You are here

Plazma TV display védő üveg a széleken bemattult, lehet-e tisztítani?

13 posts / 0 new
Last post
irokéz
irokéz picture

Üdvözletem Mindenkinek!
A mellékelt képen látható, ahogy a display védő üveg a széleken bemattult. Üzem közben nem látható, de kikapcsolt állapotban csúnya. Úgy látom, az üveg felületén van az elváltozás, a külső oldalon. Próbáltam levenni hagyományos háztartási üveg tisztítókkal, de azokra nem reagál. Kérem, ha valaki tud segíteni a kérdésben, tegye meg.
Segítségét előre köszönöm.

File attachment: 
Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

0

irokéz
irokéz picture

Szia!
A fólia csere jónak látszik, de a plexiről leszedni a matt fóliát, nagyon kockázatos. Csináltam már ehhez hasonlót üvegen, az sem volt egyszerű, pedig ott  használhattam vegyszereket. Talán az üveg+fólia még megéri, utána nézek. Kösz. a segítséget!
 

0

rainbow555
rainbow555 picture

Szia!

Esetleg low-e bevonatos üveg helyette? Ilyet tudsz méretre vágatni és nem is drága.

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Lehet, nem ez a kedvenc elfoglaltsága az embernek. Az elejét le kell bontani, néhány dolgot lehet, hogy ki kell szedni és óvatosan leemelni az üveget. A tisztítószerekkel óvatosan, langyos enyhén ecetes vízzel. Van egy bevonat rajta ( getter szerű ) ami sérülhet, agresszív szerek hatására.

0

irokéz
irokéz picture

Szia!

Lebontottam az elejét, hozzáférek a belső oldalához. Van egy kékes árnyalatú bevonat rajta, ahogy írtad, és az színeződött el. Sajnos, ahogy látom, nem tudom megszüntetni. Közben az is kiderült, hogy a védő lap plexi, nem üveg. A megoldás a lap cseréje lenne, ha találnék egy kidobásra ítélt 37"-os Panasonic plazmát, amelyen ép a kérdéses lap.
Köszönöm a segítséget!
 

0

stevepapa
stevepapa picture

Szia!

Vágatsz elé egy üveglapot oszt annyi. Egy szemernyit nem változik semmi, ha rajt lesz az üveg nem látsz semmi különbséget.

0

balage
balage picture

Helló! Azzal max, annyit érsz el, hogy tönkre teszed a szemed, mivel plazma kisüléskor UV fény is keletkezik, ennek a fém gőznek a szerepe hogy kiszűrje ezt. Ez ezekre a Panasonic Viera-kra jellemző, hogy egy idő után elválik a plexitől,és ilyen lesz. Ettől durvábbal is találkoztam.

File csatolás: 

0

Joe
Joe picture

Szia!

kétféle üveg van, a Kvarc üveg teljes mértékben minden UV-t át ereszt, A nátron (ablak) üveg az nem. Talán szűr valamit. Persze a vastagsága is számít. 

0

stevepapa
stevepapa picture

Hi!
Érdekes, amit írsz, fényvédőréteg ami a kijelzőt védi. Igen az uv fénytől mert tönkreteszi a kijelzőt.  

0

uniman
uniman picture
***

"az üveg felületén van az elváltozás, a külső oldalon"
Biztos ez? LCD-knél a rétegek között láttam hasonló elváltozás, mintha válna szét két réteg.

0

stevepapa
stevepapa picture

Hi!

Szerintem a védőüveg koszos.....

0

Joe
Joe picture

Valószínű. A külsejét a sima ablaktisztító szerintem viszi.

0

Sponsored links