You are here

Elektrolux EDC67550 szárítógép megáll menet közben.

10 posts / 0 new
Last post
stevepapa
stevepapa picture

Üdv

A fenti gép, a címben problémával kínlódik. Újra indítása után a motor erőlködésre utaló zajokat kelt, majd megy tovább normálisan. A  tulaj elmondása alapján "szénkefe" hibakódot produkál.  Gép nincs nálam csak a panel, LP 712236, ha esetleg tudna segíteni, hogy melyik relé a motoré.  Megköszönném ..... A motort egy korábbi időpontban kipróbáltam, kifogástalan, a gép egy alapos tisztításon esett át.  Köszönöm a figyelmet.

Comments
Phedra
Phedra picture

Szia! Szárítogépekben még nem találkoztam szénkefés motorral! De a hibajelenség nagyon hasonlít a motor kondenzátorának fáradására! Elsőként ott kezdeném! Ha motor indításkor kézzel visszafogható a motor akkor a kondi haldoklik! 8uF-os tökéletes bele! Ugyanakkor mivel motornál a fordulat csökkenés miatt túlmelegszik a fűtőszál és leáll a gép.
Remélem tudtam segíteni!
Üdv!

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

A kondi és a relék is jók. Épen most folyik a vallatása, erős a gyanúm, hogy mechanikai hiba volt.  A  napokban hozták el, a hátlapot levéve a csapágyház teteje rozsdás volt. Alatta van a fűtés, arra jutottam, hogy a csapágy szorult meg. Igen viseltesnek tűnik. Noha így nem szorul, nem kottyan, viszont valami kenőanyag van beleszáradva, vagy valami ruha szösz. Gyanítom a melegedés és terhelés hatására megszorult, a tulaj elmondása alapján 2. adag után szokott leállni. Ezután elindítva morgó, csikorgó hangot adott..... Most a 4. menet megy, majd beszámolok az eredményről. Köszi 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Valami hasonló (?)

File csatolás: 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Hello !
Kérek szépen fotót a panel mindkét oldaláról !

0

varga jano
varga jano picture
*****

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia

Nem ilyen, ennek a tápja tökéletes nem áll le. A motor áll le és nehezen indul, olyan mintha kontakt hibás lenne valamelyik valamelyik csatlakozója. Vagy az újabb jelentés szerint megszorulna a dob, ennek viszont semmilyen jelét mutatta mikor nálam járt.  

0

Phedra
Phedra picture

Volt egy ilyen esetem! AEG szárító volt. Mint a bumeráng folyton visszajött! Két három szárítást megcsinált majd a dob megállt és csak búgott! A relécsere megoldotta a hibát! Folyamatossan mértem a motor feszültségét ami egyszer csak leesett 160V körülire. Az elöző hozzászólásomért elnézést nem olvastam elég figyelmesen!
Üdv.

0

varga jano
varga jano picture
*****

A modul.png-t nézted ?

0

stevepapa
stevepapa picture

Igen de nem ilyen, reggel lefotózom. Köszi

0

Sponsored links