You are here

Bosal keresztrejtvény. Avagy hogy kell bekötni ezt az elektronikát?

17 posts / 0 new
Last post
mindigehes
mindigehes picture
**

Sziasztok!

Vettem egy Oris /Bosal vonóhorgot. Mivel az autó ellenőrzi az izzók állapotát, és can busos, emiatt a régi megoldás nem működik, kell csoda elektronika... Vettem is, egy vagyonért. Bár reléztem volna le... Mindegy, Késő bánat.

Meg tudja nekem fejteni valaki a mellékelt képes találd ki tippmixet? Bizonyára én vagyok a hülye...

Ami érdekelne, hogy a 3. Oldalon a piros drót sárga csíkkal mi a sütőipari szakmunkás instrumentuma?

Illetve tőle balra a 7-es lépésben az a folyamatábra mi akar lenni?

Törtvolna le a karja annak a baromnak, aki képtelen 3 sort írni.. többit kibarkobáztam, de ehhez hülye vagyok..  olyan csilivili csomag, fényes papír.. mint a playboy címlap... De azt bezzeg oda tudják írni szöveggel, hogy felelősség semmire... Marhák....

7 pólusú csati, emiatt nincs hátsó ködlámpa... Nem értem...

Segíccccséggg...

File attachment: 
Comments
Joe
Joe picture

Szia, a piros sárgát leszigetelve kihagyod, mert 7 pólusú az aljzatod. A 13 pólusúhoz is jó a elektronika.

0

dsanyi
dsanyi picture

Szia!
Én is szenvedtem egy ilyen vacakkal tavaly. Én a ködlámpát kihagytam belőle. Az indexel volt bajom a bal oldalon a 6 ára, 2.pont-nál pont fordítva kellett kötni a két vezetéket, hogy ez egyedi hiba, gyári elírás nem tudom. Egyébként a meszakított indexből tudja, hogy van utánfutó és az index visszajelzésre is a kocsi saját visszajelzését használja ( ha kiég az izzó begyorsul a visszajelzés. A  +12V elő volt készítve a csomagtartóban lévő csatlakozóban, és nem foglalkoztam a vezeték hosszal.
Üdv Dsanyi

0

Distributor
Distributor picture

Szia!

A 7-es pontban azt próbálja a tudtunkra adni, h a zárófény (ködlámpa) nem működhet az autón és az utánfutón egyszerre. Ha az autóra van akasztva az utánfutó, lakókocsi, akkor a zárófény, a bekapcsolás után, csak a vontatmányon világíthat. Ellenkező esetben nem kap műszaki engedélyt.
Lehet, h némelyik autótípus tanítható már erre.... de erről fogalmam sincs, mert kerülöm az ilyen elfoglaltságokat.
Illetve ezt az elektronikát lehet tanítani? (Vagy nem)
Ami még fontos, h az elektronikának kell állandó +12V, és ez a vezeték nem lehet rövidebb, mint 4 méter!? Érdekes. Tehát, ha pont 4 méter a vezetéked, de csak 3.5 méter kell neked, akkor ne vágj le 50 centit!  (csak azt írom amit oda rajzoltak) :D
Ha jól értelmezem a rajzot, akkor az irányjelző vezetékét el kell vágni, és úgy kell bekötni az elektronikába. A többinél csak rá kell csatlakozni.
A színjelölésekre figyelni, biztosíték használata kötelező....

Üdv!

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ez egy vicc...

Csomagtartóba van kompresszoros fagyasztós láda, saját akku... Emiatt 6-os drót jön a motortérből.  úgy levágtam a 4m kábelt 20 cm-re .. :) ezt a baromságot észre sem vettem..

A vicc, hogy a GND kábel az 2.5mm2, a pozitív 4m meg 1-es drót. Logikus.  Majd feltekerek 4m tyúkbelet... Vicces.

Egyébként kihagytam az ominózus drótot...

A másik vicc, hogy régen járt műbizonylat ezekhet... Már nem. Azt a tetves a4 lapot is megspórolják. Egy matrica van csak ráragasztva oldalt.. ez a hivaralos. E jeles megoldás..

Engem állított már meg kpm, másik kocsival  kérte is a műbizonylatot a horogról, kipuffról... Ott volt a kocsiban, mert adtak hozzá.

A szép matrica 5 év múlva biztos jól olvasható lesz.

Kalap szar. Senki ne vegyen....

 

0

Inhouse
Inhouse picture

Sok értelme nincs, inkább az lehet, hogy a gyári vezeték minimum 4m és ne vágd el a gyári saruk miatt...bár a rajz szerint az egyiket neked kell felszerelni. Mi szükség lenne a felesleges vezetékre? Feszültségesés?
Van ahol van magyar nyelv, van ahol nincs. Aztán a gyújtásról is rajzoltak valamit, holott a 30-as pont közvetlenül az akkuról megy.
A ködlámpát nem szakítja meg. Ha az autón nem világít, akkor ő sem tudja felkapcsolni a futón...szép ez.

0

cssztivi
cssztivi picture

Van hátsóködlámpa. Épp a héten kötöttem be egy hasonlót. A 2-es a ködlámpa. Az 5-7 meg a jobb bal helyzet.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: autórádió csatlakozónál a MEMÓRIA vezetéke, állandó +-ra kötve(Bosch rendszernél)

Bálint

0

cssztivi
cssztivi picture

Bocsi, hogy belevau, de itt vonóhorog fenforgás van.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a Bosch rendszernél a színek széles körben az azonos felhasználási területet jelölik, itt az állandó tápfeszt

Bálint

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Ugyanez volt egy barátomnak, amit "szakszervízben" kötöttek be jó pénzért. Az ember átfúrta a vadiúj autó padlólemezét és átdugta a horoghoz menő köteget úgy, hogy 30cm-el arrébb volt egy vakdugó. Minden csak rátekerve és szigszalagozva, forrasztva nem, mentségére mondva vásznassal. Köpködtem is amíg leszedtük. Leforrasztottam, zsugoroztunk, vásznas szigszalagoztunk, és átdugtuk a vakdugón, a lukat lefedtük. A raktér padlóján átvezetést kiváltottuk felül átvezetéssel. Most elmúlt a kontakt hiba, működik. Egyébként az ember átkötötte elöl a gyári raktéri szivargyújtót gyújtásról állandóra, és onnan vitte a +12V-ot. A dobozt bedugta zörgősre az oldalkárpit mögé. Minél hamarabb, minél kisebb munkával, anyaggal legyen késznek mondható, persze jó pénzért. :(

Na, de ami téged érdekel. :) Én is kerestem a rajzát, nagy kínok árán megtaláltam ezt a PDF-et (a dobozon levő számok alapján nehéz) és nekem is fennakadt a szemem rajta. Kinek készülnek ezek a rajzok? A Bosal hogy adhat ki ilyet? Katasztrófa!
A lényeg annyi volt, hogy kapjon állandó +12V-ot, meg testet, meg az indexek megszakítva rákötve, a többi párhuzamosan. Itt nem is volt mindkét oldalon bekötve minden. A visszajelzés csak hanggal működik, így elvileg nem is nagyon kell előre vinni vezetéket. Erről is olvastam azt is, hogy szabályos, meg azt is, hogy a magyar szigorúbb és fény visszajelzés mindenképpen kell, a hang csak opció. Gyakorlatilag ez nem CAN BUS-os, egyenértékűnek tűnik a te relés elképzeléseddel.
Illetve ez tudna még tolatóradart is kikapcsolni, ha rajta a futó.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Kalap kutyakaja az egész...

Sosem viszek semmit sehova megcsináltatni... Pont ezért. Inkább már lakatos munkát is magam csinálom, mert igaz, hogy sokkal több idő, de meg van csinálva...

Autó villanyászok után én is takarítottam romokat... Sose többet...

De az a 7-es pont... Az mi a tök?!?!

0

cssztivi
cssztivi picture

A neten talász ezer bekötési rajzot. A jobb és a balvilágítás azért van külön, mert régebben a parkolás miatt külön is használták.

File csatolás: 

0

glmikc
glmikc picture

Hello.Párat már bekötötem,-simát és elektronikusat is-és mivel  az utánfutók nem igazán vannak felszerelve ködlámpával,teljesen felesleges bekötni.A fék,index,helyzetjelzö jó legyen,és kész.Üdv.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Értem én, de attól még nem értem, hogy hova kellene... 

Meg az a marhaság a 7-es pontban mi lenne?

Az a dühítő, hogy nem bontottam ki időben. H astra az áldozat. Hátul van egy direkt erre való modul csati. Ehhez vettem, mint eddig már 3 másikat. 1 évr nem raktam be, mondom majd a vizsga előtt. Erre benne egy ekkora kalap szar a dobozban.

A "gyári" modult meg meg  be kellett volna dugni... Ennyi...

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A 7-es pontban azt magyarázza, hogy ha bekapcsolod a hátsó ködlámpát, akkor az autó helyett a futón fog világítani a ködlámpa.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

De azt hogy csinálja?

Mert az nincs megszakítva. Az autó hátsó ködlámpát nem tudja lekapcsolni. Nem megy át rajta, csak az index van megszakítva bekötve.

​​​​​​

 

0

Sponsored links