You are here

McCulloch MT 280X (28CC) fűkasza

Szevasztok.
Remélem, lesz néhány jó tanács a problémámhoz. Adva van egy 28cc kétütemű McCulloch fűkasza. Komplett membráncser után az indításnál a pumpa nyomkodásakor a benzit a karburátortorokba nyomja, onnan meg folyik kifelé. Egy valaki azt mondta, hogy fordítva dugtam vissza a benzincsöveket, de ez nem lehetséges, mert akkor a karbiból szívja a benzint.
Tehát nem indul. Javasoljatok ügyes megoldást. Köszi.

Comments
dsanyi
dsanyi picture

Szia!
A leírásból egyértemű, hogy üzemanyag hiánya van.
A csavarok alap baállításával kezd újra az egészet.
Üdv: dsanyi

0

Gergely
Gergely picture

Szia. Igazságod volt, mert többszöri próbálkozás után elindult a gép és primán működik. Köszönöm a tanácsot. Gergely.

0

dsanyi
dsanyi picture

Szia!
Alap: H-L csavart betekerni, majd egy fordulat kitekerés
L járó motornál lassan befelé teker, legmagasabb fordulatig, utánna vissza 1/4 fordulat
Alapjáratot visszavenni
H befelé, teljes gáz mellett a legmagasabb fordulatig, utánna vissza 1/4 fordulat
L kicsit korrigálni, hogy a hirtelen gázadásokat jól vegye
Ez egy álltalános leírás az ilyen fajta karbikhoz.
Üdv dsanyi

1

gergely
gergely picture

Helló dsanyi. Köszönöm a jó tanácsot. Üdv Gergely.

0

uniman
uniman picture
***

Felháborító, hogy úgy kérsz tanácsot, hogy képtelen vagy a gép pontos típusát megnevezni..vagy egy netes fotót belinkelni, amely alapján azonosítható a masina. Ha megvetted az új membránt, akkor valószínűleg a karburátor típusát is pontosan ismered, ezt sem ártott volna megnevezni....angry
A gumicumi (manuális "pumpa") is számít, hogy az különálló, vagy a karburátorba van beépítve...
Nem mellesleg ez nem nyomja a benzint, hanem a karburátorból kiszívja a levegőt, és az ott keletkező vákuum felszívja a benzint. Ezután, ha már működik a motor, (vagy túl sokáig "cumiztatod" a gumicumit) a felesleges benzin visszaáramlik a benzintartályba. Ez így normális, ennek így kell helyesen működnie.
 

1

Gergely
Gergely picture

HI.Uniman. Igazságod van, valóban nem adtam  meg a gép tipusát- McCulloch MT 280X 28cc fűkasza.. De azért ne háborogj ilyen kis dolgokon ne mérgelődj. A pumpa kűlön van, nem a karbival van összeépitve.Találsz egy választ  amit Janónak irtam, az részletes. Most konkrétan arra lenne szűkségem, hogy valaki elmondaná, hogy miként álltsam be az L és H csavarokat Ezeket is kivettem amikor kifuvattam a karbit. Most sok  keveréket kap a gép, valószinű, hogy azért nem indul.Köszi a segitséget.

0

thomas123
thomas123 picture

Szia Gergely!

Amit itt írnak, már az elektronline.hu-n leírtam tegnap. A pumpa lényegét( hogy annak a karbiból kell szívnia a tank felé - konkrétan átszívja a benzint a karburátoron) , a csavarok beállítását is. Ugyanazt írják itt is.

Üdv!   Tomi

0

Gergely
Gergely picture

dsanyi-thomas123 Szevasztok. Megcsináltam az L-H csavarok be állitását úgy ahogy javasoltátok, az eredmény a következő volt.A gép 5 .rántásra beindult, először füstölgött egy kicsit, majd a füst meg szünt. 3 percig hagytam szépen járni, kicsit magas volt az alapjárat, de gondoltam, hogy majd terheléskor be állitom. Ugyan is a szárat szét lehet szedni és a damilos rész nem volt csatlakoztatva. Le állitottam, összeraktam, és kész, vége nem idult el. A karburátor biztosan jó mert ment,szikra van, kompresszió van, mi lehet még? Segitőkész  srácok adjatok tippeket.Köszönöm mindenkinek aki segitő szándékkal van a témához. Gergely.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szárát szedd szét!Damilos rész ne legyen csatlakoztatva! Mennie kell ebben a helyzetben."három percig járt...."

0

Gergely
Gergely picture

Szia Janó. Köszönöm a tanácsodat. A gép elindult. Köszönöm. Gergely

0

guriga
guriga picture

Már csak az üzemanyagon nem "tekertél", az jó nem vizes, jó az arány?

1

gergely
gergely picture

Szia Guriga. A keverék 40-es E-5 .ös 95-ös benzin és Husqvarna 1 dl-es adalékkal működik. A karbit nem akarom szétszedni, de olybá tünik,-gyertyát kiszedve -hogy nem kap üzemanyagot. Adtam a gyertyalyukba egy kevés keveréket, kb, 3.rántásra elindult, de csak addig ment, amig  az adag tartott. Hát itt tartok most. Van valami tipped? Köszi a választ.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a tűszelepnek az úszó fél állásánál  kell zárni

Bálint

0

Mozgay Gergely
Mozgay Gergely picture

HI.SzBálint. Lehet ,hogy nem értek a géphez, de ebben a  motorban nincs úszó.

1

zsugori
zsugori picture
***

mi lett fordítva

0

varga jano
varga jano picture
*****

Kössz a robbantott rajzot.

0

zsugori
zsugori picture
***

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia!
Fotót kérhetek a kritikus részről ?

0

Gergely
Gergely picture

Helló Janó. Ilyen az élt. Megint összefutottunk. Tavaly volt egy 505 Duna tv sorkimenő tarfóval való  összefutásunk.A képpel az a gond, hogy én nem tudokkésziteni, mert nincs olyan telefonom. =5 éves vagyok és csaknyomógombos készülékem van SOS hivásokra. De elmondom amit tudok. Ez a gép amerikai gyártmány,Mexikóban szerelték össze 1985-ben. Mostanáig kiválóan működött. Munka közben leállt, kifogyott a benzin, megtankoltam de már nem indult. Szétszedtem a karburátort, kimostam kifuvattam vettem űj tömitéskészletet beraktam, gyertyát kimostam, kfuvattam, és az első reakciója az volt,hogy ahonyan nyomtam a szivatót, a karburátor-torkán jött ki a benzin. Persze nem indult. Ja, még leszereltem a kipufogódobot és azt is kiégettem. Valaiki azt mondta, hogy forditva raktam fel a benzincsöveket-hűlyeség de megcseréltem, persze vissza szivta a benzint a tankba, nem indult. Hát teljes részletességgel ennyi. Köszi a választ.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Az én Einhell-em újkora óta ezt csinálja. Ha megállítom melegen, akkor pá másodpercig még újraindítható. Ha kifogy a benzin, mire megtankolom már nem. Meg kell várni, amíg kihűl, vagy gyertya ki, kis benzin be és mehet. Az enyém ilyen konstrukció, azt mondták, hogy túlmelegszik és emiatt lesz üzemanyaghiányos. Amióta a szerelő membránt cserélt (azt mondta,hogy kinyúlt) már ennyire sem stabil. Azt tudod, hogy nem hagyhatod benne ezeket a mai üzemanyagokat sokáig? A bio része kitaknyosodik és eltömíti a mikro furatokat.
 

0

Gergely
Gergely picture

Szia Inhouse. Köszönöm Neked is a segitő jó tanácsot. Tudom, az üzemanyagok drágulnak, a minőségük meg romlik Megpróbálom  E 5 98-as benzinnel működtetni. Ez egy prima kis amerikai motor Californiában gyártottál, igaz, hogy 1985-ben. De eddig javitva nem volt. Köszi. Gergely.

0

Sponsored links