You are here

HP PSC 1350 nyomtató és WIN10

13 posts / 0 new
Last post
braunv
braunv picture

Sziasztok ! A fenti készülék WIN 7 rendben működött 10 váltás után nem tudok hozzá való meghajtót letölteni , csak alapértelmezettként működik  fekete nyomtatás még úgy ahogy megy ! Dobjam ki mert nem mai darab, de a 7 -el fotópapírral  kitűnően  dolgozott !

Comments
Slaci
Slaci picture

Szia, ha túl bonyolult, amit korábban írtam, szívesen távsegítek pl AnyDesk-el egy egyeztetett időpontban.
Jó éjszakát!
Laci

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia! A HP szkenneremet egy teljesen más HP meghajtójával tudtam WIN10 alatt életre kelteni. Érdemes kitartóan keresni. Jobb mint az eredeti, ami csak az XP-vel ment.
Csaba

0

braunv
braunv picture

Szia ! Ezt én is megtaláltam de nekem nyomtatni kéne !

0

Slaci
Slaci picture

Szia, kérdés: 32 vagy 64 bit? 64-re gyanakszom. Ebben az esetben próbálkozhatsz Vista 64  bites driverrel, vagy akár Win7-essel is. Valószínűleg el fog utasítani arra hivatkozva, hogy az illesztőprogram nincs aláírva. Ekkor sincs veszve minden, indítsd újra a gépet helyreállítási módban, válaszd az "Illesztőprogram aláírásának megkövetelése kikapcsolása" vagy hasonló nevű, 7-es opciót. Most már tudod telepíteni az "elavult" drivert. Nekem nagyon sok esetben segített, sok sikert!
Jó éjszakát!
Laci

1

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
A HP az összes drájverét felrakta a microsoft supportra. Ha ott nem talál az automatikus keresés, akkor nincs hivatalos drájver.
Esetlegesen be tudod csapni.. Ha hagyja magát a win10... úgy, hogy a feltelepített win7 drájvert kimásolod és a megfelelő helyre bemásolod és létre hozod hozzá a bejegyzéseket is a rendszerleíró adatbázisban.
Nem lehetetlen, de én nem kezdenék bele...

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

A rövid válasz: igen.
Hosszabban: A gyártóknak nem érdeke, hogy sokáig használatban legyenek a termékeik, mert akkor nem venné az újat senki. Ha túl jól sikerült a termék, ki lehet nyírni (értsd: ellehetetleníteni a használatát) szoftveresen is.
Megpróbálhatod, hogy beállítasz egy kisebb(fogyasztású) gépet nyomtatószerverként W7-tel, rákötöd a HP-t, és hálózati nyomtatóként használod. Lehet ez sem fog így működni, mert a W10 majd szeretné átvenni a drivert.

Gábor

0

melyon
melyon picture

0

braunv
braunv picture

Szia! Ezen már túlvagyok , WIN 10 nem engedi telepíteni !

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Ha jobban megnézed, megtévesztő a link, mert fent még ír 10-est, aztán az első driver vista, a többi xp és társai.

A gyári oldalon sincs kiadva hozzá 10-es driver:
https://support.hp.com/hu-hu/drivers/selfservice/hp-psc-1350-1340-all-in...

Nem kellett volna frissíteni addig, amíg nem győződtél meg róla, hogy az alaplap, VGA, hang, stb. és nyomtató driverei elérhetőek-e 10-es alá... vagy teljes backup (lemezkép) a 7-es rendszerről és 10 perc alatt vissza lehet térni, ha pl. ilyen hibával szembesülsz.

A megoldás egyszerű:
Virtual XP telepíthető 7-estől felfelé bármelyik rendszerre. Ha jól tudom, van két féle kiadás. Az egyik kifejezetten Virtual XP, a másik szimpla virtuális gép, amibe bármilyen rendszer telepíthető.

Tehát az adott rendszeren telepíteni kell egy virtuális gépet, abban megosztani egy meghajtót a valósból és arra a meghajtóra pl. PDF-ben kinyomtatod az anyagot, a virtuálisban megnyitod és kinyomtatod a nyomtatóra... vagy ha van elég RAM a gépben (8GB+), akkor a nyomtatni való dolgokhoz (szövegszerkesztés, képszerkesztés) mindig a virtuális gépbe telepíted ezeket a programokat és akkor egyből PDF mentés nélkül is tudod nyomtatni.

Én annó zárrendszer-készítő programot voltam kénytelen virtuálisban futtatni, mert X64-es rendszeren nem indult el, viszont kellett az X64 a 12GB RAM miatt. A virtuális gép is hibernálható, tehát ott lehet folytatni, ahol az ember abbahagyta és teljes képernyőre is tehető, így szinte észre sem vehető, hogy másik rendszert használ.

Szóval megoldás van, csak kicsit macerás és némi hozzáértés szükséges a beállításokhoz, mert USB-s eszközöket minden alkalommal "csatlakoztatni" kell egy menüben, a rádugás nem elég.

0

braunv
braunv picture

Szia! Nem az gond hogy nem működik , működik mint alapértelmezett nyomtató ,csak a több beállítási lehetőség ami WIN 7-nél megvolt az most mind hiányzik!
Fekete nyomtatás az jó színesnél vannak a probléma fakó olyan mint amikor egy tévén maxra van állítva fényerő, itt ott sávok vannak !

0

PushyG
PushyG picture

Üdv!

Persze, mert a W10-be integrált univerzális driverrel hajtja ki, ami kb. egyenlő a piszkozat minőséggel. Pont a típusspecifikus módok/beállítások nem fognak ezzel menni, mint tapasztalod is.
Sajnos nem tudsz ellene mit tenni. Vagy ragaszkodsz a hardverhez és marad a W7, vagy marad a W10, de akkor periféria csere.
Én egy kiváló Canon szkennerrel szívtam meg így régebben. XP-ig volt hozzá driver, W7 alá már semmi. Nagyon sokáig szenvedtem, mire találtam olyan eszközt, ami feledtetni tudta a szkennerem hiányát. De ez már Linux kompatibilis, úgyhogy nem vagyok rákényszerítve ezzel sem a W10-re. Ezt az OP rendszert nem kívánom itthon használni...

Gábor

0

braunv
braunv picture

Szia ! Akkor megerősítést kaptam , a csere nagyon időszerű ! Köszönöm a segítőkész válaszokat !

0

Sponsored links