You are here

Corsair TX650M pc tápegység ventilátor leáll

4 posts / 0 new
Last post
Gjani68
Gjani68 picture

Sziasztok! A címben említett tápegységgel van az a problémám,hogy bekapcsolás után a táp ventilátora felpörög nagy fordulatra majd pedig szép lassan megáll.Kimérve a 12 volt megvan kb 5 másodpercig majd lassan lemegy nullára.Egyébként a pc-t kiválóan kiszolgálja,tehát jól működik.Használat közben mivel áll a táp ventilátor,a táp folyamatosan melegszik. Kb 40-45 fokig engedtem melegedni utána kikapcsoltam,az esetleges hardver meghibásodást elkerülendő okból. Üresen elindítva a tápot a megfelelő kivezetések rövidre zárásával,és mérve a táp ventilátor áram ellátását, olyan a jelenség mintha a 12 voltot valami szépen leszabályozná.Mielőtt kapna egy alaplapra csatlakoztatott ventilátort,teszek egy próbát hátha meg lehet ezt a részét a tápnak javítani.

Comments
zsugori
zsugori picture
***

szia
cserélj kondenzátort a szekunderen
annak meg se kéne állnia egy kicsit se csak ha kikapcsolod

0

N3szt0r
N3szt0r picture

Elég sok tápegység van, amik alaphelyzetben passzív módban futnak és a ventilátoruk csak kellő terhelésre kapcsol be. 
Foggalmam sincs mennyire értesz hozzájuk, de valamelyik hűtőbordán kell lennie egy termisztornak felragasztva vagy csavarozva. Ha annak a lábait rövidre zárod akkor tutira el kell indulnia a ventinek. Ha nem akkor az gondot jelenthet.
45 fok egyébként nem egy őrült érték, még teljesen normálisnak mondható, hiszen egy zárt kicsi dobozról van szó.

Indításnál valószínűleg azért pörög fel, hogy a rendes lássa, hogy a ventilátor képes elindulni és dolgozni. Az csak egy selftest.

0

guriga
guriga picture

Üdv. Megpróbáltad a "valami baja van a tápomnak", fórumban? smiley
https://prohardver.hu/tema/corsair_tx650m/hsz_1-50.html

Ha működik akkor rosszul mérsz, és ha majd a duplája lesz  hőfok akkor izgulj.

1