You are here

Mire jó, ha adott egy XP-s gép és az XP helyett Win7, vagy netán Win10 lenne rátéve? NEM TESZEM RÁ!

43 posts / 0 new
Last post
gbenyov
gbenyov picture

Hello, nem hülyéskedek, komolyan kérdezem:
Mire jó, ha adott (jól működő) XP-s gép és a gazdája az XP helyett Win7-et, vagy netán Win10 akar rátenni?
Szerintetek okos dolog ez?
Felborítani egy jól működő rendszert, szövegszerkesztővel, internettel, hálózattal, nyomtatóval, szkennerrel, különféle működő programokkal?

Sőt, van olyan nyomtató, amihez nincs is Win10 driver.
Sőt, van olyan program, ami szükséges, és nem is futtatható Win10 alatt.
Sőt, ezután még a hálózat is összedől, mert NEM LÁTJÁK a gépek egymást.

(Nehogy CSAK azzal jöjjön valaki, hogy "dehát a frissítésekkel" mi lesz!!!)

NEM TESZEK FEL ÚJABB OPERÁCIÓS RENDSZERT. MINDENKINEK KÖSZÖNÖM A VÉLEMÉNYÉT!

Comments
Mr._V.
Mr._V. picture

W7 még erős jóindulattal oké, de 10 semmiképp.
Pl. minap tapasztaltam, hogy Creative SB Live 24 bit External hangkártyám W7 alatt olyan macerásan állítható csak be, hogy az borzalom.
Régen volt egy saját keverőpultja, most meg 4 menü után tudom vagy ezt vagy azt állítani, míg a keverőpulton minden ott volt egyben (play/rec/mic boost, ...). Bár működik 7-esen is, de nem úgy, mint annó. A korábbi gyári programjai sem futnak el vele (Media Center, Remote Controller, ...). Tehát driver van még újabb win-hez is, de már sokkal butább, mint az eredeti.

A hálózatban csak hibás beállítás okozza, hogy nem látják egymást a gépek. Céges szinten W2k, W2k3, XP, 8.1, 10 mind látta a másikat, csak rendesen kell megosztani a dolgokat.
Ami nem futtatható új alatt, arra találták ki a Virtual XP-t, melyet pl. 7-es 64 bites alatt is futtatni kellett olyan program esetében, ami x64-en sehogy sem ment el (zárrendszer tervező pl.).
Vannak 10 alá is driverek nyomtatóhoz, csak épp már nem arra a nyomtatóra, hanem univerzális driver. Pl. Samsung nyomtatóknál W7 alá is univerzálisat adtak ki a készülékhez való helyett.

Felborítani semmit nem kell ugyanis létezik upgrade is a világon, azaz XP-ből 7 és 7-ből 10, így minden telepített program megmarad, csak időigényes.

Tehát hozzáértéssel minden megoldható, ám számításba kell venni az adott gép adottságait.
XP 2-3GB RAM-al aránylag elment, 3-nál többet csak x64-es változat tudott kezelni, de annak magyar kiadása nem volt.
Egy 7-eshez minimum 4GB az ajánlott, egy 10-eshez még a 4 is kevés.
Emellett egy régi típusú RAM beszerzési ára a többszöröse a most futó típusok árának. (És ugye azok nem 8GB-osak voltak, hanem az alaplap talán össz tudott ennyit kezelni.)

Nekem még van olyan gépem, amin W2k van, van olyan, amelyiken MicroXP (512MB RAM-al elfut), van XP x64-es több, van 7-es is, de ennél újabb egyiken sincs. Felesleges, ahogy a frissítések is.
Egy átlag rendszer nálam 3-6 évet szokott megélni, de akkor sem újabbra cserélem, hanem visszarakom ugyanazt.

Ha grafikailag tetszene neki újabb, rengeteg skin és kiegészítő van XP-re, amiből 7-et vagy 10-et tud varázsolni... bár én még a 7-et is W2k (9x) formában használom szürke tálcával, rendes start menüvel, klasszikus vezérlőpulttal. Noha ez a szakmám, én nem szeretek haladni a korral, mert tapasztalat, hogy a számítástechnika, a rendszerek egyre inkább elbutul és amíg egy rendszergazda 2000-ben mindenhez hozzáfért, addig egy 10-esben a C:\ meghajtóhoz is csak úgy, ha "saját használatba veszi", azaz nulláz minden jogosultságot (bootCD-ről indítva).

Szóval én nem ajánlom a rögtönzött újítást!

Alternatíva!!!!
Tegyen be egy másik HDD-t, addig húzza le ezt, hogy a boot ne menjen el, telepítse az újat, nézze meg, meg tudja-e szokni egyáltalán, mi megy rajta és mi nem, aztán ha döntött 1 perc alatt újra a régi jól bevált rendszer fog működni, ha amellett döntött.

0

gbenyov
gbenyov picture

Szervusz Mr._V.!

Koszonet! Nagyon jókat írsz.
Kiemelem a hálózati kérdést most.
(2019 áprlisig (kb.) a W10-W7-WXP rendesen ment. Azóta nem tudom megjavítani. Pedig nagyon hiányzik.
Minden jó, szerintem. És mégsem.
Azt HALLOTTAM, hogy a BILLY direkt kiszedett valamit a W10-ből, és egy akkori frissítéssel lekaszálta a gépekről!

Esetleg nálatok MA IS múködik a W10-W7-WXP kapcsolat?

0

kontur
kontur picture

Szia!
Röviden: valóban letiltották, de be lehet állítani, hogy működjön.
Hosszabban: Az XP által használt hálózati protokollban találtak egy olyan hibát, amit nem lehet (gyakorlatilag inkább nem akarnak) javítani. Ezért a Win10-ben letiltották ezt a protokoll változatot, mivel a felhasználók 99 százalékának nem kell. Vissza lehet állítani a Win10-ben, hogy újra működjön, csak ezek után a Win10 is törhető ezen keresztül. Pl. ha a hálózaton az XP-s gépen bekapsz valamit, az (ha erre fel van készítve) át tud menni a Win10-re, ennek tudatában tedd!
A visszaállításról egy leírás (Google első találat):
https://winaero.com/blog/enable-smb1-sharig-protocol-windows-10/
Sajnos sok olyan régi cucc van, amiben még nincs benne az újabb protokoll, ezért vagy lecseréled a készüléket, vagy bekapcsolod a sebezhető protokollt. Pl. az én szkennerem bizonyos funkciói sem működnek enélkül (Kyocera FS-1135MFP, pedig nincs 10 éves).

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Nem az SMB1 letiltása a probléma oka, azt könnyedén vissza lehet kapcsolni. Hanem a Windows 10-ben letiltották a NetBIOS protokollt, helyette bevezették a WSD-t. De mint írtam, tapasztalatom szerint, ha megfelelő a csillagok állása, és van egy fix IP című Master Browser, ami ismeri a WSD/LLMNR protokollt is, akkor működhet a hálózaton a gépek felismerése és a megosztások tallózása. Nálam legalábbis megy.

Üdv, lcsaszar

0

gbenyov
gbenyov picture

Hoppá, biztos, hogy megkeresem amit ajánlottál!
Ha megy = megírom.
Ha nem megy = azt is megírom.
 

0

guriga
guriga picture

Már megírtad "NEM TESZEM RÁ". Csak olvasok és nem értem már..........

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia guriga!
Érted? Marad az XP.
De a kapcsolatot a többi géppel MEG KELL OLDANI!
Tudsz segíteni?

0

guriga
guriga picture

Értem marad, a kapcsolatnak meg ott van az internet.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Egy Windows10 frissítés után valóban elromlott a Network Browser. Sokat szentségeltem is, mert attól kezdve nem látta a NAS megosztásaimat. Aztán nemrégen egy újabb frissítéssel visszarakták, most megint jó.
Egyébként a Win10 szerintem nagyon jó. Majdnem olyan jó, mint a Windows 7.

Üdv, lcsaszar

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Nem használok 10-est, a legújabb rendszerem a 7-es 2 gépen, a többin régebbi.

Fontos hálózatnál, hogy azonos munkacsoportban legyenek a gépek, illetve tovább egyszerűsíti a dolgokat, ha mindkét gépen létezik a felhasználó azonos jelszóval. Tehát ha az 1-es gép Kis Pista néven fut, a 2-es pedig Gipsz Jakab néven, akkor mindkét gépen érdemes felvenni a másik gép felhasználóját és beállítani hozzá a megfelelő jelszót is (ami azonos a felhasználó jelszavával), tehát mindkét gépen legyen rajta mindkét felhasználó és mindkettő a saját jelszavával. Ezzel elkerülhető, hogy csatlakozásnál az egyik Workgroup, míg a másik Munkacsoport csoportban keresgéljen, illetve jelszót sem fog kérni.
Fontos, hogy ne a sablon megosztást használja senki, hanem érdemes felhasználónként megosztani egy adott meghajtót vagy könyvtárat írás-olvasás-módosítás engedélyezésével.

2 éve dolgoztam utoljára olyan cégnél, ahol XP-2003-7-8.1-10 rendszerek voltak és a fenti beállítások alapján mind kommunikált minden géppel. Persze az sem utolsó szempont, hogy fix IP-ket is kaptak a gépek.

Legalább most már azt is tudod, hogy a frissítések nem csak pozitív dolgok, hiszen egyre jobban butítják a rendszereket, ezért érdemes a gyári (REATIL) DVD-s verziót használni és nem a frissítésekkel teletömötteket, főleg nem azokat, amiket házilag készítenek és többnyire torrenten osztogatnak vagy fórumokon. Érintetlen anyaggal célszerű dolgozni, vagy max ha magadnak előtelepítesz bele drivereket, új funkciókat, programokat, stb. és így készítesz egy telepítőt... és telepítés után elsőként a frissítéseket tiltani.

Még annyi, hogy ha a 2 gép routeren keresztül kapcsolódik, akkor előfordulhat, hogy a router bridge beállítása hibás, vagy tiltva van, hogy belső hálózaton bármit lásson a másik gép.

OpenWRT esetében van ilyen kapcsoló:
Ügyfelek elszigetelése: Megakadályozza az ügyfél-ügyfél közti kommunikációt

0

Guest
Guest picture

Üdv!
"Legalább most már azt is tudod, hogy a frissítések nem csak pozitív dolgok, hiszen egyre jobban butítják a rendszereket, ezért érdemes a gyári (REATIL) DVD-s verziót használni és nem a frissítésekkel teletömötteket, főleg nem azokat, amiket házilag készítenek és többnyire torrenten osztogatnak vagy fórumokon. Érintetlen anyaggal célszerű dolgozni, vagy max ha magadnak előtelepítesz bele drivereket, új funkciókat, programokat, stb. és így készítesz egy telepítőt... és telepítés után elsőként a frissítéseket tiltani."
-
Magam is így tettem. Tavaly év közepén telepítettem teljesen legális W7-et.  A frissítések letiltásának semmi káros következményét nem érzékelem azóta sem.
Ami jó az elejétől fogva, azt minek frissíteni? Vagy "ami nem romlott el azt nem kell megjavítani".

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Vannak egyes frissítések, amik persze kellenek, mert pl. a böngésző panaszkodik, hogy nincs megfelelően aláírva a https.
KB4474419 számot kapta. A W7 csak SHA1-et ismer, de már több oldal SHA-2 kódolást használ (még a router is). Így ez pl. funkcióbővítő és nem biztonsági frissítés, noha egy biztonságot növel 128 bitről nagyobbra, de SHA-2 támogatást biztosít, tehát egy új lehetőséget.

Szóval ilyesmit érdemes olykor felrakni... én hetekig szenvedtem, mire rájöttem, hogy ez a probléma, mert 3 böngészőből csak 2 panaszkodott. De ugye ezt én kerestem ki, mert szükségem volt rá és nem vaktában pakolódott fel minden szeméttel együtt.
Tehát a frissítések terén érdemes elolvasni az adott frissítés mit is tartalmaz és ezt mérlegelve feltenni vagy kihagyni.
Akinél nem települ automatikusan, az olykor belefuthat ilyenbe, hogy napokig keresi a megoldást, de talán ez jobb, mint napokig tartó újratelepítés, beállítás.

0

Slaci
Slaci picture

Szia, még az sem biztos, hogy olyan régi vason egyáltalán elindul-e a W10 telepítő? Lehet, hogy a W7 telepítő sem... Csaknem biztos, hogy az alaplaphoz nem lesz driver W7/10-re, a felsorolt perifériákról nem is beszélve. Az újabb Windowsoknak mindig magasabb a hardverigénye, bármit is állít az MS. Még ha szerencséje is van a gép gazdájának és minden működik, az eszközkezelőben sincs probléma, a gépe sokkal-sokkal lassabb lesz. Összefoglalva: régi vasra általánosságban nem érdemes új oprendszert rászuszakolni. Frissítések: még mindig azt tapasztalom hónapról hónapra, hogy XP-hez, 2003 szerverhez és Windows 7-hez is érkeznek biztonsági frissítések. Viszont, ha valaki új gépet vesz, arra kénytelen 10-est tenni, mert már 7-es-hez sem lesz gyári driver.
Kellemes Húsvétot!
Laci

0

gbenyov
gbenyov picture

Szervusz Slaci!
A TE válaszod és a többiek válasza alapján meggyőződtem, hogy addig kell használni az XP-t és a vasat amin fut, AMEDDIG RENDESEN MÜKÖDIK.
Természetesen kompromisszumokkal.
De CSAK azért, mert a "Billy" a javunkat akarja, azért nem érdemes.

1

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Az ember kénytelen lecserélni a szeretett és megszokott autóját, mert nem gyártanak hozzá alkatrészt, és már csak kínkeservvel lehet forgalomban tartani.
Ugyanez van az oprendszerrel is. Mondom ezt úgy, hogy éppen most telepítek XP-t egy olyan gépre, amiben csak 4GB flash drive és 2GB memória, 900Mb-es proci van. Valahogy felmegy, de nem tud megnyitni oldalakat az IE, nem megy rá a Skype és még csomó minden. Szenvedés összevadászni a drivereket (a sok vírus-terjesztő oldalt kerülgetve). De ha egyszer jól be van lőve, és védve van jó víruskeresővel, akkor minden rendben. Csak ne változtass rajta.
Az űrsikló jut eszembe, amiben Intel 386-os processzor van, mert nem okoz meglepetést, stabil, kiforrott. Senkinek nem jut eszébe új programokat, játékokat telepíteni rá.
Üdv, lcsaszar

3

cssztivi
cssztivi picture

Hát igen.
Nekem is volt 386-os gépem. Sohasem fagyott le, sosem kellett helyreállítást futtatni rajta, pedig volt hogy 4-5 ablakban cseteltem vele. Nokia mobiltornyok vezérlőjében is ilyenek voltak, és nagyon ritkán kellett proci miatt leselejtezni.

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia

"Az űrsikló jut eszembe, amiben Intel 386-os processzor van, mert nem okoz meglepetést, stabil, kiforrott."
Így van. Főleg ha nem fut rajta Windows.
Nem a procival van gond, hanem a rajta futó szoftwerrel.
Régen volt idő kidebugolni, most csak dobják kifelé és/vagy annyira komplex, hogy már nem is tudnák rendesen tesztelni.
Ezért tesztelje a felhasználó.
Én is dolgozom olyan gépekkel, amiben 286, 386, 486 proci teszi a dolgát MS-DOS alatt, ezek főleg célorientált gépek, CNC és társai.

Üdv. István.

0

uniman
uniman picture
***

A "korral" haladni kell...de:

Ha van nekünk (pl. nekem) tucatnyi PC kéznél, akkor nem gond a világ összes fontosabb OP-jét "életben" tartani rajtuk.
Van olyan konfig, értsd hozzá a perifériákat is, amely esetben valóban előfordulhat, hogy legjobban (vagy kizárólag) pl. a Windows XP-vel működőképesek 100%-kal. Más OP esetében egy csomó beállítási opció hiányozhat. Ezek a printerek, scannerek, multimédiás interfészek...

Viszont, ha csak egy asztali Destop PC-nk van, akkor lehetne a cserélhető HDD keretekben gondolkodni. Kell több vinyó azonos fiókba szerelve, melyekre más-más OP van telepítve. (Régen én ezt a családoknak ajánlgattam és meg is valósítottam. Volt a könyvelő anyukának is egy külön munka HDD-je a munkára, és volt külön a gyerekeknek a játékhoz, amely persze gyakran vírusossá vált . A nagymamának a madzsonghoz, apukának a foci/felnőtt műsorokhoz szintén 1-1 HDD...) smiley

Persze, ha az interneten szeretnénk száguldozni, a kor vívmányait maxon élvezni, akkor már az XP hanyagolandó. De egy zárt, "sziget üzemű" rendszerben, - ahová az internetről más PC-vel letöltött adatokat egy pendrv-vel juttatjuk be - együtt lehet élni vele. Vannak könyvelő ismerőseim, akiknél a mai napig üzemelnek még W95-ös PC-k is...

Nekem is van pl. újonnan 1 millába kerülő IBM server PC-m, amin hasít az XP, de azt sok-sok éve be sem kapcsoltam...na talán majd most hamarosam felpörgetem megint. Nos erre a gépre sem tennék az XP-nél újabb OP-t.

Javaslom  a topic "kocsmába" történő áthelyezését, tudjuk miért, ugye?

Tanács megfogadva!

1

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
A kérdésedre a válasz: " A telepítés árát elkérni és bezsebelni."

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
Sajnos egy csomó oldalt, és progit nem kezel, ill. nem működik együtt vele. Meg nyugtatlak az XP-t nem töröltem le, hanem meghagytam egy partíción, de elszámoltam magam, és a win7-re nem lett elég, nem tudom bővíteni. Azért kell a több hely.Hogy világos legyek a wincs-en 3 partició volt.

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Néhány oldal XP -nél chrome ezt irja ki nálam:
A webhely nem képes biztonságos kapcsolatot nyújtani

A(z) www.sonline.hu egy nem támogatott protokollt használ.

ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH
Részletek elrejtése
Az ügyfél és a szerver nem támogatnak ugyanolyan SSL-protokollverziót vagy rejtjelezési csomagot. Ennek valószínűleg az az oka, hogy a szerver RC4-támogatást követel meg, amely már nem számít biztonságosnak.

Win 7-től  felfelé nincs gond.

Ez mitől van?

0

kontur
kontur picture

Szia!
Ez azért van, mert több ssl átviteli mód van, és vannak közöttük régebbiek, amik (időközben felfedezett) biztonsági hibákat tartalmaznak, ezért fokozatosan kivezetésre kerülnek. Egyre kevesebb olyan szerver van, amelyik támogatja a régebbi módokat. A régebbi böngészők viszont nem ismerik az újabb ssl módokat, ezek a böngészők nem tudnak megegyezni az újabb szerverekkel egy mindkettőjük által támogatott módban, ezért elutasítják a kapcsolatot. (ERR_SSL_VERSION_OR_CIPHER_MISMATCH=hibás ssl verzió vagy titkosítási algoritmus eltérés).
Erre egyedüli megoldás az, hogy a böngészőben kell az újabb ssl módokat támogatni, mivel azonban a szokásos böngészőkből (Firefox, Chrome) már hivatalosan nem készül az XP-re újabb verzió, mást kell keresni. Win7 és felette mivel elérhetőek a frissített böngészők, ezért nem jelentkezik ez a fajta hiba.

Szerencsére van egy csapat, akik a régi Firefox forrásokból továbbra is készítenek böngészőket XP-re, és ezekbe beépítik ezeket az újabb protokollokat, meg (elmondásuk szerint) javítják bennük (visszaportolják) a közben kiderült sebezhetőségeket. Két változat van, az egyik a Basilisk, a másik a Palemoon.

Innen letölthető:
http://rtfreesoft.blogspot.com/
Jelenleg ez e két legfrissebb változat:
https://o.rths.ml/basilisk/basilisk52-g4.5.win32-git-20200411-4662b4f-uxp-552470fb6-xpmod.7z
https://o.rths.ml/palemoon/palemoon-28.9.1a1.win32-git-20200411-9d42e31a9-uxp-552470fb6-xpmod.7z
Le kell tölteni, kibontani egy mappába (a 7zip nevű tömörítőprogrammal lehet), majd a basilisk.exe-t vagy a palemoon.exe-t indítva már böngészhetsz is.

Természetesen vegyétek figyelembe, hogy egy 6 éve már frissítéseket nem kapó operációs rendszert használtok, ezért jóval nagyobb eséllyel lehet rajta "beszerezni" ártó programokat, szóval csak odafigyeléssel kattintgatni, vagy elfogadni azt a kockázatot, amit ez okoz. (A gépen ne legyenek fontos fájlok, melyekről nincs offline biztonsági másolat). Javasolt egy teljes merevlemez mentést csinálni, és ha bekapnátok valamit, akkor ebből vissza lehet állni. De biztonsági kockázatot jelent az is, ha XP-n bekapsz valamit, akkor az a helyi hálón a frissebb operációs rendszereket is képes lehet fertőzni, vagy fájlokat törölni, titkosítani.

Szerintem az XP volt a legjobb operációs rendszere az Microsoftnak. A rákövetkezők mindegyikének van valami nagyon bosszantó tulajdonsága, ami (nálam legalábbis) mindig kiveri a biztosítékot. Persze az XP-nek is vannak hibái, de ezek nagy részét sikerült egyéb kis tool-okkal áthidalni, vagy együtt tudok élni velük. (A Win7-Win10 példányaim jogtiszták, fizettem értük nem keveset, mégis inkább az XP-t használom, ha tehetem. Ezt a hozzászólást is XP-ről írom.)

Üdv: Kontur

2

hangya02
hangya02 picture

Üdv !
Én meg vagyok elégedve az Xp-vel ..nekem is kiírja néhány oldalra (Crome-t futtatva), hogy " A webhely nem képes biztonságos kapcsolatot nyújtani." 
Egyébként lehetőség van arra, hogy az Xp mellé Win7-et telepítsünk... nálam így van... induláskor rákérdez, hogy melyiket akarom futtatni és tökéletesen megy amit kiválasztok. Semmi problémám nincs Xp-n a facebook-al sem.

0

PushyG
PushyG picture

Üdv! 
XP-s géppel intrnetezni szinte lehetetlen. Minden más, ami működik jól rajta, az ezután is fog. Kérdés, hogy melyik a fontosabb. Ráadásul azon a hardveren, amin az XP kiválóan elmegy, azon csak kínlódás lesz  W10. 
Inkább gép csere lesz ott, ha kell W10. 

Gábor 

0

gbenyov
gbenyov picture

Szervusz Druszám PushyGábor!
Ez az "XP-s géppel internetezni szinte lehetetlen" megjegyzésedet talán a Billy mondatja veled. Semmi-de semmi bajom nincs az internettel. Persze ha nagyon keresném, talán lenne olyan oldal, amivel baj lenne? De nem keresem...

Az biztos, hogy ha Win10-re átcsinálnám ezt a gépet, akkor lenne kínlódás. De nem csinálom át...

1

PushyG
PushyG picture

Üdv!

He-he... Három gyermekem már nem olyan oldalakat akar böngészni, mint a mi korosztályunk. Azokon meg már elvérzik a dolog. Az is lehet, hogy én vagyok türelmetlen, és az x(p)+1-dik ismeretlen böngésző kipróbálgatása után feladtam.
Az én életemben a W7 az utolsó MS oprendszer, amit képes vagyok elviselni. A W10-t gyűlölöm, de a céges gépeken kénytelen vagyok azt használni. Csak egy filmcím jut az eszembe róla: Halálos fegyver... :-)

Gábor

1

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia
"Három gyermekem már nem olyan oldalakat akar böngészni, mint a mi korosztályunk."
Ezzel a hozzászólással nálam te vitted el a "hangszórót" !
Én vérbeli XP fan-ként sírtam mikor le kellett cserélnem, pont ezek a hátrányok miatt.
Lehet, hogy az elektrotanya faszán megy XP-n, de én is úgy jártam, hogy az n+1 letöltött böngésző
és párszáz kitépett hajszál után, elátkoztam az egészet és feltettem a Win7-et. 
Én nem akarok megbántani senkit, lehet, hogy van akinek kielégíti az igényeit az XP is,
de én kifogytam a xanaxból, úgyhogy váltottam.

1

guriga
guriga picture

Április egy már elmúlt, most komoly a felvetésed?  Én eddig csak a hetest próbáltam de gyorsan vissza szaladtam az XP-hez Vidáman netezek, már a NASA-nak dolgozom.

0

lacoka
lacoka picture

Szia
ezt nem tudom hogy honnan veszed ( XP-s géppel internetezni szinte lehetetlen. ) nekem is XP van semmi gondom az internettel Mozilla Firefox és Google Chrome-ot használok amire szükségem azt tudja ezért én sem fogom lecserélni
új op rendszer esetén újra kell telepíteni mindent ez eléggé macerás meg nem biztos hogy az újabb windows hardveresen támogatja a régebbi gépet

1

Guest
Guest picture

Esetleg a Control+Alt+Cipőtalp smiley

0

AzzA
AzzA picture
*

Ha a felhasználónak nincs problémája az xp-s gép működésével, akkor nincs értelme a változtatásnak.
Ha van probléma ami összefügg az xp-vel akkor van értelme továbblépni.

"Ami jó azt nem kell meg javítani !"

2

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia!

Azért az internet elég behatárolt lehet ott...

A többi alkalmazást tekintve felesleges a csere.

Üdv Tibi.
 

0

Jaca
Jaca picture
****

Hali!

Nekem semmi gondom  a nettel XP-n. Annyi, hogy a HTML5 firefox alatt nem megy, ahhoz chrome kell. Szóval egy stabil XP-t semmiképp sem cserélnék le, a Win7-win10 azért jobban igényli a hardvert, mondjon bárki bármit.

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia!

Nekem ne dícsérd az XP-t, mert számomra az volt a kedvenc OPrendszer.

De akadt némi változtatás a hardver vonalon, és utána csak jött a köhögés...

Ekkor váltottam hetesre. most ezzel elvagyok, de nem lett a szívem csücske. :)

Bár 2-3 éve ezt sem kellett újra telepíteni. A legutóbbi konfigon, az XP talán 4-5 éves lehetett...

A W 95-98-hoz képest nagyon stabil rendszerek!!!

Azoknak a telepítő kódját fejből írtam be annó, míg rá nem találtam a Ghost progira...
ÜDV Tibi.
 

0

Kari
Kari picture
*****

Ugyan Azt mondhatom mint Jaca is! -ill. a korlatozasok ota elvetve tudok a facera belepni, de lehet nalunk ez mas gep/op rendszerrel sem igen lenne maskep...

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia  Kari: inkább a szolgáltatótól és a hálózati sebességtől függ a probléma, most jóval nagyobb a terhelés

Bálint

0

Kislukker
Kislukker picture

Értelmetlen az egész felvetésed, főleg ha meg is válaszod magadnak.

1

gbenyov
gbenyov picture

Bocsika Kislukker!
A saját véleményemet ismerem. De kíváncsi vagyok mit mondanak a "szakik"?

0

Kislukker
Kislukker picture

Bocsika genyov!
Hello, nem hülyéskedek, komolyan kérdezem:
Tényleg kék az ég,és zöld a fű?
Nem lehetne fordítva?
Tudom a választ, de megvárnám mit mondanak a szakik.

 

2

Guest
Guest picture

Szia!
Álljon itt az első vélemény: Egyesek k....vára unatkoznak.
Csak úgy mellesleg. Az Időképen volt egy "Kék citrom projekt".

1

skorpio
skorpio picture

szervusztok
jo a kerdes.jo es szukseges errol a temarol beszelgetni
win 7 van egyik szamitogepen...na,gondoltam megprobalom,hogy fut rajta a win10
P4V88+ rol van szo
pendrive rol semmi...
DVD iso ...nyomjon egy gombot...a logoig eljut aztan ciklus ismetlodik
BIOS ban kivalasztva mirol bootoljon
erre mi volna a megoldas? szerintetek
a secure boot ot nem probaltam,nincs a BIOS ban
pen drive iso iras kivalasztva GPT...UEFI
ugyanaz
aza Acronis torles,formazas megoldana?

0

AzzA
AzzA picture
*

Egy jó Win10 telepítő smiley

0

Sponsored links