You are here

Teka DW 602 S programválasztó hiba

7 posts / 0 new
Last post
nyogo83
nyogo83 picture

Sziasztok!

A címben szereplő mosogatógép rendetlenkedik. A hiba: 1 hete kezdte, hogy a programválasztó magától váltogatott át másik programra és nem is lehetett onnan átváltani amig ki nem lett kapcsolva meg vissza.
Nemrég csak gyorsan szétszedtem kitakarítani hátha a kapcsolóknál felgyülemtett kosz miatt ragadnának a gombok és az okozza, de ezek szerint nem.

Mivel se multiméter se egyéb műszer nem volt nálam akkor, így csak átnézni tudtam a panelt, kondik nem púposak, egyéb külsőre gyanús alkatrészt nem láttam.

Van valami ötlet, hogy a panelen hol kezdjek keresgélni, mert nem tűnt egy bonyolult léleknek első blikkre. Valami apró hiba miatt nem dobnék ki 40 ezret az ablakon egy új vezérlőért.

Erről lenne szó:
https://www.fix-r.hu/alkatreszek-tartozekok/teka-alkatreszek-5478/teka-m...

Külföldi fórumon találtam nagyobb felbontású fotót:
https://forum.iwenzo.de/attachment_processor.php?mode=implement_file&id=...

 

Comments
Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Ha nem a gombok vezetnek át és nem a vezetékezés/csatlakozók, sem a panel (beázás, stb), akkor program hiba. Ami lehet szoftveres és gardveres is. 

0

rainbow555
rainbow555 picture

Szia!

Cseréld ki a 6db nyomógombot a kezelőn, nem egy nagy összeg, szerintem 99% hogy ennyi a baja.

0

nyogo83
nyogo83 picture

Bocsi, hogy ilyen keson reagalok, nem lattam a valaszokat :(

Gyanus, hogy nem az a gondja, nekem is ez volt az elso otletem.

Mososzaki: beazva nem volt, kabeleket csatlakozasokat megtakaritottam, szakadast kerestem mikozben mindent atmozgattam de semmi.
Azert gondolnek en is vezerlohibara, mert ha valahol a gomboknal/kabeleknel lenne problema, akkor egy szimpla aramtalanitassal nem oldodna meg azonnal a hiba. Illetve kabelek mozgatasara/gombok/panel piszkalasara valami jelet mutatna, hogy atveztet pl valamelyik gomb.
Meg egyszer atnezem majd az egeszet, meg vegso esetben a gombokat is kicserlem, sokat nem vesztek vele.
 

0

Bazsyk
Bazsyk picture

Szia. Bocs, hogy belerondítok picit a topikba, a táp IC tipusát meg tudod nekem nézni? Megemelte a kalapját ami nálam van, és nincs meg. Köszi!

0

zsugori
zsugori picture
***

0

Bazsyk
Bazsyk picture

Szia! Köszönöm szépen!

0