You are here

whirlpool awe7629 mosógép nem indul

Sziasztok.
Adott ez a felültöltős mosógép. Nemrég panelcserén esett át, ami hamar meg is állt /jelenleg is javítás alatt/.
Hogy hogy nem... de szert tettem egy eredeti panelra ami alkatrész csere után újra elindult... ill. menne is. Csak ugye összekábeleztem a panel oldalait majd az első gombnyomásra el is indult.
Mivel szerteszét szedtem a tetejét, nem tudtam pontosan milyen programra is van állítva, így egy rövidebbre próbáltam állítani... ezután úgy döntött megáll. Azóta elindítani??!!
Ugyanakkor amikor hazahoztam rossz volt benne az ajtókapcsoló, stb. Szigetelés csavarok ilyenek nem voltak visszarakva bele, tehát már volt ill. megkísérelték javítani. Na de ezeket megoldottam. Ami gond maradt az az, hogy az ajtókapcsoló annyira szét volt hullva hogy egyáltalán a helyére nem tudtam bepattintani nemhogy még rögzíteni csavarral.
Volt ill. maradt egy korábbi whirlpool gépből 3 db ilyen kapcsoló amiből egy volt amivel el is indult, de azóta megadta magát. Jelenleg olyat produkál ez a kis gép, hogy amelyik programra be van állítva gyakorlatilag elindul, de néhány karika után ugyanúgy meg is áll. Kicsit "rásegítek" a szétszedett kapcsoló reléjével ..némi morgás után csap ismét kört aztán hullaszag.
Először is, az eredeti kapcsolóra volna szükségem amit precízen a helyére tudok varázsolni, másrészt pedig remélem nem tettem benne kárt.
A kérdésem annyi volna, hogy ez a hiba fogható-e egyáltalán az ajtókapcsolóra? Ill. olyan van, hogy ajtófedél lezárás után kap a panel egy "zárt" jelet és úgy indul el?
Olvastam nemrég, hogy ez a zár jel mosás közben felold, és majdcsak a centrifugázás kezdetekor kapcsol be védelmi céllal. Tehát a két időpont közt változik a zárt jel egyáltalán, felold a relé?
Segítsetek már mert a vérnyomásom 600/2000 és perceken belül robbanok.
Előre is köszönöm a válaszokat és a segítséget!
Sziasztok.  Csabi voltam.

Comments
ityvity
ityvity picture
*

Üdv.
"olyan van, hogy ajtófedél lezárás után kap a panel egy "zárt" jelet és úgy indul el?"
Igen így van .
"Olvastam nemrég, hogy ez a zár jel mosás közben felold, és majdcsak a centrifugázás kezdetekor kapcsol be védelmi céllal"
Az nem erre a gépre vonatkozik , mert ez dominó panellal van szerelve .
"maradt egy korábbi whirlpool gépből 3 db ilyen kapcsoló"
Whirlpool felültöltősbe mechanikailag gyakorlatig megegyeznek az ajtó kapcsolok , de nagyon nem egyformák. Ebe eredetileg Whirlpool - Door lock hr,boston - 486081500131 illene , ami már nehezen található , de jó hozzá a 481010474505 WHIRLPOOL/INDESIT.
https://heilmann.hu/spd/708-54/Whirlpool-bimetalos-ajtozar-WTL60812-4810...
Ez a gép , ha az ajtó szabályosan zár és nem indül , akkor azt hiba kóddal jelzi , ha az ajtó nem zár arról meg a a lakat jel tájékoztat. .

0

varga jano
varga jano picture
*****

Üdvözlöm!
Én ebben a helyzetben.egy másik szerelőt hívnák ki.
Üdv Varga Jano

0