You are here

Samsung 2443nw monitor ledesítés után csíkoz

6 posts / 0 new
Last post
mindigehes
mindigehes picture
**

Sziasztok!

Egy samsung sycmaster 2243nw monitort ledesítettem inverter trafó hiba okán. 

Kínai Kit, jó lett.  De sajnos csíkoz a kép. Vízszintesen, képtartalom függően.  Cseréltem tápot, scalert (volt másik inverter trafó hibás..hibás. Jelenség maradt.

Fehér, fekete hibátlan.  De pl. Egy youtube video ha megy, a világos/sötét képtartatalom az egész sorra "szellemkép" sorként kihat. Nehéz leírni. Fényképezni is... De megpróbáltam.

A vicc, hogy a ledesítés előtt jó volt a képe... Ilyen műhibát nem tudom, hogy lehet okozni :) függőlegesre lenne tippem :)

​​​​

Szerintetek?

Comments
Hjoco
Hjoco picture

Szia!
Ránézésre LVDS kábel csatlakozási hiba. Többször volt már hasonló.
A led driver nem szór bele nagyfrekvenciás zavart a tápba vagy az LVDS kábelbe? Tedd külső tápra és távolabb a scalertől próbából...

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Lvds kábelt cseréltem. Scaler boardot is. A driver a 24V ágon van. A driver biztos nem szór rá, a lehető legmesszebb van. De arra nem merek megesküdni, hogy a led sor nem szór a cof-okon keresztül, hisz pont alattuk van... 

Itt viszont tanácstalan lettem. Ott árnyékolni nem tudok.. :(

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! A kínai LED driverek csodákra képesek, ne hidd, hogy nem szórhat rá. Nem csak maga a panel szór nagyfrekisen, hanem a vezetékei, és a ledsor is antennaként működhet. Amit Jaca javasolt, hogy sima DC táplálással hajsd meg a ledsorokat jó ötlet, mindjárt kiderül, hogy a LED driver okozza-e?

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Természetesen megpróbálom :) csak addig nem akartam írni, amíg nincs eredmény :)

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ideiglenesen hajtsd meg a ledeket egy DC tápról ellenálláson keresztül.

0