You are here

UPC karbantartás , időpont(valamint víz,gáz, egyéb közmű)

38 posts / 0 new
Last post
SzBálint
SzBálint picture
****
File attachment: 
Comments
sandorverten
sandorverten picture

Üdv!
Javítottam,nálunk e-on van.
Bizony,nálunk volt karbantartás,oszlopok cseréje,Szentesen.Igaz,hogy csak részleges szünet volt és részleges helyeken,de volt.Azt is hozzá kell tennem,hogy 30.-ára volt kiírva a karbantartás, de ez már az elmúlt 2-héten a második, ami nem volt bejelentve.Mindíg oszlopokat cseréltek, kábeleket helyeztek át.Kissé bosszantó,hogy felkészülünk a megadott időpontra és mit ad a jó,hogy munka közben elmegy az"áram".Odaveszett az addigi munkám.Azt viszont pozitívan fogom fel, hogy a UPC, most szinte minden programját ingyen adja.HBO-k nem érdekelnek, meg a felnőtt sem(na azt meg nem is tudom nézni,nem is nézném!),meg az is érdekes,hogy feltöltő kártyás 30-s vagyok, és tudok netezni a telefonon,holott eddig ezt soha nem tudtam. De ez jó!Meg ugye ez a borozó,én meg sörözöm.cheeky
Üdv:Sándor

0

Guest
Guest picture
2020. március 25., szerda 09:20

Áramszünettel járó munkái többségét elhalasztja az ELMŰ Hálózati Kft. (ÉMÁSZ Hálózati Kft.)
 
    Budapest, 2020. március 25., szerda (OTS) - A minimálisan szükséges mértékre csökkentik a beavatkozásokat - Egyesével vizsgálták felül az elmúlt napokban a korábban tervezett hálózati beavatkozásokat az ELMŰ -ÉMÁSZ) szakemberei, hogy csak a feltétlenül szükséges esetekben kelljen a rendkívüli helyzetben ilyen munkát végezni.
    Az ELMŰ Hálózati Kft. (ÉMÁSZ Hálózati Kft.) mindent elkövet annak érdekében, hogy hozzájáruljon a koronavírus terjedésének megelőzésére tett országos lépésekhez és felkészüljön a járványhelyzet kezelésére. A társaság célja, hogy ügyfelei, munkatársai, partnerei és hozzátartozóik egészségét megóvja, ugyanakkor szolgáltatásainak biztonságát garantálja a kihirdetett veszélyhelyzet idején is.

A vállalat az eddig megtett óvintézkedések mellett az elmúlt másfél hétben egyesével felülvizsgálata azokat a korábban tervezett hálózati beavatkozásokat, melyek az ügyfelek számára áramszünettel járnának. Ezeket a munkálatokat még az új koronavírus járványt megelőzően hirdették meg az érintetteknek, a kialakult helyzetre való tekintettel az ügyfelek kényelme érdekében azonban átszervezik ezeket.

A szakemberek arra törekszenek, hogy minél kevesebb, csak a valóban feltétlenül szükséges beavatkozást végezzék el, hiszen a jelenlegi helyzetben sokan vannak most otthon. Éppen emiatt azonban az áramellátás biztonságának folyamatos garantálása is kiemelten fontos számunkra. Minden esetben egyedileg vizsgáljuk meg, hogy ellátásbiztonsági szempontból jelent-e kockázatot a halasztás, a terve-zett üzemszünet kiket érintene (például hatással lenne-e gyógyszertár vagy élelmiszerbolt működésére) és mennyi az ellátás nélkül elfogadható időtartam a nem halasztható esetekben.

Az ELMŰ Hálózati Kft. (ÉMÁSZ Hálózati Kft.) emellett további intézkedésig elhalasztott minden gyengeáramú rendszerfejlesztéshez szükséges beavatkozást és nagyszámú rekonstrukciót. Az ilyen jellegű munkálatokat csak azokban az esetekben végzik el a szakemberek, amikor a tervezett karbantartás rövidtávon nagyobb kiterjedésű üzemzavart előz meg (ilyen például egy autóbalesetben megsérült oszlop cseréje). Ekkor is figyel a vállalat arra, hogy a lehető leggyorsabban elvégezze a javítást, hogy minél előbb vissza lehessen kapcsolni az áramot.

Tájékoztatási munkánkat tovább javítva az érintett területeken élő ügyfeleiket közvetlenül értesítjük ki többek között szórólapokon és plakátokon is így biztosítva a teljesebb informáltságot.

Együttműködését köszönjük és jó egészséget kívánunk Önnek!

Budapest, 2020. március 25.

Tisztelettel,
Dr. Boross Norbert
Kommunikációs igazgató

Forrás: http://ots.mti.hu/hirek/151076/aramszunettel_jaro_munkai_tobbseget_elhalasztja_az_elmu_halozati_kft-emasz_halozati_kft
-
P.s. Most már akár az UPC-s fájlt le is vehetnéd mert teljesen fals, megtévesztő információkat tartalmaz!

4

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: javaslom, az UPC-vel beszéld meg

Bálint

0

Guest
Guest picture

Üdv!
Ez egy tervezet amelyen a kiadás dátuma s egyéb adatok SEM szerepelnek. A pontos forrás sem ahol ez látható.
A mai napon érvényes tervvel mi újság?

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: az ügyfélszolgálat megmondja
egyébként
https://www.upc.hu/ugyfelszolgalat/tovabbi-tudnivalok/karbantartasok/

Bálint

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Frankó...jót fog tenni az otthonról tanulásnak, dolgozásnak. Egyébként tegnap már gáz volt a nettel, akadt, lassú volt, mintha valaki kapcsolgatta volna véletlenszerűen, hol volt, hol nem, mint a mesében.

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia! A digis net 500Mbps-ről le ment 17-18-ra. Éjfél után aztán totálisan felgyorsult, 540 körülire.

0

Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Sziasztok!

A Retró rádióban viszont bemondták, hogy elmaradnak a karbantartási munkálatok. Majd meglátjuk.

üdv: Laci

0

uniman
uniman picture
***

Hello Inhouse! Írj szolgáltatót, meg földrajzi helyezetet is, mert anélkül nem infó az az infó.
Nálam "hasít" minden gond nélkül a helyi kábeltévés 60 mega. Ma reggel azonban, mikor 9-kor felkelltem (nem irigykedni! smiley), ez az inviteles kábelnet még 1 óra hosszat szünetelt, de aztán "megjött".
A ismerőseimnél a telekomos net a sok IP-tévé miatt (sokan nézik mostanában) akadozik...
De most, hogy a voda 5 gb-ot, a telenor 100 gb-ot adott ajándékba...annyira nincs gond, mert nem egyetlen "szálon" függünk... 

Viszont aggódom, hogy vajon megérkezik vagy nem az éves gázóra leolvasó. Beengedjem e a steril lákásomba (bent van az óra), vagy küldjem el?

1

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Gondoltam, egy UPC topicban topichű leszek a UPC netemmel...akkor még nem volt gáz! :)
De a fórumokon keresztül sok emberrel tartom a kapcsolatot és az ország minden részéből és többféle szolgáltatótól is jelezték ezt. A névleges teljesítményű internet hálózatok nem bírják RMS-ben a strapát. :)
Pl. chatelni tudtam messengeren, viberen, de képet küldeni nem. Wifi ki, mobilnet kapcsolódik és azonnal ment. Aztán volt, hogy egy-egy oldalnak csak a kerete jött be, vagy annyi sem, mobilnetre váltva meg azonnal. Ugyanez a hiba fennállt asztali Windowsos gépen is, mintha valaki kapcsolgatta volna ki-be. Volt, hogy a sebesség teszt a lefelére egész jót adott, felfelé meg 0.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: eddig ilyen, régebben sem volt gyorsabb

késleltetés: 17 msec.
letöltés: 85.03 Mbit/s
feltöltés: 10.95 Mbit/s
------------------------------------------------
másik mérő
PING 8
ms
JITTER
2
ms
LETÖLTÉS
81.6
Mbps
FELTÖLTÉS
10.2
Mbps
Vodafone Magyarorszag Zrt
Budapest
UPC
 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Bálint !
Telekom-optikai kábel
300MB 3png volt a békeidőben
Valóságban 80/50MB 18png jelenleg
 

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Igazából nem az átlagsebesség volt lassú, hanem hol ment valami, hol inkább nem. Nem tudom névlegesen neked mennyinek kellene lennie, gondolom 100/10-es. Nekem 300/20 van bőven sok, általában meg is szokott lenni. Ha csak 100/10 lenne, akkor is bőven jó...persze, csak ha megy.
Átlagsebességben nem volt nagy gond. Wifin a telefonon 100-170Mbit/s-et mértem lefelé, amikor ment, mivel volt, hogy a ping már elakadt. Az akadozás a gond, amikor oldalak nem jönnek be.
 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nem a saját közvetlen hálózatodban van a hiba. Vannak olyan csomópontok, amiken csúcsforgalom van, és ott akad el.
Ilyenkor indíts egy cmd ablakot, és pötyögd be, hogy tracert www.akarmi.hu . Az akarmi helyére kell a honlap, amit nem érsz el.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Köszi. Informatikus vagyok. :)
Ha valaki még akar tesztelni, akkor egy igen korrekt oldal a megszokott sebesség mérő speedtest.net helyett a sourceforge.net/speedtest. (html5 kell hozzá)

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Bocs!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a papír szerint 120/10, de 2 éve már csak 90 MB/sec volt a max.
Nem szoktam filmet nézni, így nem látok kiesést, csak néha van skype és viber..

Érdekes, hogy a Szélessáv mindig többet mutat, mint az UPC mérője
A ping és a jitter is eltérő

Bálint

0

slaszlo
slaszlo picture

Szia!
Mint a viccben, amikor Lenint meg akarják nézni a turisták a Mauzóleumban.
Pénzért semmit, de egy üveg vodkáért.... bejön, vagy kihozzam? smiley

2

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Lehet odaadja neked a fenykepezöjet, hogy Te kapd le az orat, kitölteni meg ö is kitudja azt odakint amit kell neki?
Kari

0

Jaca
Jaca picture
****

Gázóra? A napilappal együtt fényképezd le, és a képet ragaszd ki az ajtóra, vagy küldd el a szolgáltatónak. Amúgy nem fog érkezni a leolvasó.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: fényképezd  le és mutasd meg az ablakon keresztül

Bálint

0

uniman
uniman picture
***

A plombákra is kíváncsi, úgy fótózza le. Saját, hiteles kéziszámítógépével. Ha már behozom a lakásba a gépét, akár őt is beengedhetném. 
Hagyja itt egy időre, karanténba teszem, aztán visszakapja...smiley Úgy ahogy az OTP-be küldött leveleinkkel teszik, egy hétre elzártan tartják, karanténban, utána nyitják csak ki...ez komoly.
A nemzeti közművek kussol, semmi kiírás, hogy mi legyen gázóra leolvasással, diktálni nem lehet, mert a leolvasó érkezik...a szomszédok is aggódnak.sad

0

Kari
Kari picture
*****

"Ha már behozom a lakásba a gépét, akár őt is beengedhetném. "
Talan megsem, mert a gepet tarthatod egy sajat folia/zacskodban is, a mandrot meg aligha... smiley

2

Kari
Kari picture
*****

Hali!
Biztositasi s hivatalosan elfogandando fotoknal mindeg ott kell lennie a kepben, jol olvashatoan, az aktualis napilap datumana!-akkor nincs apellata...
Kari

0

asdf-jklé
asdf-jklé picture

UPC or GÁZ hol találkoznak?

0

uniman
uniman picture
***

Jogos.. Na, de aki, alig 2 órája tag, AZ HONNAN IS TUDHATNÁ, HOGY MI ERREFELÉ A MÓDI !!!
Javaslom a csendben figyelést! Köszi! 
Az újdonsült, friss tagok, akik nem a szerénységet gyakorolják, mindig egy bizonyos gyanúsításnak eshetnek martalékául (csak a nyulat próbálom kiugrasztani....smiley)
Na, de majd Bálintot megkérem, hogy írja be a címbe, "Víz, gáz, gőz és egyéb kérdések"...  
A Borozóban...kocsmában elbeszélhetünk másfelé is, vagy nem? Különösen a mostani nehéz időkben...

4

uniman
uniman picture
***

Köszönet Bálintnak a címmódosításért!  ...jövök egy korsóval (szeptemberben, vagy december?)

File csatolás: 

1

asdf-jklé
asdf-jklé picture

Ha már jöhet a gáz, akkor azt javaslom, hogy írd ki a kapudra hogy karantén, senki nem fog zavarni.
De lehet egy privát kérdésem? Ez egy nyilvános oldal, áruld el légykedves hogy hány óra nap, vagy hónap az az idő, amikor meglehet szólalni. Voltam vagyok pár fórumon, de ezt még sehol se mondták, inkább üdvözöltek.

1

uniman
uniman picture
***

Ahogy érzed...én mikor itt kezdtem, hosszú ideig még kérdezni sem mertem, nemhogy kérdőre vonni a fórum régi, tiszteletreméltó tagjait !
Na de ma már más idők járnak ...ma már bárki úgy nyilvánulhat meg, mintha ő kapná meg a következő nobel-díjat, holott "anno" még előbb illő volt valami kevéskén "letenni az asztalra". 
Ja amúgy kiírtam, de meg akartak büntetni....így leszedtem a cetlit.devil Most kiírtam, hogy Itthon vagyok, de nem jövök ki!

1

asdf-jklé
asdf-jklé picture

Lehet kérni karantén papírt, de sajnos akkor te se mozdulhatsz. Sokan vonulnak önkéntesbe, aminek az emberek csak örülnek.

0

asdf-jklé
asdf-jklé picture

Ez még nem jogosít fel téged arra,hogy mást ne engedj szólni. De sajnos ez a korona sok embert beszorított a lakásba, és a világhálón tölti az idejét.
Nem vontam senkit kérdőre, csak kérdeztem az upc és gáz hogyan jön össze. Remélem én is tiszteletre méltó leszek!
 

1

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Nagyon jól! Összenő, ami öszetartozik. A moderálàst, hagyd meg a moderátornak. Köszönöm!
Kalex(moderátor)

3

asdf-jklé
asdf-jklé picture

Jártam már borozóban és igazad van, nincs meghatározva a téma. De akkor legyen a cím, hogy igyunk. Elnézést ha nem értem még az itteni szokásokat. Figyelek!

2

asdf-jklé
asdf-jklé picture

És megpróbálom gyakorolni a szerénységet!

2

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

És ha már bejöttél, legalább egyszer köszönhettél volna. Mármint ezzel a nickkel.

4

vadmalacka
vadmalacka picture
*

yes

0

Kari
Kari picture
*****

Jogos, de NEM EN irtam a kék bejegyzést!

0

Sponsored links