You are here

ML3000-PC fútószög beállitó program

6 posts / 0 new
Last post
varadi
varadi picture

Sziasztok!
Előre kell bocsájtanom, hogy nem vagyok aútószerelő..... ennek ellenére segitséget szeretnék kérni a következő problémába.
Adott egy BEISSBARTH fútómű beállitó gép, amely egy nagyon jó barátomé...ehez a készűlékhez tartozik egy nagyon régi számitógép,...s azon telepitve van az ML3000-PC nevű program 2003-as évi kiadása.
Ennek a készűléknek a számitógépje kerűlt hozzánk, se kép se hang jeligével, azaz a fiamhoz, mert hogy a számitógépes dolgokat már ő szokta tenni-venni.
A proceszor hűtőventilátorának meghibásodása, a proceszor tönkremenetelét okozta. Cserélve mindkettő, s a számitógép tökéletesen működik.
Az aútószerelő kolléga viszont ismét felhivott, mondván hogy minden OK, de a program nem engedi tovább lépjen az atodata adataihoz, vagyis ahoz nincs hozzáférése...igy nem tudja használni.
Kezembe nyomott 5 floppy lemezt(amely csak megszámozva van de felirat nincs!-valószinű másolták) na meg az ML3000-PC program lemezeit, hogy bizonyára a merevlemezen megsérűlt ez az adatállomány és telepitsem újra.
Bevallom férfiasan én már a DOS-os dolgokat elfelejtettem...a fiam meg már nem fogta ki a DOS világát.
Abban kérek segitséget, hogy kell ezt a telepitést elvégezni, milyen könyvtárba kell másolni...és hogyan?- hiszen ezeken az öt lemezen arj kiterjesztésel van a program ha eggyáltalán ez az a program ami az aútódátát tartalmazza....vagy ez csak ? úgyanis nekem fogalmam sincs erről a programról. Ami még kérdés...hogy a számitógép eggyik ISA foglalatába van az a bizonyos kártya, ahová a fútószög beállitó készűlék tartozékai csatlakozik...na most ezen a kártyán van egy egy narancssárga szinű négy darab sorkapcsoló amelyel I/O beállitásokat lehet beállitani....a nyákon fel van tűntetve egy táblázat....a kapcsoló állásának megfeleló I/O adatokkal....attól tartok hogy ezt a kapcsolót is ellátitották, kérdésem: -van e ennek a kapcsoló álláshoz valami köze a program helyes működéséhez?
Ha van valaki aki ismeri ezt a programot és már telepitette kérem segitsen..
A segitségeket előre is köszönöm!

Comments
varadi
varadi picture

Sziasztok!
Köszönöm a tanácsokat...sajnos....a technika ördöge nincs szabadságon, ezért úgyan ott tartúnk ahol kezdtűk, azaz a program egy része működik, a másik része nem..jobban mondva használhatatlan.
Úgy látszik a feladat túlhaladja ismereteinket és képességeinket.
Űdv varadi

0

999999
999999 picture

Szia!

Az eddigi válaszokban leírtak működnek! De ha nosztalgiázni szeretnél itt megtalálod az arj "rejtelmeit": http://www.tferi.hu/konyv5/FEJ10.html

Üdv: Zódor József

0

Szadista
Szadista picture

Szia varadi.

1. Az IO beállítás svics csak azért van hogy ne legyen hardver ütközés.

2. A régi autodata programnak olyan védelme volt hogy figyelte milyen hardver van a gépen és ha az meg változik akkor le tilt.

3. A programot úgy kel újra telepíteni hogy Norton commander vagy valami hozzá hasonlóval fel másolod egy tetszőleges könyvtárba ott ki tömöríted és utána install vagy setup.

Sok sikert hozzá.
ui. minden lemezt másolj fel és utána tömörítsd ki.
Üdvözlettel:Laci

0

Kari
Kari picture
*****

Sziasztok!
Ugy dereng, hogy volt mikor a szamozas sorrendjet is be kellett tartani!?
Kari

0

vargaf
vargaf picture

Szia!

Ha egy könyvtárba az összeset felmásolod, akkor nem fontos a sorrendje a lemezeknek, csak ha a lemezről futna a telepítés. De ha "arj" állományok vannak a lemezen akkor onnan DOS alól nem fut a telepítés.

Üdv.:

Feri

0