You are here

Berohadt csavar levétele FAGOR FES

7 posts / 0 new
Last post
rat
rat picture

A mellékelt képek szerinti mosó-szárítógép ventilátor motorja szorul a csapágynál.
Eddig mindig cseppentettem egy kis olajat a siklócsapágyakba, akkor jó volt 2 hónapig és újra szorul. Hogy tudnám hosszabb időre rendbe tenni?
Le kéne vennem a lapátkereket, de a lapátkerék csavar rá van rohadva. Hogyan lehetne leszedni? WD40-el áztatom... melegítés a lapát miatt nem jöhet szóba.
Köszönöm a válaszokat előre is!
Fagor FES készülék,  az alap probléma szempontjából mindegy, de ha van valakinek ilyen bontott ventilátora az is segíthet...

Comments
rat
rat picture

Köszönöm, sikerült levenni, sósav nem kellett csak kis mozgatás, kocogtatás ahogy írtátok. Kiderült, hogy golyóscsapágyas és a nedvességtől korrodált. A lapát felől nincs igazán tömítve, nyomja a nedves levegőt bele, valami simmeringet kell betegyek oda.

2

cssztivi
cssztivi picture

Van porvédős, zárt csapágy is.

0

rat
rat picture

Igen, olyan kerül bele. Köszönöm.

0

Imitome
Imitome picture

Szia!
A rozsdát egy sósavba mártott vattával a csavarra és anyára ráhelyezésével meglazítani, majd utána a WD40, vagy rozsdaoldóval megpuhítani.
Ezeket követően nem rögtön lecsavaró irányba csavarni egy picit az anyát, hanem finoman picikét meghúzni, ha kilátszik akár egy fél menet azt pici drótkefével letisztítani a rozsda maradékoktól,  majd ismét egy kis rozsdaoldó és letekerés.
Nekem 100-ból 90 biztos siker volt eddig. Mindig az a probléma, mikor mindenki egyből a lecsavarás irányában begyűri jobban a rozsdát a maradék menetek közé és onnan már leszedni békés módon nem lehet..
Hajrá!
Még annyit. Ha békés úton nem megy, akkor egy Dremel, vagy hasonló kisméretű csiszolóval az anya egyik felét bevágva, majd utána kicsit szétnyitva leszedhető és már csak az anyát kell pótolni az egyéb javítást követően..

2

SzBálint
SzBálint picture
****

szia csavarlazító jobb lenne
A csavar átmérőnél nagyobb csövet ráraksz az anyára s megkocogtatod

Bálint

1

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
Én is ezt javasolnám, annál is inkább, mert a tengely másik végét rá lehet tenni egy vasra, hogy legyen húzása, és persze alkalmazni kell a fentebb leírt spray-okat, és lazítási módszereket.

1