Én gyanakodnék...a netto 1930 eurós generátort 520-ért árulják felétek (még az "eredeti" számlát is mellékelik), valamint rengeteg más fazonban is feltűnik a neten...
...vagy pedig kamu az egész "olaszság", csinált egy román szélhámos egy olasz weboldalt, hogy elhitesse, hogy milyen drága cuccok ezek a "márkás" termékek? 
https://lombarditools.com.cutestat.com/

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Érdemes lenne egy lágyindítót eszkábálni hozzá egy 1000W-os fűtőbetétből, meg egy reléből. A betétet sorba kötni a fogyasztóval, aztán ha már elindult, a betétet rövidre zárni a relével, vagy akár egy kézi kapcsolóval. 

2

kipcsak
kipcsak picture

Tudd meg a csiszoló áramfelvételét induláskor, lehet az a sok.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ha 3 fázisú, akkor a fázisok összesen értendők, fázisonként azonos terheléssel.
Talán akkor nem kapcsolna le, ha lágyindítő lenne a flexen, így is meghaladja az egy fázison leadható terhelést
Néztem a neten, az egymarhás fejőgép 5-800 W, de nem írja, hogy egy vagy három fázisú

Bálint

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia .Háromfázisu és monofázisu kimenet is van rajta  de mindkettöröl ugyanazt csinálja gondoltam az inditás pillanatában megtartom kézzel a biztositék kapcsoloját hátha csak az inditási áramot nem szereti  és utána már menne de belülröl lekapcsolt igy is hiába tartottam kivülröl a kapcsolot....

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

gondoltam az inditás pillanatában megtartom kézzel a biztositék kapcsoloját

Ezt kár volt gondolnod. A kisautomaták mechanizmusa fel van készülve az ilyen merényletek ellen. cheeky
A hiba ott van, hogy a sarokcsiszoló az indítás pillanatában univerzális motorhoz illően maximális nyomatékkal és árammal indul. Műterhelésnek nem alkalmas. Használ Janó javaslata szerint ohmos terhelést. vasaló, fűtőtest, stb.
Az egyfázisú áramterhelhetőség mindig nagyobb, mint a háromfázisú fázisáram. Itt az összteljesítmény számít, mint azt már előttem írták.

Kalex

3

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Az a sarokcsiszoló a 16 amperes kismegszakítót nem szokta lecsapni?

Más:
Fogj 2 vasalót (1000 watt kétszer) és azzal próbáld!

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Ha "C"-s a kismegszakító, akkor nem, ha "B"-s akkor valószínűleg.

Kalex

0

Sponsored links