You are here

Yukon Dsas 2701 es iránymikrofon hangrögzítési lehetőség (ha már benne nincs!) valahogy egyszerűbben!

21 posts / 0 new
Last post
Raaf
Raaf picture

Sziasztok!
A címben levő puskamikrofonhoz (madárhang rögzítéséhez!) keresek valami hangfelvevő egységet van a kütyün kimenet valami ha igaz, de ehhez kéne valami olcsóbb "digit" felvevő ahol sok (több!) órát is rögzíteni tudnék! Kazetta kifutott az nem kell! Hordozható kéne lenni ez a lények mert ez sem nagy túlzottan! Diktafont nem találtam egyenlőre ami jó ide és nem akarok Kínából rendelni sem, mert már ráfáztam a visszaküldéssel!
Várom a segítő tanácsokat rendelni vagy mit lehet olcsóbbat kisebbet beszerezni!? Remélem jó helyre tettem a levelem!?
A szuper-kardioid iránykarakterisztikájú mikrofonnal, (ami ebben a YUKON -ban van) 80 m távolságig van lehetőségem hangforrás megfigyelésére.És mindezt 300 óráig bírja!
Köszönettel:  H. Attila
Technikai adatok:
www.yukonopticsglobal.com/upload/iblock/b66/manual_dsas_microphone.pdf

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Létezik olyan kütyü, ami az audiojelet BlueToothra teszi át, és innentől már androidos telefonnal akár rögzíteni is lehet.

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Van otthon egy B-Speech Rx2-es Bluetooth  transmitter-em, amit vezeték nélküli fejhallgatónak használok a TV-hez (épített vevővel).
Ha haza mentem, kipróbálom, össze tudom-e fütyülni a telefonommal, még soha nem próbáltam...
Majd leírom a tapasztalataimat.
De azt előre tudom, hogy a csendet azt nem szereti. Ha nincs elég erőségű jel a bemenetén, akkor kikapcsolja magát. A madárcsicsergés meg ugye nem feltétlenül folyamatos...
És abban sem vagyok biztos , hogy a hangfelvevő szoftver (app) képes-e más forrásból felvételt készíteni, mint a telefon saját mikrofonja...

Gábor

0

imrus101
imrus101 picture

Hali!

Mobiltelefon és egy USB-s hangkártya?

imrus101

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Most jut eszembe: Ilyet viszont már próbáltam: A telefon füles csatlakozója valójában mikrofon bemenet is, ha olyan headset-t dugunk bele, ami mikrofonos (4 gyűrűs jack dugóval). Ha egy ilyen headset-be kiiktatjuk az electret kapszulát, és bekötjük a helyére a tárgyi mikrofon, akkor akár működhet is a dolog...

Gábor

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

De csak akkor, ha a mobil tudja az OTG-t, és az USB-s hangkütyüt felismeri az Android.
Azért ez nem véletlenszerűen összevásárolt eszközök halmaza lesz. Ha nincs tuti párosítás javaslat, akkor akár sok lukra futás is lehet belőle...

Gábor

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nekem olyan (ODYS) MP3 lejátszóm van, aminek van saját mikrofonja és van külön LINE IN   bemenete is

Bálint

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Ezeknek az S1 kategóriájú (Z80 proci+DSP) MP3 lejátszóknak általában 4-8bit a felvételi felbontásuk, és a mintavételi frekivel operálnak a felvételi bitráta növelésére. Beszédre egész jó, de azért elég techno-s a hangzásvilága. Madárcsicsergés felvételére nem véletlenül nem ajánlottam ez(sem), ill. fel sem hoztam...

Gábor

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Esetleg próbálj meg egy ilyet használtan szerezni:
https://www.boss.info/hu/products/micro_br/

Gábor

0

mosomedve
mosomedve picture

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Szerintem indulásképpen itt nézz körül:
https://www.muziker.hu/digitalis-felvevok?gclid=EAIaIQobChMIhKajqq-L6gIV...

Ennél alább ne nagyon add...

Gábor

0

Raaf
Raaf picture

Szia Gábor!
Köszi a gyors választ de én ennyit nem adok ezért! Mert nincs miből sajnos valami olcsóbb megoldás kéne!
Nézegetem régi diktafon vonalas bemenettel de szinte sehol (vagy horror áron!), csak az illeszkedésssel vagyok gondba sajnos !?
Gyártói csend van róla, nem láttam picike de még megnézem azért!
yukonopticsglobal.com/upload/iblock/b66/manual_dsas_microphone.pdf
Köszönöm azért valami használt digifelvevő is jó ha ne nem asztal nagyságú? :))
Nézegetek én még hátha...
 

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Az alábbi linket csak azért rakom ide, hogy láss egy "normális" leírást:
https://edigital.hu/mp3-lejatszo/iaudio-u3-1gb-mp3mp4-lejatszo-p6884

Próbálj használtan keresni valami ilyesmit, leginkább a Cowon iAudio vonalon. Nekem van egy U3-asom, a mai napig használom, kiváló kis készülék. De az iAudio5 is nagyon jó.

Hátha találsz használtan, jó áron.

Gábor

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

"Szerencsére a video képesség mellett az iAudio nem hanyagolta el a zenei funkciókat sem." Hát ezen a mondaton felröhögtem. Egy olyan terméktől, aminek a nevében szerepel az audio, eleve ez lenne az elvárásom,
 

0

HiFreak
HiFreak picture

A  ZOOM H2N-t javaslom.

0

Raaf
Raaf picture

Szevasztok!
Nagyon köszönöm eddig mindenkinek a segítséget! De még várom az új hozzászólásokat a lehetőségeimhez és nézelődök a linkek között!
Feltettem közben a gyártói lapot a leírást az iránymikrofonnak! Ha tudtok valami használtat a javasoltak közül -felvevőt- kérlek szóljatok!
Vagy esetleg olyan iránymikrofont is keresek, amiben benne a hangrögzítő is és nem kerül több száz ezer forintba az is nézegetem, mert még nem döntöttem el végleg, hogy ez a "Yukont" vagy mást szerzek be!
A szuper-kardioid iránykarakterisztikájú mikrofonnal, (ami ebben a YUKON -ban van) 80 m távolságig van lehetőségem hangforrás megfigyelésére. ezért kéne erre a kimenetre a "felvevő)
Köszönettel :  H. Attila

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Ennek mekkora a kimenő szintje?

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Mivel (nem kezdünk mondatot, tudom...) van fejhallgató kimenete is, ezért akár vonal szintű bemenetre is lehet kötni. Szerintem...

Gábor

0

Raaf
Raaf picture

Szia Jaca!
Nem tudom specifikációban NEM láttam, de nézd meg te is csatoltam linket első felrakottba! Freki átvitelt látom erősítést meg az üzemelési időt!
üdv: Raaf

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Profi amatőr madárhangvadászok parabolatükröt is használnak. Még tovább erősíti a kívánt és elnyomja a zavaró hangokat. Te nem gondolkodsz ilyenben?

Üdv, lcsaszar

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Azért kérdeztem, hátha Te jobban utána néztél. Azért elég szűk a sávszélessége ennyi pénzért. Én azon is elgondolkodnék, egy egyszerűbb puskamikrofont venni, és egy olcsóbb diktafon mikrofonjának a helyére bekötni.
Üdv: Jácint

0

Sponsored links