You are here

Dimarson dmr905

22 posts / 0 new
Last post
Kcsaba
Kcsaba picture

Hi!
Tegnap néztem a készülékre, a következő a hiba. Feszültség alá helyezem, pár másodperc múlva megjelenik a piros STB led. Bekapcsolás után zöldre vált, az optika felpörög, majd a készülék visszaáll alapállapotba. Az író része mezei számgép rom, még a csatlakozásai is. Tápok megvannak, bár a 12V 11.7 az 5V 4.8 a 3.3 pedig 3.4. A kommunikációs vonalakon 18-20 voltokat mérek. Ahogy láttam a tápban egy elkó volt cserélve. Procik nem melegszenek. A tanyán csak szoft frissitést találtam, de az sem működne, mert még beolvasás előtt lekapcsol.

Comments
Kcsaba
Kcsaba picture

Visszakerült a polcra. Kivettem a tunert mert rohadt mód melegszik, de természetesen nem megy.

Nincs valakinek egy?

Közben meg elhívtak, hogy sekép sehang egy samsungon. Elmentem, mondtam hogy nem árt bedugni a konnektorba, mert különben az istennek nem megy.

El is ment mára minden ingerenciám, hogy vannak még ilyen emberek. Pedig óriás samu volt, hatalmas, hogy nem 72-es az biztos.

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Hi!
Nos megint felkerült az asztalra. A helyzet a következő. A jelfeldolgozó panelről jön a táp irányába egy CTL (gondolom control) elnevezésű szál. Ezen 5V jelenik meg a bekapcsoláskor, de rövid idő után leesik nullára. Ekkor kikapcsol az egész. A tápban egy 4 lábú 12 V-os stabra megy, azt tiltja le. Kikötve a táp megy, az optika elkezd beolvasni, viszont a jelfeldolgozás leáll. Szal a digi panelon lesz valami, valamit rossznak talál és leállítaná a tápot.

0

boja0709
boja0709 picture

Sziasztok!
Meg tudnátok-e mondani , hogy a DM-R905, 906 és 956 tv tunerje azonos-e??

0

nagypapi
nagypapi picture

Szia!
Igen,azonos,de ha cserére kerül a sor a tunerban lakó két 47mF KONDIT CSERÉLD KI!!!!!! Nagy antennajelnél vízszintes fekete-fehér csíkok vannak rajta,ha az antennát kihúzva csak közelítesz szemcsésen de lesz kép,amig vissza nem dugod!Ezen tunerek 95%-ánál ez volt a hiba!!!

0

Teviszel Szerviz
Teviszel Szerviz picture

Hello nagypapi! :)

Nagyon jó tipp! :bow:
Ez is márkaszervizes trükk? :hmmm:

Ami nálam volt, az úgy ráterhelt az antennarendszerre, hogy a ház többi tv-jén egy bizonyos csatorna nézhetetlen lett!

0

nagypapi
nagypapi picture

Szia !
Igen!Sajna egy év négy hónapot húztam le a dimarson-nál,amíg a főnök be nem zárta,s lépett le a járandoságunk egy részével!Előttem mindig tunert cseréltek,azuttán elkezdtem az ekókadt elkókat cserélni,s rászoktak a többiek is.A LOMEX.nél mindig kaptunk ilyen kis elkót.Ja a kondicseréhez nem kellett kivenni a furatgalvános panelból a tunert!

0

nagypapi
nagypapi picture

Sziasztok!
Az jutott eszembe ,hogy a 905-ös és a 906-os táp elektromosan megegyezik,de az egyik stekker bekötésre nem stimmel.Cserénél változtatás nélkül a hangnál kipurcan egy 4558-as SMD IC,s recsegés lesz hang helyett!

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Kcsaba

A jelfeldolgozó panelon van 4 db 360R/1W és négy 603-as smd ellenállás a tuner mellett. Füstös mind a nyolc. Valaki látja milyen érték volt? Mert rengeteg smd alkatrészem van és tom pótolni ha tudom mi volt. R275,276,277,278 három egymás mellett 1 távolabb.

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok.

Nálam is van egy ilyen, pont ugyan ezt produkálja. A táp hibátlan. Az MPEG IC-t és a memóriákat átforrasztottam, de semmi változás. A drive "magától" pörög fel. Ha csak tápot adsz neki, akkor is ezt csinálja. Amúgy a drive PC-be hibátlanul működik, jó lenne megjavítani.

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Kcsaba

Akkor a táp kihúzva, olvasó ok, marad a jelfeldolgozás. Van egy gyanum, hogy a tuner lesz, valamiben találkoztam már vele.

Egyébként most olvasom hogy az általam vaterán eladott tft monitoromnak csak egy miniatűr bizti baja volt. Hát ezért csaptak rá, mint gyöngytyúk a takonyra....

Mindig tanul az ember, többet kellene ide járni.

0

nagysparco
nagysparco picture

Sziasztok!!

Nálam van egy ilyen csak DMR 906 OS és a táp ic je szét van durranva...gondolom talán egyforma lehet 905-és 906..Ha valaki be tudná irni a pontos táp ic típusát örülnék neki,mert nem találok sehol rajzot róla!!

Előre is köszi!!

Üdv:Sparco

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Kcsaba

A 905-ös tápján ez van(ic):

ICE 2A 365
412 LOP
425012K01

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia.

Holnap kapok egy 906-ot, majd megírom.

0

nagysparco
nagysparco picture

Köszönöm srácok,gondolom abban is ilyen van ,de azért várom ,hogy mit írsz!!

Köszike!!

Üdv:Sparco

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Sziasztok!

A DMR-906-ban is ilyen táp van: ICE2A365
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/80277/INFINEON/ICE2A365....

Röhej ... ez is pont azt csinálja Tápok rendben. Kiírja a kijelzőre "00:00:00" világít a LED. Ha bekapcsolom megjelennek a tápok villan egyet a kijelző és visszaáll készenlétbe.

0

nagysparco
nagysparco picture

Sziasztok!!

Táp szekunder oldalán cseréljétek ki a kondikat,azaz az elkókat,és van ott 3 nagy bölönc dióda azokat kiforrasztva kimérni,ha rossz,cserélni nagyjából ennyi a mutatvány ezeknél...Nekem már megjavult így régebben egy ilyen..Kösz a táp ic- számát..

Üdv:Sparco

0

Edmundson
Edmundson picture
*

Szia!

Szívesen. Az átkondizáson túl vagyok, és a tápok is jók.

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Kcsaba

Akkor az aksi szar benne. Vagy rövidre lett zárva. Uis nekem írta az időt, de az aksit "reseteltem" aztán már csak nullákat. Egyelőre talonban van,nem tom mi lesz vele.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a tápokat analóg műszerrel mérd,-azon jobban látod a változást- akkor, amikor funkciókat kapcsolsz, mert lehet, akkor leesik.

Bálint

0

Kcsaba
Kcsaba picture

Kcsaba

Hi! Nincs semmiféle funkció, az egyetlen gomb amire reagál az a bekapcsoló gomb. Hiába nyomok bármit, pedig több dvd elindul az open vagy play gombra is. Levettem a rom-ot, akkor is ez a helyzet. Analóg műszert pedig utoljára 92-ben láttam egy ganzuniv kettest...:)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: akkor szkóppal nézd meg,digi műszer alkalmatlan ilyen mérésre.

Bálint

0

Sponsored links