You are here

Samsung UE55JS9000 ívelt tv edge háttérvilágítás hiba tanácsok

9 posts / 0 new
Last post
maxXimum
maxXimum picture

Üdv,

Az alábbi TV-vel kapcsolatban kérném a tanácsát valakinek aki csinált már hasonlót.

Samsung UE55JS9000

Élvilágítású ívelt kijelzős TV, a LED-ek szépen mennek tönkre, a keret érezhetően meleg, elképzelhető hogy a háttérvilágítás fénytörő plexije is megolvadt, hosszabb használatnál annyira melegszik hogy az LCD szélein a kijelzés is kezd elfeketedni, de hidegen megint jó, úgyhogy a kijelző még menthető. 

1. lehetőség

háttérvilágítás csere + a hűtőfelület feljavítása, ha a plexi széle is megolvadt, pár mm-es csíkot levágok belőle és kiderül milyen lesz

2. lehetőség

Küzdelem a gyártóval, esetleg pereskedés, mivel egy konstrukció hibás szemetet gyártottak, tele van a net hasonló hibákkal, van akinek cserélték, van akinek nem, 4-5 éves, félmilliós TV-ről van szó.

Fotókat teszek fel később

Comments
lacoka
lacoka picture

Szia esetleg csökkenteni a ledek áramát annyira hogy ne okozzon jelentös fényveszteséget nekem is élvilágítású tv van ez egy régebbi más típus közepes energia takarékos beállítással használom nagyon sokat megy már vagy 10 éve használom még nem volt gond a ledekkel

0

maxXimum
maxXimum picture

Köszönöm a válaszokat,

Arra jutottam hogy első körben nem nyúlok hozzá a TV-hez, megpróbálkozom a cserével, fogyasztóvédelemmel.

USA-ban bevett jogi eljárás a Class Action Lawsuit, kb közös vagy társult keresetnek, pernek fordítható, ha egy termék gyári hibás, konstrukció hibás, stb, akkor a felpereshez majd a bírósági döntéshez csatlakozhat minden károsult, és a bíróság állapítja meg az okozott kárt, az érintett készülékek darabszámát, stb. eddig nálunk ilyen típusú eljárás nem volt, de 2020--tól az EU is bevezette "Collective EU Consumer Action"

Talán ezentúl eséllyel lehet megf##gatni a sok ipari hulladék gyártóját, garancia időn túl is, cserére, kártérítésre vagy visszavásárlásra kötelezhetik a gyártókat.

Szóval ha ilyen hibával találkoztok, érdemes megtartani a készüléket és nem kidobni.

0

Vigh Tibor
Vigh Tibor picture

Csak ovatosan én is probálkoztam valamit javítani a helyzeten, de egy kis folt maradt utánna. Szerintem csak plexi cserével lenne tökéletes, amit ugye beszerezni lehetetlen. Itt a fő gond az, ha valahol hiba van akkor a többi részen nagyobb árammal mennek a ledek és ezért égeti be.

0

maxXimum
maxXimum picture

Vígh Tibor, köszi a választ

Az ívelt, szélein megvilágított tv-k fénytörő plexije különbözik a lapos szélvilágítású plexitől? Ha esetleg találok olyat, ami szintén oldalról és nem alulról van megvilágítva?

0

Vigh Tibor
Vigh Tibor picture

Szerintem más, de ebben nem vagyok biztos. Viszont az ivelt kijelző szétszerelése az nagyon nem egyszerű. Legalábbis nekem a zabszem ott volt rendesen. Az ivelt kijelző is lapos kijelző csak olyan vékony, hogy be lehet hajlítani. Szóval én egyszer és soha többet.

1

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nekem nem sikerült a "levágás".. vagyis nem lett jó, mert matt lett a plexi éle és nem engedte "be" rendesen a fényt. 
Üdv, Z.

0

maxXimum
maxXimum picture

Szia Zoltan35,

Ez nem jó hír,

Mivel vágtad le és mennyire volt kínlódás szétszerelni, levágni stb (kb. munkaórában)?

Üdv: Ádám 

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Esetemben nem ívelt, de ugyanezen "prémium hulladék" kategoriába tartozó volt. Szétszedés/összerakás kb. egy óra. Persze közben többször végeztem "próbát" kijelző nélkül, amit nem is mértem.. Első alkalommal kis marok köszörűbe fogatott gyémánt tárcsával vágtam. A vágási szél matt lett, ahogy említettem. Azóta egy másiknál úgy próbáltam (nagyon meg volt égve a plexi széle csoda, hogy nem törte el a kijelzőt mert az olvadások helyén megvastagodott) megkarcoltam a plexit tapétavágóval és fogóval törtem le a szélét. Mivel itt nem lett matt, átengedte rendesen a fényt. Mivel távolabb került a led és plexi, némileg csökkent a fény és egy plusz takarót kellet oda ragasztanom, mert fénysáv jelent meg ott a kijelzőn. Végső soron amolyan barkács megoldás lett, de a tulaj örült, hogy legalább használható.
Üdv, Z.

1

Sponsored links