You are here

BLAUPUNKT rádiómagnóban QN 8035 FM rádió SMD IC érzékrenysége ?

9 posts / 0 new
Last post
braunv
braunv picture

Sziasztok ! A fenti IC adatlapján a sensivity értéknél mit jelent ez TBD microvoltban kifejezve ! Más hasonló ic esetében 1,3 és 1,4 értékek szerepelnek ! Már volt dolgom
hasonló FM ic-vel azok kielégítő érzékenységgel  rendelkeznek  de a fenti készülékben lévő nagyon gyenge tudni szeretném hogy érdemes-e cserében gondolkodni !

Comments
Guest
Guest picture

Üdv! 
Ezen IC család különböző tagjainak az érzékenysége 1,4 és 1,8 uV EMF között szórnak. Ez az érték a generátor elektromotoros erejét jelenti. A generátor belső ellenállásával egyező lezárásnál ez a kimeneti kapcsain pontosan a felét jelenti.
A család más tagjának pl. a QN8065 az adatlapja a jellemzők tekintetében bőbeszédűbb/teljesebb:  http://aitendo3.sakura.ne.jp/aitendo_data/product_img/ic/radio/QN8065/QN8065.pdf
Említenek egyes adatlapok az antenna bemenettel sorba kötött 330-470nH -s induktivitást, mellyel az érzékenység 1uV EMF értékre csökkenthető.
http://www.baitaishengshi.com/uploadfile/2018/1120/20181120092627822.pdf
 

0

braunv
braunv picture

Szia ! Köszönöm a tájékoztatást, a leírtak alapján szerintem a csere javulást kell hogy hozzon !

0

braunv
braunv picture

Sziasztok ! Megérkezett a QN8035 FM rádió ic . sajnos nem váltotta be a reményeimet nagyon gyenge érzékenysége , ha valaki ilyen IC vel szerelt vevővel találkozik csodát ne várjon tőle ! Pedig a készülékben  elég használható lenne de a vevő érzékenysége lehúzza az egészet .

0

Guest
Guest picture

Annyira nem mélyedtem bele hogy kiderüljön mi a különbség az egyes típusok között. Úgy tűnik, a hardvert tekintve lényegében semmi.
Az hogy a vezérlésük mennyiben különbözik, egyáltalán átcserélhetőek e "büntetlenül", az kérdéses.
A QN8035 adatlapjában igen részletesen van tárgyalva a vezérlése.
Egy IC cserével elérhető 2-3 tized uV érzékenységnövekedés megítélése elég szubjektív lehet, ennél nagyságrend(ek)kel többet számítanak a vételi körülmények, az antenna elhelyezkedése, stb..

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: azért olvasd el a #438468 bejegyzés alsó sorait a soros tekercsről
(Lehet, hogy nincs kihangolva az antenna)
Bálint

0

tomirevesz
tomirevesz picture

Szia.
TBD = To Be Determined ~ meg kell határozni.
(Én az RDA5807M-et jobbnak tapasztaltam érzékenységre.)

File csatolás: 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: az ic adatlapját is feltennéd?

Bálint

0

braunv
braunv picture

Szia ! Már előttem feltették ! 5807 nálam meglehetősen jól muzsikál jó lenne tudni hogy a QN 8035 is tudná ezt ! TBD és hogy lehet meghatározni vagy beállítani?
Köszönöm az eddigi segítőkész   válaszokat ! 

0

Sponsored links