You are here

Samsung UE48JS9090Q mainboardra való OneConnect ajzatot hol találok? MEGOLDVA

14 posts / 0 new
Last post
Inhouse
Inhouse picture

Sziasztok!

Ez egy ívelt UHD TV, az a fajta, ahol egy köldökzsinór (OneConnect kábel) köti össze magát a kijelzőt egy box-al, amiben minden más van.
Pár évvel ezelőtt a UPC emberei nem figyeltek (nem láttak még ilyet) és a szolgáltatás bekötésekor lerántották a TV-vel a box-ot. Az összekötő kábel egyik csatlakozója eltört. Vettek hozzá másikat, kicserélték és azóta is ment. Aztán egy ideje elkezdte kiírni, hogy a ventilátor leállt és ki fog kapcsolni. Édesapámé, így használta még sokáig, de egyre sűrűbb lett az üzenet. Elvitte egy szerelőhöz. Hosszú történet, 3-4 hónap után, már kezdett türelmetlen lenni, de csak azt választ kapta, hogy meg van rendelve. Akkor már egyértelmű volt, hogy Kínából. Ezt előre elfelejtették neki mondani, nem volt választási lehetőség, hogy hamarabb közelebbről drágábban, vagy olcsóbban piszok soká messziről. Bár ez végül nem derült ki, hogy így is drágább lett volna-e, így, hogy nem vagyunk még a végén, szinte biztos. Talán nem telt el fél év, hívták, hogy készen van, lehet délután érte menni. Nem jutottunk el érte, megint szóltak, hogy addig ment, most valami más baja van, nem megy. Rá 2 hétre azzal hívott apa, hogy a szerelő szerint gyári hibás a kábel, 3 láb nem érintkezik. Aztán kiderült, hogy az egyik csatlakozó törött valamelyik panelen. Végül elhozta, a ventilátor cserélve, a TV kijelző felőli panel egy zacskóban, a törött csatlakozó egy másikban. Ahogy látszik, le lett szedve, de valahogy 2 fólia is oda lett közben (CN201). A panelen a TV típusa mellett a BN94-08310F látható.
Szerintetek lehet-e ilyen csatlakozót venni? Én nem találtam, ha jól számoltam 26 lábú. Ha lenne, akkor az a 2 azonos pontra menő láb átköthető-e egy darab vezetékkel a NYÁKhoz? Ha nem, akkor honnan érdemes egy ilyen panelt beszerezni, van-e buktatója?
A csatlakozó nem szimmetrikus, féloldalt csapott és a kábel 2 vége nem egyforma, hanem tükörszimmetrikus, egyféleképpen lehet beledugni, BN39-02016A néven fut.

UPDATE!
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, nélkületek nem sikerült volna. A TV újra üzemel, visszekerült édesapámhoz. Köszönöm a tippet, bevált.
A panelt egy hozzáértő javította, szerzett csatlakozót, felrakta és megoldotta a szakadt sávok problémáját is. Postán utazott, szerencsére ezt is megúszta.
Pár kép a végeredményről...kicsit lejjebb...
 

Comments
Inhouse
Inhouse picture

A pár kép már csak ide fér fel...

0

Inhouse
Inhouse picture

Sziasztok!

Köszönöm az eddigi segítségeket, a nehéz kezdés után beindult. :) Úgy néz ki jó úton vagyok, amint meg lesz a megoldás, jelzem majd itt.

0

Balázs
Balázs picture

Szia 
Csörgess meg 70-2349926 számon, lehet tudok segíteni 
Üdv Balázs 

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Köszönöm szépen! Holnap igyekszem. Illetve megvárom F-Yoci válaszát. :)

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Szia!

Sajnos egyik sem olyan a 3 panelról, amit találtam. Egyik profilra hasonló lenne, de más a lábkiosztása, a két szélén sűrűbb, a másik fajta profilra is más, mindkét széle kerekített.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Köszönöm szépen, hogy megnézted.

0

Inhouse
Inhouse picture

Máshol inkább 30.000Ft ez a panel, a eBay-en nem vagyok regisztrálva, valószínűleg ott még rájön a posta a 8000Ft-ra, gyanúsan olcsó.
Ahogy látom, itthon nem nagyon lesz panel, nemhogy csatlakozó. Mintha nem is létezne külön. Még a neve sincs meg.
Találtam itt a tanyán egy UN55-65HU9000H service manual-t, ebben talán ugyanaz a 26pines One Connect csatlakozó van. (Itt sincs sem neve, se száma, semmi) Hogyan lehetne megtalálni azokat a TV-ket, vagy az ezekbe való paneleket, amiken ez a csatlakozó van? Szélesíteni lehetne a keresést.
Kínomban már eszembe jutott egy kókány megoldás is... Van egy BN39-02016A kábelem, amin a TV felőli oldal csatlakozója törött. Az előbb említett SM-ból meg van a bekötése. Ha tehermentesítem valahogy, akkor tűpákával, nagyító alatt talán oda tudnám forrasztani a vezetékeket közvetlenül a panelra. A hiányzó 2 csík, ha minden igaz 13V-os táp szál.
Szerintetek életképes megoldás? A Box felől ugyanúgy oldható maradna. Ha lenne mégis csatlakozó, akkor cserélhető lenne. Az ép kábel is megmaradna.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Van a szervizben pár db villámos One Connect, mind más-más típushoz, más-más csatlakozókkal, megnézem, hátha valamelyik hasonlít a tiedre...

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Köszi! A TV felőli panelen levő aljzat kéne (vagy az egész panel, majd leműtjük), nem a box felőli, aszimmetrikusak. Ha a One Connect alatt a boxot érted, akkor sajnos az nem lesz jó, a kábel másik végén van a törött aljzat a TV panelján.

0

Guest
Guest picture

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Aljzat helyett nem jobban járnál egy komplett panellel?
Lehet, ez volt az egyik kérdés. Ha a BN94-08310F stimmel, akkor a TV típus már mindegy?

A kábel gyári törött, a cserélt jó, csak tájékoztatásképpen van jelezve.

0

Guest
Guest picture

Hogy stimmel e teljesen, azt nem tőlem fogod megtudni. Ugyan is se elölről, se hátulról nem nézek tv-t. :-)
Viszont az ebay-es link fotóján a nagy proci fölött és a matricán vannak további, azonosításra alkalmas adatok.
Ez egyébként ez egy használt panel. Talán donorként megérhet ennyit.

0

Inhouse
Inhouse picture

8000Ft körül vannak, amik UE48JS9000-hez valók, de csak az eBay-en találtam, az Aliexpressen nem. Ha mást nem, akkor csak ez marad. Gondolom nem sok esélye van, hogy valakinek legyen itthon egy ilyen panelje ami rossz...

0

Sponsored links