You are here

Apc back ups cs 500 - bk500ei stroboszkóp narancs led

6 posts / 0 new
Last post
N3szt0r
N3szt0r picture

Sziasztok!

A történet ott kezdődött, hogy évekkel ezelőtt vettem egy ilyen ups-t. De a közel múltban elvesztette a pcvel a kapcsolatot. Szétszedés és teljes újra kondizás nem oldotta meg a gondot. Így ma jó hiszemmel vettem egy másikat.
Viszont meglepődve láttam, hogy a nyák teljesen más és még az usb controller ic sem ugyanaz....
Így elkezdtem az újat felkondizni. Viszont összerakást követően az nem akar rendesen működni.
Hálózatról és aksi nélkül a sárga led stroboszkópot játszik,az eszköz semmire nem reagál. Aksi töltőn a feszültség 4,7V.
Ha dugok rá aksit akkor látszólag megjavul. Lesz töltő feszültség és a képes akkumulátorról működni. Viszont ilyenkor a trafónak van egy érdekes hangja (hálózat áram esetén) elkezd zúgni majd leáll és ezt ismétli 2mp ként.

Ha valaki behatóbban ismeri adhatna pár tippet. Illetve a régi sok lábú usb controller ic külön is érdekelne ;)

Holnap jobban belemélyedek

Update:

Friss fejjel újra átnéztem a nyákot és meg kell, hogy állapítsam, hogy az aksi charge circuit rendben működik. Viszont a trafó zajnak hit hang nem onnan jön, mivel akkor is jelen van amikor  nincs is rákötve a trafó.
Két nagyúm maradt:
az egyik x2 kondit csak egy jóval nagyobbal tudtam helyettesíteni.
Illetve a 450v 10uf kondi alatt találtam valami féle szennyeződést, amit első körben kondi savnak tűnt. Inkább újra forrasztom azokat a lyukakat és lengőre teszem a kondit. 

Update 2:

Említett kondik cseréje semmit sem jelentett....
Viszont sikerült a zaj forrását a sikerült az állandó táp áramkörére korlátolni. Érthető módon azt nem tudom vizsgálni, hogy szekunder oldalon van-e túlzott felvétel, de primer oldalon van a TNY255GN  ic és a trafó közt egy kondi, aminek az ellenálása lényegesen eltér a másik nyákon lévőéhez képest. Igaz ott  TNY255G as ic van a lapon.....
A csendes a kondi lábai közti ellenállás lapon 0,9 Mohm a zajoson valahol 230kohm környékén.
 

Comments
thomas123
thomas123 picture

Szia!

Nekem van kettő ilyen itthon, egyik a garázsban(műhely), másik a nappaliban. Mindkettőnek van hangja, mint amit említesz. Olyan cicergő hang, gondolom a kapcsolóüzemű tápja csinálja. Csak feltöltött akkunál van hang, ha lemerült és tölti, akkor nem hallatszik. Gondolom ez normális, legalábbis ezeknek mindig ilyen hangjuk volt. ( hálószobába nem tenném, ott zavaró lenne)
Hogy akku nélkül mit csinál, azt nem próbáltam, de hétvégén megnézhetem. A garázsban lévőn külső autóakku(100Ah-s) van, azt egyszerűen lekötöm.

0

hcs
hcs picture

Szia!

A pontos azonosítás véget szerintem tegyél fel a panelről egy fotót, de legalább annyit hogy mi a panelen lévő modellszám.
A tanyán fönt van párnak a kapcsolási rajza. Ha nem találod a sajátodat akkor próbáld meg egy korábbi modell rajzát használni, korlátozásokkal működhet. Nem kezdik nulláról az egész tervezést egy modellfrissítésnél...

Sok sikert:

hcs

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia !
Az új , az újra kondizás elött , hogy működött ?
Garanciális (volt) ?

0

N3szt0r
N3szt0r picture

Az újra kondizás előtt ugyanez volt vele.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Én a helyedben vissza vittem volna az eladónak .

0