You are here

Orion T2155 MTXS készenlétből nem kapcsol be

5 posts / 0 new
Last post
Ökrös Gábor
Ökrös Gábor picture

A T2155 mtxs ETC009 sasszival szerelt tv nem indul el, csak ha minimumra tekerem a TDA  16846 áramkörében lévő potit, de ekkor a képszélesség nagy. Ha ezt beállítom (ekkor a tápfesz-adatok közel a kacsolási rajz szerintiek), távirányítóval kikapcsolom, majd újra be, na ekkor nem indul be.
Ha visszatekerem a potit, akkor elindul. Keresem a hiba okát.
Előre is köszi a segítséget.

Comments
tomirevesz
tomirevesz picture

Szia.

1. Ha relés kapcsolású a fő-tápja, kösd át próbára, mert kontakthibás lehet az érintjkezője - relé csere
2. Lépj be szervízmódba, úgy nem kapcsol ki?
3. Ha már benne vagy: MODE5-nél minden bit 0-ra; MODE7-nél az X-RAY V és X-RAY T értékeket a legkisebbre

0

sandorverten
sandorverten picture

Szia!
Talán ha a tápban azt a pár kondit kicserélnéd?Nem kell méregetni a kapacitást meg ESR-t! Cserélni.Meg diódákat méregetni.
Üdv!

0

Ökrös Gábor
Ökrös Gábor picture

Szia!
Köszi, ez volt az első húzásom, de ez sajna nem vezetett eredményre. Bocsi a diódákat(tápban) nem is néztem, mivel a feszkó megvolt.
Esetleg más?
Üdv!

0

sandorverten
sandorverten picture

Szia!
Ha tápban minden rendben,jók a feszkók,akkor a sorvégnél,illetve a védelemnél kutakodnék.Sorkimenő környéki kondik,ellenállások,B+ elegendő-e,ha beindul a feszültségek a megadottak-e? Gondolom a rajzot(P90) ha jól látom,itt a tanyán van rajz,letöltötted.Végső esetben sorkimenő,de nem gondolom.Fura egy szerkezet ez védelmekkel.Most hirtelen így látatlanban nehéz mást mondani.Ha nem ez az alaplap,akkor bocsi!blush
De én akkor is a tápra gondolnék,nem igazán szokott a sortranyó és a kondikon szerintem?! más hiba előfordulni.Tévedni emberi dolog.
Üdv:Sándor

0