You are here

17MB60-2 kijelző lvds mód jeida - vesa váltás - Megoldva

6 posts / 0 new
Last post
Hjoco
Hjoco picture

Sziasztok!
Van nálam egy 15.6 colos Orion T16-DLED kis tv. Már vagy 5 éve pihen. Az eredeti main 17MB62-1 volt, ez sajnos teljesen megállt. Bármit írok az SPI-be még a led is sötét marad. Az eredeti tartalommal folyamatos az adatforgalom a proci felé, amiket a neten találtam azokkal vagy ezt csinálja vagy 2 mp után leáll az SPI órajele is. De a led sötét marad, és az usb csatlakozón nincs adatforgalom.
Egy LP156WH4 kijelző van benne, ennek egy 10mm hosszú kicsi lvds csatlakozója van. Ilyen csatlakozós main sehol nincsen eladó. Ezért is állt eddig a tv.
Most hozzám került egy 17MB60-2 main aminek szintén külső adapteres táp csatlakozója van, és a hátlapi csatlakozók is stimmelnek. Viszont az LVDS csati már az egyik klasszikus szalagkábeles. Nos én kiméregettem az eredetinél a kis csatlakozó bekötését, és feltettem erre a mainra. Az adat lábakat be tudtam forrasztani az egyik előkészített csatlakozóhelyre, a t-con tápot átalakítottam 3.3V-ra, a háttérfény 12V-ot bekötöttem, a hátérfény bekapcsolás és intenzitás lábakat bekötöttem - illetve az intenzitás nem működik ezért a bekapcs jelre áttettem egyenlőre.

Szóval működik, van kép és hang, megy minden. Csak az vlds mód jeida állásban van. Ilyenkor mindig kikeresem a kijelző adatlapján hogyan kell módot váltani, és átkapcsolom a kijelzőt egy ellenállással. Sajnos ennél az LP156WH4 kijelzőnél nem lehet, ez egy laptop led kijelző, ez csak VESA módot tud kezelni.
Letöltöttem a konfigurációs fájlokat USB-vel, megvan a VESTEL_D1_Plus_PNL.bin fájl is. Csak nincs amit belepróbálhatnék helyette, és nem tudom hogyan kellene szerkeszteni na tartalmát hogy a main vesa módba adja a jelfolyamot.
Ebben kérnék segítséget. Vagy néhány VESTEL_D1_Plus_PNL.bin fájlt amit belepróbálhatnék, vagy a szerkesztés módját kellene tudnom.
Van két konfig fájl szerkesztő alkalmazás is, ezekkel a mb60_hwprofile.bin és a mb60_swprofile.bin szerkeszthető - de ezekben nincs a kijelzővel kapcsolatos beállítás sajnos...
Nem egy nagy szám tv, de egy kamionos barátomnak pont ez a jó méret, és csak sokkal kisebbet vagy nagyobbat tudott venni. Az újakat nem szereti, ezt még mindig várja hogy elkészüljön egyszer..
Teszek fel képeket.
Előre is köszönöm!

Comments
Hjoco
Hjoco picture

Sziasztok!
Közben sikerült VESTEL_D1_Plus_PNL.bin fájlt letölteni egy más hiba miatt javított hasonló kis ledtv-ből. Ebben is 15.6 colos laptop kijelző volt, gondoltam hogy jó lesz ebbe a régi készülékbe.
Beletöltöttem, rendben működik.
Feltöltöm ide, lehet hogy jól jön majd valakinek.

Joco

File csatolás: 

0

Gabor2
Gabor2 picture

Szia.
Nekem lenne hozzá alaplapom 17MB62-1 
Külsötápos.
Ha érdekel keress magánban.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!
Mivel azzal is elölről kellene kezdenem a kis lvds csatlakozó felszerelését, és a szoftver ugyanúgy jeida módban próbálná vezérelni a vesa kijelzőt... Nem nagyon lennék vele előrébb.
Azért köszönöm!
 

0

Gabor2
Gabor2 picture

Ezen gyárilag fennt van a kis csatlakozó is,.
De ha nem kell, akkor nem kell.
 

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!
Az mindjárt más. Ennyi idő alatt nem találtam kis csatlakozósat, azt hittem sosem lesz. Beszélek a tulajjal mennyit hajlandó még rákölteni és privátban kereslek.
Köszi!

0