You are here

Samsung WF80F5E2U2W mosógép, nincs életjel...

12 posts / 0 new
Last post
gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Sziasztok.

Samsung WF80F5E2U2W mosógép, nincs életjel.... Tanácsot kérnék olyanoktól aki javított már ilyet. Ez már az újabb "zöld" paneles. Első kérdésem, hogy ennél a típusnál direktbe az asztalon hova kötöm a 230V-ot? Régebbi "sárga" panelosnál a relékre kellett valahova ha jól emlékszem. Még nem szedtem ki a "trutyiból" a panelt, gondoltam előbb utána érdeklődöm, hogy milyen típushibái vannak, hova nyúljak első körben. TOP... táp IC van benne, nincs ledobva a teteje. Ennél a paneltípusnál is inkább keresgessek körberepedt forrasztásokat mint a "sárgánál", vagy itt a táp IC körül lesznek a gondok?

Köszi előre is a segítséget.

Üdv.: G.

Comments
varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Mérjél rá a táp. IC-kre , a diódákra ,  és a diódahídra ! (Az aszpikon keresztül lehet szúrni a mérőzsinór mérőcsúcsát . )
https://elektrotanya.com/showresult?what=WF80F5E2U2W&kategoria=&kat2=all

0

gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Szia.

Volt időm jobban ráfordulni a dologra. Kicseréltem a Top253 táp Ic-t, kondenzátorokat. A táp azóta jónak tűnik, stabkocka után lévő két 1000uf kondikon mérem a 12 ill. 5V-ot. Előlapi elektronikán (piros-fekete) is mérem az 5V-ot, de semmi életjel. 

0

Phedra
Phedra picture

Sziasztok! Ezt a topicot követem, mert nekem is van ilyen panelem, ami nem akar bekapcsolni, Van egy "KA78R12" regulátor ami kiadja a 12V-ot a KIA7805-ös icnék, de ez nem történik meg és nem találom hogy miért nem!
Üdv.

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet!

Ezeknek a tápegységeknek van egy stand-by állapota. Ilyenkor a 78R12-t lekapcsolja és ezzel az utána lévő áramköröket is. Ahhoz, hogy működjön a mikrovezérlőnek fel kell ébredni ezután kapcsolja be a gépet. Viszont ha nincs reset jel a mikrovezérlőnek vagy az I2C buszt bármi foglalja nem fog bekapcsolni. Ellenőrizni kell az I2C buszt, hogy van e rajta jelsorozat. A mikrovezérlő hibájakor ugyanez a helyzet.

0

gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Szia. 

Véleményed szerint első körben a kezelő panelen, vagy a mainboardon keressem tovább a hibát? 

Köszönöm

Üdv. G.

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet!

Első körben a kezelőpanelt próbálnám mivel egyszerűbben hozzáférhető. Elsőnek a reset IC áramkörét nézném meg, ha jó akkor a kvarcot. Ha a kvarcon fél tápfesz van akkor nagy eséllyel jó az előlapi mikrovezérlő. Ha nincs meg a hiba akkor az I2C buszt vizsgálni zárlatra, vagy szakadásra. Gyakori a címsor vezérlő IC hiba az előlapon, ez ilyenkor melegszik érezhetően. Ha minden jó akkor a mainboardon  szintén reset, és kvarc ellenőrzése. Általában szokott egy "power good" jelzést is figyelni, ha ez nem megfelelő akkor annak az áramkörét átnézni. Így hirtelen ennyi.   

0

gnusmas1234567
gnusmas1234567 picture

Köszi a tippeket, ráfordulok újra az ügyre. Gondolom esélytelen hogy kapcsolási rajzot találjak hozzá?!
 

0

varga jano
varga jano picture
*****

Hello !
(Szkóp!)(Jano kiegészítése)

0

varga jano
varga jano picture
*****

Hello !
(Ha például egy kapcsoló "bekapcsolt" állapotban "ragad" az lefogja az adott bus-t. )(
Jano jegyzete )

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Zárlat ?

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia ! Az ON/OFF és a START/STOP gomb ad jelet.?

0

Sponsored links