You are here

Milyen EMI/RFI szűrős ~230V-os elosztót ajánlotok?

14 posts / 0 new
Last post
Feree
Feree picture

Tisztelt elektrotanyatársak!

Azzal a kéréssel fordulok hozzátok,hogy tudnátok-e ajánlani bevált,EMI/RFI szűrős ~230V-os elosztót (2-6 dugalj között). Olyan problémám van .hogy például a nappaliban megy a laptopon (töltőről) a zenelejátszó program,onnan USB-én keresztűl egy másik elosztóban lévő DAC-ba. Ugyanabban az elosztóban az erősítő,tv is bedugva. Minden rendben megy,amig a konyhában be nem kapcsolom pl.az elszívót,mert akkor a lejátszó program leáll(a laptop nem),és újra a lejátszó gombra kattintva megy tovább a lejátszás. A konyhai asztalra tett oszcilloszkópón is látni abban a pillanatban egy "ugrást". Ezért gondolkodom,egy EMI/RFI szűrős elosztón. Találtam egyett ,ami a képen van,de nem tudom valóban megoldaná-e a problémámat? Ha valakinek konkrét tapasztalata ,ajánlata van szivesen venném!

                                üdv:Feri

 

Comments
Guest
Guest picture

Üdv!
Hozd rendbe a jelenség okozóját, az elszívót! Nem tudom milyen motor van benne de bizonyára egy alkalmas lágyindító megszüntetné a problémád.

1

Feree
Feree picture

Szia!

Újra megnéztem mi a helyzet. Amikor kikapcsolm az elszívót akkor áll le a lejátszás! A DAC elosztójában dugott NAD CD lejátszót bekapcsolom abban a pillanatban szintén! 1966-ban épűlt panelház,aluminium vezetékes lakásvezetékek..

                              üdv: Feri

Az elszívó garis,jó márka,CATA TF-2003_70 LED duralum kihúzható páraelszívó.
 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
A szűrőt a garanciális elszívóhoz tedd  ! Oda  ahol bemegy a 230Vac . Például  ilyet :https://hu.farnell.com/c/connectors/power-entry-connectors?brand=schaffner

0

tomirevesz
tomirevesz picture

Támogatom, nekem egy FKID2-50-4/I-A  beépítése után a hasonló jelenségek megszűntek.

File csatolás: 

1

Guest
Guest picture

Ebben a készülékben egy 100W-os ventilátor van. Ennek indulóárama azokon a legendás keresztmetszetű vezetékeken bizony jókora riplit tud csinálni.
Figyelembe véve a manapság elterjedt konyhai eszközök teljesítmény igényét, nem ártana a konyhába a mérőtől a falon kívül, kábelcsatornában az aljatok számára kellő keresztmetszetű vezetéket vinni. Saját kivitelezésben, egy villanyszerelésben jártas ismerős segítségét igénybe véve lényegében anyagáron megúszod, csupán egy ütvefúró szükséges a munkához.

0

Feree
Feree picture

Köszön hogy segítesz,azonban a NAD cd lejátszó bekapcsolása? A linkelt elosztóról mi a véleményed?

 

0

Guest
Guest picture

A NAD cd játszó bekapcsolásán azt kell értenünk hogy teljesen áramtalanított állapotból történik?
Egy hagyományos trafós táp bekapcsolása ebben a legfeljebb 20-30W teljesítmény kategóriában nem okozhat olyan impulzust ami más készüléket üzemében zavarhatna. Viszont ha kapcsolóüzemű tápegysége van, a puffer első feltöltődése idején komoly áramcsúcs lehetséges.
Ez a zavarérzékeny DAC gyári készülék vagy egy amatőr konstrukció? Esetleg nem ezen készülék zavarvédelme hagy kívánnivalót maga után?
Az elosztók ügyében nincs tapasztalatom mert eddig egyik lakhelyemen sem kerültem szembe hasonló problémával, nem volt ilyesmire szükségem.
Még egy kérdés: Az előbb említett készülékek (most parasztosan kérdezem) védőföldes hálózati dugóval vagy sima lapos, kétpólusú dugóval rendelkeznek?
Egyáltalán van védőföld a csatlakozásra használt konnektorokban? /Ezt a  kérdést nem viccnek szántam!/

0

Feree
Feree picture

NAD 502-es jó minőségű cd lejátszó.Az elosztóba dugva,de nem volt bekapcsolva mostanában. A DCA egy  Musical Fidelity M1 DAC MkII ez is jó minőségű. A NAD sima kétpólusú,a DAC védőföldeléses. Van védőföldelés,.ki tudja mennyire elfogadható most.

 

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia Feri

Hihetetlen mekkora az ellenállásod !
Nem a hiba forrását akarod megszüntetni,
hanem foggal-körömmel ragaszkodsz az elmaszkolásához !

Ügyesen elmondták neked, hogy tegyél a ventilátorhoz egy szűrőt, mondjuk egy 1.000 forintosat,
de te inkább egy sokkal drágább APC szupercsodára vágysz.

Van még egy apróság, ami csodára képes: a kapcsolóra egy 100nF kondenzátor !

Én értem, hogy új, meg garis, meg minőségi, de kell neki egy szűrő és punktum.

0

uniman
uniman picture
***

A 100nF+100R még jobb! smiley

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Köszi, jó pap is hóttig tanul, nem tudtam, hogy ilyet is lehet kapni :)

0

Feree
Feree picture

Szia István!

Azért nagy az ellenállásom,mert pl.a NAD cd lejátszónál is eljátsza ezt. Nem tehetek minden eszközhöz szűrőt! Inkább a laptopot,DAC-ot védem meg.Másrészt,abban mágneses és és rf szűrő is van.Megrendeltem 2 db APC PM6-GR túlfeszültség védő zavarszűrős 220V elosztót,meglátom mi lesz,2-3 nap múlva kiderűl. Egy ilyen elosztó egyébként se felesleges beruházás,még akkor sem,ha nem oldja meg ezt a problémát! Mindenesetre köszönöm a segíteni akarást!

                                üdv: Feri

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

"Nem tehetek minden eszközhöz szűrőt!"
Ezért mondtuk többen, hogy a hiba forrását szüntesd meg ( !!! )
ahoz a rohadt elszívóhoz kell a szűrő nem a többi eszközödhöz !
 :) :) :)

0

Sponsored links