You are here

Saeco Primea Cappuccino gyakran kavehianyra panaszkodik

15 posts / 0 new
Last post
kallospeter
kallospeter picture

Udvozletem a Kollega Uraknak!!

A cimben emlitett kavegep multiszelep felujjitas utan gyakran kave hianyra panaszkodik, annak ellenere hogy meg boven van benne kave es daralas kozben latszik a kave haladasa a daraloba.Miutan megall "add coffe" uzenettel , OK parancs utan , egy ujjabb kave keres utan , siman mukodik tovabb (kb 10-15 kave fozeseig), minden kulso beavatkozas ( pl.szemes kave utantoltese) nelkul. Azt szeretnem megkerdezni , hogyan erzekeli a ledaralt kave mennyiseget?  Nem tudom van e osszefugges a szelepfelujjitas es a hibauzenet kozott , de elotte csak akkor alt meg "add coffe" uzenettel mikor valoban nem volt benne kave.A kave minoseg valtozasat ki lehet (nagy valoszinuseggel) zarni , mert ugyan azt a zacsko kavet hasznalom mint a szelep javitas elott.

Koszonom a segitseget , Peter

Comments
kallospeter
kallospeter picture

Szevasztok!!
A kert fotok...
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=810P1010528.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=854P1010529.jpg

Azt hiszem rosszul fogalmaztam.Keves orlemenyt erzekel es abbol kovetkeztet hogy kifogyott a szemes kave.Tehat a kerdes helyesen hogy az orlemeny mennyiseget hogyan erzekeli? Mivel "aranylag " ritkan ( kb 10 alkalombol 1 szer max 2 szer) jelentkezik a hiba , az orolt kave hozza adasa nem igazan jarhato ut.Valahonnan egy olyan informacio kerult hozzam , hogy a tul sok orlemeny a koszponti egyseg repedeset okozhatja.
Koszi a segitseget es a ram forditott idot , Peter

File csatolás: 

0

nilsmasterson
nilsmasterson picture

Így már oké, rossz vonalon indultunk el. Szóval kevés az őrlemény, keveset darál. Feltételezem a menüben STRONG-on van a beállítás, ez a leghosszabb darálási idő. Mérd meg hány másodpercig megy a daráló.
Ha így is kevés az őrlemény, akkor vagy lehet finomra van állítva a daráló, durvítani kell, azaz távolabb kell állítani a késeket egymástól.
Késeket megvizsgáltad? Ezekben már kerámia kések vannak, szeret elrepedni és akkor már nem dolgozik olyan hatásfokkal.

A kevés kávét egyébként úgy érzékeli, hogy gyakorlatilag nincs mit tömöríteni, így kicsi a kpe meghajtó motor áramfelvétele. 

0

kallospeter
kallospeter picture

Igen , strongra van allitva.Nem latsz osszefuggest a multiszelep javitasa koszt es e hiba kozott? Mert en nem.A multiszelep teteje ki lett toltve epoxi gyantaval mert valahol szivargott es a gumi tomitesek lettek cserelve.A szivargas megszunt. A multiszelep javitasa elott is ezt a zacsko kavet hasznaltam es a gep allitasa sem valtozott ( kave strong es orlemeny finomsag) , es rendesen erzekelte a ledaralt mennyiseget.Gondolom a daralo kesek meg akkor repednek ha kemenyebb , idegen targy kerul kozzejuk ami hanghatassal is jar.Ilyet nem tapasztaltam.
Peter

0

nilsmasterson
nilsmasterson picture

Nem igazán lehetne összefüggés a multiszelep és a jelenlegi hiba között. Amikor lefőzi a kávét rendesen, akkor milyen vastag a kidobott pogácsa?

0

kallospeter
kallospeter picture

Szevasztok!

Lemertem mennyi ideig megy a daralo. Kb6-7 masodpercig. A pogacsa vastagsagat meg lemerem holnap.Peter

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Van az alján egy "SUP" szám.
Keresd meg! Keress rá! Azután okosabb leszel.

0

nilsmasterson
nilsmasterson picture

Szia!
A daráló motor áramfelvételét nézi. Ha üresen forog és nincs terhelés, akkor ugye kicsi az áramfelvétel. Első körben tekerd közelebb a késeket. Lehet nagyon durvára van állítva.
nils

0

kallospeter
kallospeter picture

Szia!!

Legy szives magyarazd el hogy honnan tudja a processzor hogy elegendo a kave amit ledaralt? Ha nagyobb az aramfelvetel akkor van kave es X ideig daral es eleri a kello mennyiseget? Ha kicsi az aramfelvetel akkor nincs kave es kiall " add coffe"-ra?? Nallam latszik hogy hullik bele a kave a daralo nyilasaba mindvegig mig megy a daralo es a csiga is mozgatja.Konkretan el kezd daralni , meg all a daralo , forog a koszponti egyseg , majd ahelyett hogy tomoritse a kavet, tovabb forog es kiuriti a megdaralt kavet es " Add coffe". Hasznaltam orolt kaveval is . Van egy adagolo kanalam ami 7 g fogad magaba.Ha tele vagy pupos kanalat tettem bele , tette a dolgat.De viszont ha csak 3/4 kanal kavet tettem ugyan ugy viselkedett mint most es kiuritette a kavet.Ebben az esetben hogy erzekelte hogy elegendo a kave vagy sem? Honnan lehet tudni hogy eleg aprora van daralva a kave vagy sem??

Kossz a valaszokat , Peter

0

nilsmasterson
nilsmasterson picture

Szia!
Ha előre őrölt kávét teszel bele, akkor teljesen figyelmen kívül hagyja a daráló részt, lefőzi a kávét ha elegendő mennyiséget tettél bele.
Első körben nézd meg mekkora szemcsékre őrli a kávét. Küldj egy fotót a darálóról. Van rajta hall szenzor?
De az újabb leírásod alapján más ötletem van. Mivel elindul a tömörítés lehet azt érzékeli, hogy kevés az őrlemény, ennek meg az lehet az oka, hogy túl finomra őröl. Próbaképpen tegyél a központi egy fél kanál őrölt kávét és utána indítsd a darálást.
nils

0

thomas123
thomas123 picture

Ezt a típust nem ismerem, nekem Delonghi Magnifica Esam 4200 van. Ebben a főzőegység felső fix dugattyúja mellett van egy mikrokapcsoló és amikor a főzőegység, benne az őrölt kávéval felemelkedik és rányomódik, akkor kevés kávé vagy kávé hiány esetén ezt a kapcsolót megnyomja. Így jelzi a kávé hiányt, visszaáll alapállásba. Ha van benne elég őrölt kávé, akkor nem tudja annyira összenyomni, hogy megnyomja a kapcsolót - így lefőzi a kávét. Ez nem így működhet? Nem ott lehet a gond? 

0

Mosószaki
Mosószaki picture

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , én ipari kávé automatákat javítok és ezeket nem ismerem annyira , de ebbe is kell hogy legyen mérleg ami megállítja a darálót és ürít a főzőegységbe . Mivel a kávé érősege-minőségét-mennyiségét egy adott kávé fajtából , többek közt az őrlemény , mennyiség és idő határozták meg , én a darálót legfinomabbra állítóm (ahol még nem szorul ) az időt meg 50ccl kávénk megfelelőre , mérleget 7g . Próbafőzéskor valószínűleg 10-15 ccl fog kifolyni , és a darálót addig állítóm durvábbra még nem lesz fél deci kávé . Daráló állítgatásnál figyelembe kell venni , hogy magába a darálóba marad őrlemény és több próbát kell csinálni minden állítás után .

0

guriga
guriga picture

A kérdésedben ott a válasz, a tömörítéssel van a gond, lehet azt figyeli. De ezt már neked kell kideríteni, lehet csak ez után jön a víz.
Vagy mégsem, mert utána kezdtem járni. smiley Lehet hogy segít.
https://saeco-kavegepek.com/wp-content/uploads/hasznalati/saeco-primea-t...

1

kallospeter
kallospeter picture

Szia!!
Koszi a linket , ez nekem is megvan , de a hibara nem talaltam benne valaszt.
Peter

0

Sponsored links