You are here

DPS Dream 9 tablet "...stopped"

10 posts / 0 new
Last post
attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Szereztem egy kitört usb csatlakozós tabletet, amit sikerült pótolnom és beépíteni. De töltés és indítás után azt írja ki, hogy  "Unfortunately the process android acore has stopped" , és " Unforunately Email has stopped". Sajnos nem az én világom, de jó lenne elindítani. Tudna valaki segíteni?
Köszönettel:
Attila

Comments
attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Ennyire ismeretlen, ennyire tudományos, vagy ennyire gagyi a készülék, hogy még tippek sincsenek? Sajnálnám, ha ki kellene dobni a gépet...
Szép estét mindenkinek!
Üdvözlettel:
Attila

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Ilyen rootolt készülékek esetében fordul elő, amikor kézzel töröltek róla programokat, de az indulás még hivatkozik rá.

Amikor a google termékeit (mail, play, services, music, ...) töröltem a készülékemről, akkor fordult elő hasonló hibaüzenet sor egészen addig, amíg mindent ki nem irtottam és újra nem indítottam. Mert pl. a play services mindegyiknek kellett és én meg azt irtottam ki először.
Azóta már tanultam az esetből.
A törlést TitanimBackup-al végeztem, mert az képes volt kigyomlálni, míg a sima törlés nem.
Ezek után még egy 3C Toolbox Pro, amivel az automatikusan induló dolgokat kell megnézni és ha maradt köztük olyan bejegyzés, ami a törölt programokra utal, akkor kiszedni.

Ha nagyon nem megy semmi, akkor kell keresni hozzá egy gyári firmware-t és felrakni újra USB-n keresztül, vagy ha nem rootolt a készülék, akkor egy gyári állapotba állítás talán megoldja a problémát. Root után ez felejtős, főleg ha a system partícióba is belenyúl az ember (mint én, aki a felét letöröltem, mert nekem nem kell egyik google cucc se).

Bár akadt olyan voda/alcatel és e-star tab is, ahol hasonlóan akadoztak a programok, ott konkrétan túl kevés ram volt a készülékekben és már az első indulás után pakolgatták volna fel automatikusan a frissítéseket, de míg a gyári play services telepítva 30MB, a letöltött telepítve meg 300-500MB, az 500MB-os RAM kevés volt neki és folyton leállt. Szóval ilyen hiba is lehetséges, hogy a frissített cuccok mérete 10x-ese a gyárinak és már nincs erőforrás futtatni.

Így látatlanban csak találgat az ember. Tudni kéne, hogy rootolt-e, hogy gyári dolgok vannak-e rajta, vagy frissítettek, hogy el lett-e piszkálva rajta bármi, hogy a fájlrendszer ép-e. (MTK készüléken 3-5 havonta kell firmware újrapakolással formáznom és visszamásolni mentésből a rendszert, mert belassul, kilépegetnek programok, próbál menteni, de nem sikerül neki (pl. fotóknál jellemző). Nálam ez okoz hibát, így rendszeresen mentek és újrarakok.)

Nemrég egy itteni kolléga küldött nekem egy tabot, amin nem tudta a gyári visszaállítást megcsinálni, mert nem ment végig. Szenvedtem vele sokáig, mire kiderült, hogy egyrészt nem azzal a chippel szerelték, mint ami az adatlapján van, másrészt több fórumon is jelezték a hibát, ami eszerint szériahiba volt. Ott maga a flash chip nem volt írható, csak először olyan tizen valahány százalékik, majd még kevesebb. Aztán elindítottam egy formázást, de az sem ment végig és onnantól már a preloader is eltűnt róla, azaz már a géppel sem hajlandó kommunikálni, azaz még kapcsolódik, de semmi műveletet (formázás, írás) nem hajt végre, csak ram tesztre hajlandó, ill. flash tesztnél hibával leáll. Tehát vannak chip-hibás készülékek is, amik szoftveres akadozással kezdik, majd írhatatlanná válnak és a végére alkatrész lesz belőle.

A te eseted inkább root okozta vaktában törlés vagy RAM elfogyás miatt alakulhat ki.

0

Onionshed
Onionshed picture

És csak nagy vonalakban írtad le. Lépésenként leírni a teendőket 20x ekkora terjedelem.Ezért nem válaszol senki aki ért hozzá. Ha meg akarod javítani vadásznod kell a neten össze az infókat sajna...

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Ha konkrét lenne a hiba, talán lehetne konkrét választ adni rá, de ezzel a hibával a leírt 2 módon is összefutottam már, tehát kellenek adatok a készülékről (legalább RAM mérete, ebből mennyi szabad... ha 200-300 alatt, akkor az már baj). Ha nem ram, akkor pedig a flash lehet hibás, de az is vagy root törlés miatt, vagy fájlrendszer hiba miatt. Itt mindkét esetben az USB-s (vagy SD-s AllWinner chipek esetében) firmware újrarakás segíthet.

De pl. lehet az is, hogy valaki egy főzött romot rakott rá, mert ugye ezt sem ismerjük, hogy gyári van-e rajta. Főzött esetében is lehetnek ilyen hibák. Illetve pl. XPosed/Magisk telepítése után, vagy nem rá való root zip telepítése után. Azaz a készülék előélete is lényeges, ill. hogy a hiba mi után keletkezett.

Tehát kevés az infó a készülékről, így pedig nehéz... nem a lépéseket leírni, hanem találgatni.

0

attilacsep
attilacsep picture

Sziasztok!
Nagyon köszönöm a hozzászólásokat!
Már az is segítség, hogy tudom, nem egyszerű "kezelési gondja" van, hanem annál valóban macerásabb. Mivel nem az én asztalom, így szakembert kell mindenképpen keresnem. 
Esetleg valaki vállalná?
Köszönettel:
Attila

0

uniman
uniman picture
***

Szerintem ez a tablet nem ér annyit, hogy "szakember" foglalkozzon vele. Ha s.k. meg tudnád "gyógyítani", akkor még talán...
15e volt újonnan az ára, pár ezresért felbukkanhat a piacon sérült kijelzős működő példány...
Persze fotók hiánya miatt nem tudhatjuk, hogy milyen a belseje...kinek lapul pont olyan a fiókjában. 

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia!
A fentek miatt gyanítottam, hogy ez lesz a vége. Azért teszek fel képet hamarosan, aztán meglátjuk.
Köszönöm a tanácsot!
Üdvözlettel:
Attila

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Mint említettem, más már küldött nekem javítani valót, mert ő már lemondott róla, de 2-3 nap és a gyártóval történő levélváltás után kénytelen voltam feladni.
A postázás durván 2e Ft, tehát oda-vissza az már 4.
BP-n ritkán, de járok futólag, így ott át tudnám venni és vissza is tudnám adni (vagy ha jársz Taksony felé, akkor be tudnád dobni és el tudnál érte jönni 1-2 napon belül).

Szóval postázni már ráfizetés, csak személyes átadás a megoldás, de ha távol laksz BP-től, akkor ez megint nem működik.

Ha minden infót megkapok a készülékről, akkor előre ki tudom keresni hozzá a firmware-t, programokat és várhatóan a "javítás" egy 10 perces művelet csupán.
Ehhez kell a teljes típusszám (esetleg évjárat is egyes készülékeknél), célszerű egy ABOUT képernyőkép (azaz a "telefonról" menüpontban, vagy egy teszter programmal "Device Info", "DevCheck" a processzor típusa, RAM mérete, belső tárhely mérete, aktuális rendszer pontos verziószáma (nem a 5.1-6-7-... hanem build és egyéb számok).

Apropó belső tárhely... annak megteltsége is okozhat ilyen hibát, hiszen nincs hely cache létrehozására... bár a telítettségről figyelmeztetni szokott, így ez is csak feltevés.

Ha a készülék javítható, nem kérek érte semmit. Ez is egy újabb tapasztalat lenne csupán, ami tudást gyarapít.

Esetleg még próbálkozhatsz recovery-ben dalvik cache törtléssel. Ezután akár 10-15 percig is indulhat a készülék attól függően hány program van rajta, de látszólag a befagyott logó miatt általában azt hiszik, hogy meghalt, szóval ki kell várni.
Egy ilyen dalvik fájlhiba is okozhat hasonló problémát.

Szóval az infók, képek tudatában mondhatok többet, hogy vannak-e hozzá programok, firmware.

0

attilacsep
attilacsep picture

Szia! 
Nagyon köszönöm a segítséget! Ha privátban adsz egy e-mail címet, küldök fényképeket mindenről, amit kívánsz. Már csináltam kettőt, de több, mint 4Mb a terjedelme, így csak gmail-en tudom elküldeni. Ha eljön az ideje, és összejönnek, amit kívánsz, egy hétfői napon el tudnék menni személyesen. Én csepeli vagyok, nem olyan nagy a távolság...
Előre is köszönöm, és várom az e-mail címet.
Üdvözlettel:
Attila

0

Sponsored links