You are here

Laptop billentyűzetének cseréje (megoldva)

14 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Már megint bénázok, ismét "kocsmai" téma.
Adott egy laptop (li1718) aminek tönkre ment a billentyűzete. Vettem hozzá másikat, de ez angol, vagyis nem ékezetes. Reményeim szerint talán át lehet állítani a kiosztást, de nem tudom hol. (win10)
Köszönettel: Kiss Z.

Comments
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
SIKER! Összefoglalnám: sikerült megtalálnom az "angol bill" beállítást, de nem az kellett nekem. Ahogy már írták, "numlock" volt a megoldás, de kicsit trükkösen. Alap esetben a "kék" kiosztás élt, ami nálam ugyebár a numlock-ot is tartalmazza, de hiába nyomtam. DE ha lenyomom az Fn-t és úgy a numlockot, akkor vált át. Így már minden karakter úgy van, ahogy az eredeti billentyűn, vagyis csak a gombokat kell átraknom.
Köszönöm mindenkinek a segítséget és persze a türelmet!
Üdv, Z.

2

zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Mellékelek képet a (ékezetes az eredeti) billentyűzetekről. Mint látható a kettő gombok számában azonos. Igaz keveredve, de megvannak a karakterek, amiket gombok áthelyezésével orvosolnék. Viszont a "kék" funkciók élnek alapból és ha nyomom az fn billentyűt, akkor az "eredeti" karakterek. Erre keresnék megoldást, ha létezik egyáltalán. 
Üdv, Z.

File csatolás: 

0

Jaca
Jaca picture
****

Nyomd meg az FN+ESC gombot.

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

...bonyolódik a helyzet. Beraktam a helyére próbára. Kicsit össze vannak "zavarodva" a betűk, de ezt gombok átrakásával orvosolni tudnám, viszont "alaphelyzetben" néhánynál a másodlagos funkció az elsődleges. Vagyis mintha alapban nyomnám az Fn billentyűt. 

0

Josi
Josi picture

Mivel elég szívás a billentyű gombokat leszedni és visszarakni, sokkal egyszerűbb felmatricázni. Viszont angol billentyűzetnél fizikailag nincs meg minden gomb, ami a magyaron van. Ott lehet keresgélni azt a pár billentyűt.

Próbálj meg elindítani dvd-ről vagy pendrájvról egy Live windows 10-et. Azok úgyis ált. angol billentyűzetre vannak alapból állítva. Ott kiderül, hogy a windows vacakol, vagy az új billentyűvel nem OK minden.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Ne állíts át semmit. Szereld be az új billentyűzetet. Pattintsd le a gombokat a régiről és az újról, majd cseréld át őket. Egyenként, hogy ne keveredjenek. Szoftveresen maradjon a régi beállítás.

Üdv, lcsaszar

4

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Igen ez volt a tervem, de elbuktam vele. PL. "J-K-L" betűket ha nyomom, másodlagos kiosztás vagyis az "1-2-3" jelenik meg helyette. Vagyis a (kép) kék "funkció él. Tehát alapban dolgozik úgy a billentyű, mint eddig a FN lenyomásával.
Üdv, Z.

File csatolás: 

0

Janos.ro
Janos.ro picture

Nem Fn, hanem ba van kapcsolva a NumLock.
Ki tudod kapcsolni es normalisan fog mukodni

1

zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok! 
Köszönöm a tippet, de NEM a Numlock van bekapcsolva, tehát annak kapcsolgatásával nem megyek semmire. 
Üdv, Z.

0

antiktelefon
antiktelefon picture

Akármi is van, pakold át a magyar keycapeket rá, annak köze nincs a hibához. Thinkpadeknél biosban lehet állítani, hogy az fn gombot nyomni kelljen-e a kék funkciókhoz, vagy az legyen az alapértelmezett, ezt a beállítást kéne megkeresned a biosban, vagy valami programban. Próbáld meg egy linux vagy dos boot lemezzel, ha ott is rossz, akkor biztos, hogy biosban kell megcserélned.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Érdemes már BIOS-ban kikapcsolni, de elvileg win alatt is külön lehet beállítani.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Egy HP-nál találkoztam ugyanezzel, frissen rakott win10-nél. Ott magyar bill volt. Szerintem ez szoftveres játék lesz. A BIOS-ban állítható.

0

Josi
Josi picture

A biosban inkább csak az állítható, hogy az F (funkció) billentyűknél mi legyen az elsődleges funkció.

0

Sponsored links