You are here

Vortronic 70 levegő ionizator nem mükődik

7 posts / 0 new
Last post
atis76
atis76 picture

Sziasztok!
Kaptam a címben szereplő masinát.
Minden mükődik rajta viszont ugy vettem észre hogy az ionizator része nem.
Hogyan lehetne letesztelni hogy a nagyfesz megvan-e a polusokon?
Esetleg ha rajzot tudna valaki hozzá megkőszőnném.
A biztosítékok épek benne.
Üdv:atis76

Comments
Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Ahogy a régi malomkerekes tv-k nagyfeszét: szikroszkóppal.

Kalex

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: glimmlámpát kell közelíteni
Nem ráz, mert a fegyverzet 5-10 MOhm-mal van kicsatolva

Bálint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: jó lenne látni a belsejét, mindkét oldalról

Bálint

0

Smirnov
Smirnov picture

Ez egy egyszerű készülék ha már világít ionizál, a nagyfeszültséget meg csavarhúzóval, vagy egy kóbor szúnyoggal lehet ellenőrizni. De jellegzetes szag is érezhető a közelében.
https://www.google.com/search?client=firefox-b&ei=y4VyXoLFNqPLrgS8t4qADg...

1

Smirnov
Smirnov picture

Az ionizációs légtisztító berendezés, köznyelvi elnevezéssel ionizátor, olyan elektromos berendezés, amely a környező levegőből negatív ionokat (anionokat) állít elő, ezzel semlegesíti a zárt terek levegőjében jelen lévő szennyező részecskéket. A negatív ionokat ionizálás hozza létre. Az ionizálás alapvetően kétféle módon történhet:

  • ionizáló sugárzás előállításával, amely természeténél fogva, saját energiáját felhasználva ionizálja a levegő részecskéit: erre a célra a legkevésbé egészségkárosító ultraibolya sugárzást szokták használni;
  • elektromos töltések létrehozásával: ún. csendes koronakisüléssel, amelyhez elektródaként általában rozsdamentes acéltűk szolgálnak.
  • A berendezés működése

    Az ionizátor zárt légtérben a természetben vízesések környezetében előforduló anionkoncentrációt hozza létre a fent említett eljárások valamelyikével, melynek során oxidionok (O2-) keletkeznek. Az ionkibocsátás mértéke modernebb készülékek esetében 1 000 000 ion/cm³ körüli, a másodlagos hatásként keletkező aktívoxigén-kibocsátás viszont minimális (< 0,06 ppm). A háztartási használatra tervezett készülékek kapacitása 7–25 m² alapterületű helyiségekre terjed ki. A berendezés csendesen üzemel, működés közben alig hallható sziszegő hangot ad. Elektromos fogyasztása általában alacsony (< 10 watt). Gyakran kombinálják ventilátorral is.

    Egyes források szerint a negatív ionok a helyiségben "magukhoz vonzzák" [forrás?] a levegőben jelen lévő porszemcséket, egyéb gomba-, spóra- és füstrészecskéket. Az így összegyűjtött szennyeződést elektrosztatikus úton, fém lemezekkel fogatják fel, amelyek időszakos tisztítás céljából eltávolíthatóak. Más kutatások azonban kimutatták, hogy az ehhez szükséges ózonkoncentráció az élő szervezetekre mérgező hatással van.

2

Ferenc.P
Ferenc.P picture
*

0