You are here

Bosch SL1501B Mosogatógép Víz probléma

5 posts / 0 new
Last post
janyka30
janyka30 picture

Sziasztok!
Érdekes hibát produkál a szerkezet! Az első vízbeeresztés még gond nélkül történik, viszont amikor ürít aztán újra tölti fel vízzel egy idő után megáll és egyből nyomja is kifele a vizet, közben hibát jelez a vízcsap jel is, ezt csinállja egymás után többször, hogy ereszt majd ürít. 
Böngésztem itt a fórumon azért nem is írtam eddig mert találtam egy korábbi bejegyzést pont erről a típusról, ugyan ezzel a hibával. Többen is írtátok, hogy a reed cső vel van probléma és a csere megoldotta.
Nekem csak sajnos részleges javulás van.
Két program is végig megy most már, van fűtés minden, viszont pont elcsíptem mindkét programnál amikor közben ürített majd újból vette a vizet és egy idő után ismét kivillant a vízcsap jel úgy eresztette be a vizet, aztán vagy kétszer csak eljátszotta ezt a ereszt-ürít dolgot is, de aztán magához tért és indult a keringető dolgozott, végig ment a program. 
Viszont valami csak nem okés, valakinek esetleg ötlet?
A szelep és a labirintus között még van egy alkatrész, átfolyásmérő vagy mi is lenne az pontosan, azzal nem volt dolgom még. 
Arra tippelek, hogy azzal lenne a probléma?
Minden ötlet jól jön, így nem akarom hagyni a gépet. Köszönöm. 

Comments
ityvity
ityvity picture
*

Szia , próbáld visszavenni a nyomást , hogy egész gyengén bugyogjon a labirintus ,mert elképelhető , hogy az átfolyásmérő hibádzik erőteljes pörgésnél . Volt hasonló hibám bosch-nál , és azt az átfolyásmérő okozta .
Azt nem értem mi az a részleges javulás , mert a reed cső az átfolyásmérőben van , amivel még nem volt dolgod , mert másikat nem tudom , hogy lenne benne .

0

janyka30
janyka30 picture

Átfolyásmérőben reed-et kicseréltem és megoldódott, most már normálisan dolgozik. Köszi. :) 

1

janyka30
janyka30 picture

Akkor ezt én néztem be, igazad van. Csodálkoztam is, hogy nem a labirintus oldalán van a reed cső. A só tartálynál találtam egy reed csövet kis panelen azt cseréltem újra. Akkor ezt benéztem. Részleges javulás alatt azt értettem, hogy eddig végig sem ment a program mert mikor elkezdte ezt a erszt-ürít dolgot ott leragadt és nem ment tovább a program de most már legalább végig megy. Akkor holnap szétkapom az átfolyásmérőt, köszönöm a segítséged!

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi! 
Mivel a mosogatógép nem ürít le teljesen a program ciklus közben , csak részlegesen, ezért lehet. hogy ha beletoldanak a ürítő csőbe, a közlekedőedények elvén, képes leszívni a teljes vizet, miközben csak részlegesen kéne ürítenie. Ezért van az, hogy folyik a csövön a viz miközben engdi be a frisset. 

0