You are here

Tablet nem tölt be.

24 posts / 0 new
Last post
kisskovacsb
kisskovacsb picture

Sziasztok!
Ez az első, hogy segítségeteket kérem.
A ConCorde tab ray tablet 8GB bekapcsoláskor az android feliratról nem lép tovább a reset gombbal sem. A kijelző, és az érintő panel jó, mert egyszer azért véletlenül elindult, akkor a menüben csináltam egy gyári visszaállítást azóta semmi, csak a concorde feliratig jut el. A 8Gb feliratú ic kissé meleg , de szerintem ez normális mert próbál elindulni . Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv. Balázs
 

File attachment: 
Comments
kisskovacsb
kisskovacsb picture

A mini usb aljat érintkezése  miatt levettem a panelt, az aljzat jó, így viszont a címkét is le tudtam fényképezni, ez a típus milyen rendszerrel müködött eredetileg ?

File csatolás: 

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Naiv kérdés, de felteszem: factory reset ennél nem elérhető/megoldás? (hang- és power)
Üdv, Z.

0

kisskovacsb
kisskovacsb picture

Igen nem segít ugyan az van.

0

tomirevesz
tomirevesz picture

Szia.

Factory reset volt?
Kikapcsolt állapotban  a Vol+ és power gombot nyomod egyszerre, majd a recovery menüben válaszd a "wipe data-factory reset"-et. Ezzel gyári alapba rakod a gépet.

0

kisskovacsb
kisskovacsb picture

Sajnos ez sem vált be, viszont van benne sd kártya foglalat, esetleg erről nem indulna el az android rendszer, ha sikerülne a megfelelő progit megtalálni hozzá a segítségetekkel, de csak annyit tudok hogy S/N tipus.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!
A kapcsolót áthidalva sem megy? Nem esik a kapcsoló után túlságosan le a feszültség induláskor?

0

kisskovacsb
kisskovacsb picture

Nem már azt is próbáltam , ha az adapter is rajta van akkor sem indul. A képen látható kapcsolót én raktam be, ez gyárilag nincs benne, ezzel szakítom meg a telepet mert e nélkül nem lehet leállítani és újból inditani. Igy hátha egyszer még elindulna és összekötném a laptoppal, de így az sem látja sajnos, így teljesen tanácstalan vagyok.Egyébként tölteni tölt, rendesen feltölti az aksit benne.

0

kisskovacsb
kisskovacsb picture

Oké, várok türelmesen,  viszont volt, hogy annyi időt vártam amig lemerült az aksija. A laptopom nem látja a tabletet, hogy rakjak rá bármit, nem tudom az sd kártyáról elindul e, és milyen program kellene rá.

0

kisskovacsb
kisskovacsb picture

Eredeti Win 10 van rajta, a kábel 4 eres, a telóval müködik, tehát adatkábel, nem csak töltő kábel..

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Minden eszközt le lehet állítani, még akkor is, ha lefagyott.
Legalább 10mp-ig kell nyomni a power gombot és kikapcsol. Ezért nem kell külön reset gomb bele.
SD-ről elindul, de csak akkor, ha a megfelelő program írja fel a firmware-t az SD-re (lejjebb már írtam róla). Ha csak szimplán rámásolod, akkor hiányzik róla a boot szektor, illetve hiányzik róla az az ini fájl, amit a készülék olvas és amiben a firmware fájl neve szerepel. Tehát mindenképp a programmal kell az SD-re felrakni a firmware-t.

Laptopod nem látja... konkrétan milyen rendszer van rajta? XP-7 rendszer ajánlott ilyen dolgokhoz. Az felismeri és külön kell hozzá telepíteni a különböző módokhoz a drivereket:
https://www.androidusbdrivers.com/allwinner-a13-q8-usb-drivers/
3 mód, 3 különböző driver.

Töltőkébellel nem lehet rákötni gépre!!! Sok kábel már csak 2 eres vékony és rövid. Olyan kábellel kell összekötni, amiben mind a 4 ér be van kötve, tehát rendes USB kábel és nem TÖLTŐ kábel!!!

Maga az SD-s feltöltés kb. 3-5 percet vesz igénybe... minden firmware programozás esetében ajánlott a 70% fölé töltött aksi (művelet közben nem tölt, tehát töltőre rakás nem megoldás). Esetedben jó aksival 30% már elég.

0

kisskovacsb
kisskovacsb picture

Tehát a Phoenix Suit HU letöltöttem a laptopomra, majd az kibontottam az Sd kártyára, betettem a tablet  sd mikro foglalatába és elinditottam kb 10 perc és mindig csak ConCorde felirat megy. Mit rontottam el ?Ez most gondolom csak a telepítő program és kell hozzá még maga az android rendszer, amit nem tudok, hogy milyen volt rajta, bocsi, de teljesen kezdő vagyok ebben a témában.
 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

1. PhoenixCard: https://androiddatahost.com/sddw2
Letöltöd, telepíted, vagy portable esetén kicsomagolod és futtatod.
2. Kiválasztod a programban a megfelelő SD kártyát (meghajtó betűjelet).
3. Megnyitod a firmware file-t. (Nem ZIP, IMG fájl kell legyen!)
4. Elindítod (nem kell állítgatni semmit a programon)
5. Kb 2-3 percig írja a kártyát, addig nincs rendes haladásjelző, lefagyottnak látszhat a program, de a végén kiírja, hogy sikerült.
6. Berakod a készülékbe és rendesen bekapcsolod (semmi plusz gomb).
Megjelenik egy piros keret, benne egy zöld folyamatjelző. 10% körül áll egy darabig (crc-t ellenőriz), majd közel felénél megint megáll, utána 2-3 ugrással 100%-ra ugrik és kikapcsol.
7. Vedd ki az SD-t, különben megint kezdi elölről.
8. Kapcsold be a készüléket és várd meg a betöltést 5-10 perc.

0

kisskovacsb
kisskovacsb picture

Elakadtam. Letöltöttem a Pc-re a Phoneix Card 3.9 verzióját továbbá a Phoneix Shuit Hu programot, az sd kártyát beraktam a pc. F: meghajtójába.De nem akar rajta összejönni az a program ami elindítaná a tabletet, ha berakom a tablet sd-kártya foglalatába. Javitsatok ki, de én úgy értelmeztem, hogy Phoneix Card 3.9 card programot telepitem a gépemre és azzal a Phoneix Shuit Hu programot felirom az F: meghajtóban lévő sd kártyára, majd azt kiveszem és berakom a tabletbe és ezzel kellene indulnia.
 

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Suit NEM KELL!!!
A suit USB-s program. A Card SD program.
Vagy ezt használod, vagy azt, egyszerre a 2-t nincs értelme.
SD program kell és hozzá a firmware IMG fájl, semmi több nem szükséges most.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Akkor kezdem szájbarágósan:

1. Letöltöd INNEN https://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=427.0 a megfelelő firmware-t hozzá. Te tudod a pontos típusát (A-B-C-D sorozat).
2. Amennyiben 2 link van, mind a kettőt...
3. Ha rar, akkor WinRAR-al kicsomagolod, ha 001 és 002, akkor azt először Total Commanderben Fájlegyesítés menüpont alatt egyesíted (CRC hiányt fog jelezni, ne foglalkozz vele), a CRC hiány miatt a keletkezett fájlt magad kell átnevezned ZIP-re. Ezt megnyitni (akár Total Commanderen belül) és kimásolni valahova az IMG fájlt.
4. Letöltöd INNEN http://www.mediafire.com/file/gz6xhu849ahg68c/PhoenixCard_V3.1.0_2013061... a PhoenixCard_V3.1.0_20130618.zip nevű fájlt.
5. Kicsomagolod a TOOL nevű könytrárat valahova.
6. Elindítod a kicsomagolt helyen a PhoenixCard.exe nevű programot.
7. Kiválasztod benne az SD-t a DISK részen (ha automatán nem tenné meg, mert pl. több SD olvasó van a gépben).
8. Kiválasztod benne az IMG fájlt, amit egyesíteni, kitömöríteni kellett korábban.
9. Minden kapcsoló maradhat alapon, neked a Product fog kelleni, eredetileg is azon áll.
10. Ha az SD-t ezzel a programmal már írtad korábban, akkor Format To Normal és Burn ha végzett, ha nem írtad, akkor mehet simán a Burn.
11. Lefagyottnak fog tűnni, de várd ki a 2-3 percet, amire üzenetben értesít az elkészülésről, addig NE dolgozz a gépen, nem szerencsés ha a gép rá akar olvasni az SD-re, miközben íródik.
12. Ha kész, belerakod a kikapcsolt készülékbe a kártyát.
13. Bekapcsolod, a piros keret, zöld folyamatjelző fogad... az is akadozni fog, a végén kikapcsol.
14. Kikapcsolás után kiveszed a kártyát és bekapcsolod a készüléket.
15. Megvárod, amíg 3-5 perc alatt betölt és kész is vagy.
16. A kártyát visszaformázod a megfelelő (eredeti) méretére akár a fenti programmal Format To Normal módban, akár bármi más programmal.

Nem kell újabb PhoenixCard!!! Azt használd, amit itt idéztem! Ezek a hivatalos kiadások, minden más nem megbízható és érdemben nem tud többet.

1

kisskovacsb
kisskovacsb picture

Köszönöm, hogy alaposan elmagyaráztad így már számomra is érthető. Sajnos a megfelelő firmware-t hozzá nem tudom mi legyen, A panelon szereplő cimke alapján 2014.11. hóban gyártották, és 8 GB ram van benne, a tablet dobozán ez van "Operation System:Android 4.4.2 Jelly bean".
Gondolom akkor ezt a firmware-t kellene  letöltenem .

0

kisskovacsb
kisskovacsb picture

Közben sikerült behozni a boot menüt, eszerint "exdroid 4.4.2_r2-a33-v1.0" android rendszer van rajta. Letölteni nem tudtam, akinek megvan és feltenné előre is köszönöm.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Eddig csak fizetős letöltéseket találtam, de itt egy ingyenes megoldás:

A készülékek ROM frissítése a 89 Elektronika Kft. telephelyén is igényelhető. A frissítést ingyenesen végezzük.
Mielőtt a tebletet eljuttatja hozzánk, kérjük egyeztessen időpontot a várakozás elkerülése végett telefonon a +36 1 372 7497-es telefonszámon vagy az info@concorde.hu e-mail címen.
FONTOS!
Minden esetben szükség lesz a következő adatokra:

Az Ön nevére
A készülék típusára (pl.: 7020, 7030, stb)
A készülék sorozatszámára
Vásárlás dátumára

Ugyanakkor továbbra sem beazonosítható a készüléked... kéne a sorozatszáma (NEM IMEI)! Amit leolvastam a képről, hogy A33, M86 MB v1.0-hoz kéne neked firmware.

Magyar fórumon lenne ingyenes buherált változat, de a 2 linkes közül csak az egyik link megy, illetve a többi módosított közül már egyik sem.
https://www.concorde.hu/forum/index.php?topic=433.0 így ezzel sem érsz semmit, hacsak fel nem veszed a kapcsolatot az 5-6 évvel ezelőtti feltöltőkkel, hogy tegyék fel újra egy értelmes tárra.

Lehet találni más készülékre valókat, amik esetében 1 vagy több dolog nem működik, így pl. fordított kijelző, de a tapi a régi helyen érzékel, vagy nincs wifi, vagy épp tapi nincs, esetleg blue, stb. Ezeket úgy lehet kiküszöbölni, hogy olyan helyen kell keresni, ahol fel van tüntetve az összes adat:
https://firmwarestablet.blogspot.com/2016/02/allwinner-a33-firmware-and-...
Csak 1 példa:
a33_599x_v11
1024x600_gc2035
gc0308_1211

Ebből kiderül, hogy A33-as chiphez való 599x_V11-es alaplaphoz, 1024x600-as kijelzőhöz jó csupán és a tapi GC2035 vagy GC0308 lehet. Wifit szokták még jelölni többnyire RTL kezdetű számokkal.

IJOY gyártmányú készülékben is ezt az alaplapot használták, tehát kereshetsz arra is, abban a tapi gls1680 számú, ezen a címen van hozzá firmware, de ahogy korábban már említettem, ebben sem jó minden, ebben épp a tapi megy fordítva:https://www.dropbox.com/s/vr1x4bde3ehlsti/ST770M.rar?dl=0

Szóval első körben próbáld meg az ingyenes bolti frissítést és ha az nem jön össze, akkor az említett fórumon megkeresni a feltöltőket és végső esetben lehet szórakozni ezekkel a más készülékekre való dolgokkal.

1

kisskovacsb
kisskovacsb picture

Szia!
Nagyon köszönöm a segítségedet sok hasznos dolgot írtál le én és mások is tanulhatnak belőle, látszik, hogy profi vagy ebben a témában.
Balázs

0

uniman
uniman picture
***

Ezt kihagytad!: "3. Megnyitod a firmware file-t. (Nem ZIP, IMG fájl kell legyen!)"

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Reset után az első indulás nagyon hosszú. Az én készülékem első bekapcsoláskor 8 perc után töltött be.
Mára már feltettem rá egy log kiírót, így betöltés alatt nem csak egy logót látok, hanem látom épp min dolgozik... Ha most közel 150 programmal rajta törlök egy dalvik cache-t, akkor az indulása 12-15 perc, ami alatt csak a logó látszana eredetileg.

Szóval javaslom, hogy várj vele legalább 10 percet és csak azután mond rá, hogy nem tölt be.

Ha tölteni tudja, akkor lehet, hogy a system partíció sérült. Ez nálam MTK chip-es telefonnál többször előfordult, amikor a belső tárhelyet egy program órákon keresztül írta (cache-nek használta), utána kezdett rendetlenkedni... TWRP backuppal mentettem mindent, PC-ről a rajta levő firmware újra át lett rá küldve (mert PC-nél formázza és újra beállítja a partíciókat, míg reoveryben csak törli), ezután backup vissza és a készülék fagyásai, újraindulásai megszűntek...
Havonta érdemes menteni a rendszert és így kb. fél óra alatt egy hibás rendszerből ismét ép varázsolható telepítgetések nélkül.

Esetedben tehát várj 10 percet, ha semmi, akkor flash fájlt tölts rá (azonos verziószámút). Azután mennie kell.

1

Mr._V.
Mr._V. picture

Itt: https://elektrotanya.com/content/concorde-tab-one-8gb-nem-kapcsolhato-be van részletes leírás linkekkel a firmware fájlokhoz és programhoz.

Eszerint AllWinner chip-es, az SD-s firmware-t szeret. Ahhoz a Phoenix Suite nevű programmal kell felírni egy SD-re. Fontos, hogy az SD nagyobb legyen, azaz 700MB-os firmware nem fér rá egy 1GB-os kártyára, csak 2GB-osra!!!

1

kisskovacsb
kisskovacsb picture

Köszöm egy 16 Gb kártyára írom majd ki, ha egyáltalán megtalálom mit kell, ilyet még nem csináltam.

0

Sponsored links