You are here

kombinált lakossági villanytüzhely bekötése.

7 posts / 0 new
Last post
sánta jozsef
sánta jozsef picture

jó napot a kérdésem a következő volna a címben szereplő kombinált gáztűzhely, aminek a 230v elektromos villás dugós csatlakozóját szeretném falon kívüli aljzatból működtetni,az volna a kérdésem,hogy a falon kívüli ajzatott milyen távolságra kell elhelyezni a készüléktől hogy nem károsodjon a hőtől.
előre is köszönöm a válaszokat.
 

Comments
Attee
Attee picture
*

Üdv! 

A sütőtéren kívül nagyon nem melegedhet fel, a sütőtér egy alufóliás üveggyapot réteggel el van szigetelve a sütő többi részétől, ezenfelül hőkorlátozó klixon is van benne...tehát a hátfal már nem melegedhet fel olyan mértékig, hogy gondot okozzon.
 

0

sánta jozsef
sánta jozsef picture

köszönöm aváaszt

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia József!

Azon az oldalon ahol kijön, és mellette bárhol. A hő fölfelé száll, oldalra nem igen. 10 centivel mellette már bútor is elhelyezhető, ha az nem károsodik, akkor a konnektro sem fog.

1

sánta jozsef
sánta jozsef picture

akkor erre nincs szabály.

0

Joe
Joe picture

Szia!

Hollandban dolgoztam, az Engie-nek, de más cég is így csinálja. Ott az aljzatot  Padlótól 80 centire tettük 65 ös dobozba a sütő mögé. 5x2,5 vezetéket vittünk neki. A 3 fázisú aljzat bekötése L1 Barna N kék L2 fekete másik fázis, L3 szürke másik nulla. Zöld /sárga védelem. A 4 vezeték együtt kapcsolódik a biztosítón négy modul kapcsol egyszerre, Fázis, nulla Fázis nulla, együtt! Így oda-vissza 2,5 n mm-ed van. Tuti elég.

AZ aljzatnak van süllyesztett változata, azt használtuk. A sütő dugó be szokott kötve lenni errefelé, Az aljzat -dugó páros neve PERILEX

 

1

Guest
Guest picture

Üdv!
Miután a nyitóban kifejezetten háztartási KOMBI tűzhelyről van szó, ezek maximális teljesítményfelvétele 2,000 W alatt marad (több típus adatlapja szerint) akár normál alsó/felső sütésről akár grillező fűtőtestről van szó. A nyársforgató motor és a világítás ehhez képest nem számot tevő.
Bekötésük egyfázisú (L, N, PE), tudomásom szerint nem kötelező a fix bekötésük, nyugodtan lehet dugvillával dugaljba csatlakoztatni. Az általunk tavaly vásárolt ilyen készülékből egy rövid, kb. 0,5 - 1,0 m-es három eres vezeték "lógott" ki dugvilla nélkül. /Ki is kellett cserélnem egy kissé hosszabbra hogy elérjen az aljzatig./
Viszont ha a beépítés/telepítés helyén nincs kellő terhelhetőségű vezetékkel kiépített dugalj (figyelemmel az egyéb ott használatos készülékek fogyasztására), ajánlott külön áramkört vinni a tűzhely számára.
Egyébként manapság már ezek annyira könnyűsúlyú szerkezetek hogy a falra rátolás megakadályozására egy padlóba rögzíthető ütközőt adnak hozzájuk. Ennek használata is segíthet abban hogy mind a gáz mind a villany bekötő vezeték ne kerülhessen túlságosan közel a sütő hátfalához.

0