You are here

AX4 hőfokszabályzó programozásában kérnék segítséget

14 posts / 0 new
Last post
csakyt
csakyt picture

Sziasztok
 Szert tettem egy fröccs öntő gépből egy vezérlő egységre. Ebben két darab AX4 hőfokszabályzó van. Letöltöttem ennek a pdf kezelési utasítását, de bevallom, hülye vagyok hozzá, mert sok minden nem sikerül a beállításnál. Próbáltam magamnak megfelelően beállítani, de amikor beállítottam, akkor a "quit' kis jelzőt nem kapcsolja ki. Nem tudom, miként lehet ebből kilépni. A másik kérdésem egyenlőre az lenne, hogy van benne egy automata tanuló mód, és amikor azt bekapcsolom, nem tudom, hogy miként kell folytatni úgy, hogy egy folyamatban több beállítást, (hőfokot, bizonyos idő korlátok között) mikét lehet beállítani.
ha valaki tudna ebben segíteni, nagyon örülnék neki.
 Tibi

File attachment: 
Comments
guriga
guriga picture

..hőfokszabályzó! Véletlen lehetett mert a nyitóban helyes. Bocs. smiley

1

csakyt
csakyt picture

Szia
 Én kérek elnézést, mert igaz volt a felvetés. Véletlen volt, mert megtanultam amúgy a helyesírást valamennyire.  Figyelmetlen vagyok az utóbbi napokban, ezt már észrevettem magamon. Sok minden nem sikerül, ami régen csukott szemmel ment.
 Tibi

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Teljesen igazad van. Komolyan kellene egy kicsit pihennem. Egyszerűen képtelen lettem a figyelemre. De kijavítottam, és köszönöm szépen, hogy szóltál.
Tibi

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Mire akarod használni? Az öntanuló funkciója nagyon hasznos dolog, beállítod, hogy 100 fokra fűtsön, és addig játszik, míg kitanulja a hőtehetetlenségét a melegítendő tárgynak. Ilyenkor nem kell a P I és D paramétereket állítanod. 
A MODE gombot több mint 2 mp.-re benyomva léphetünk be és ki a menüből. ( Ha 1 percen belül nincs művelet, a szabályzó visszatér eredeti állapotába)

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Igaz, csináltam már egy BGA állomást, de gondoltam ezt is megcsinálom úgy. De valahogy nem megy.  Amúgy hiába nyomom meg a MODE gombot, a "quit" kis jelzőfény nem kapcsol le. Pedig amikor még nem próbáltam állítani, akkor ez a kis jelző, nem jelzett.
 Tibi

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nézd meg nagyítóval, az nem OUT ? 
http://eng.hynux.com/up_img/pdf/A11/AX%20Series.pdf

File csatolás: 

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Öregszem. Igazad van. Végül is mindegy mi van oda írva, de nem tudom kikapcsolni
Tibi

 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Vedd lejjebb a beállított hőmérsékletet, mivel most fűteni akarna, és bekapcsolta a kimenetet, amit az OUT jelzéssel indikál :) Vagy melegítsd fel a szondát!

0

csakyt
csakyt picture

Szia
 Igazad van. Így, hogy alacsonyabb az alsó érték, így lekapcsolt. Viszont azt nem értem még, hogy az egyiken beállítottam tanulás célból az alsó, fűtendő értéket 30.-ra, a felső, az most szobahőmérsékletet mutat ami 28,3, és nem jelzi, hogy bekapcsolna. Próbáltam az alsó értéket feljebb vinni, de csak villogni kezdett el. Ez normális?
Tibi

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Mivel ez PID szabályzós, nem fog azonnal max értékre kapcsolni, ha ilyen közel van a beállított hőmérséklethez. Vgyis csak kicsiket fűtöget, hogy ne lépje túl a beállított értéket. A hőmérséklet tűrését állítottad? Pl +/- 1 fokra.

0

csakyt
csakyt picture

Szia. Nem, mert nem tudom még mivel lehet azt állítani. A leírásában nem pont ugyan az a teljes menű. Van olyan, ami nincs ebben, de a leírásban szerepel.
Tibi

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ha a készülékben kevesebb menüpont van, akkor az a jobbik eset. Azokat a Te készülékedben nem lehet állítani. 

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
 Amúgy a menűben a leírás szerint, mi lenne az? melyik pontja?
Tibi
 

0

Sponsored links