You are here

Hi-8 videokazetták digitalizálása hogyan?

Sziasztok. 
Hi-8as kazettáimat szeretném digitalizáltatni, lehetőleg saját kezüleg. Milyen irányba induljak. Előre is köszi.

Comments
cssztivi
cssztivi picture

Szia.
Hány kazetta, mennyi idő, és ki tudod-e jelölni. hogy mit akarsz menteni? Én leszedem neked, ha küldesz hozzá egy laptop vinyót, mert dvd-re feltenni szerintem felesleges, és hosszadalmas. Igy rögtön használni tudod, és szerkeszteni.Nem kell újból betölteni a gépbe.

1

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Vidd el az Emlékmentő Kft-hez, profi módon megoldják.

1

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Hat hét átfutási idővel. :-D

0

cssztivi
cssztivi picture

És mennyiért?

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

nemtom. én 2100/óráért szoktam csinálni, gondolom, náluk is kb. ennyi.

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusz!
Nem ártana ismerni a rendelkezésedre álló technikai hátteret, hogy célirányos válaszokat kaphass.

0

melyon
melyon picture

Szia.
Én nagyon régen még csináltam pont ilyet.
Kellett hozzá az ingyenes DVD Santa nevű programocska és egy olyan videokártyám volt (régi ATI kártya ) aminek volt video bemenete.
Sok régi ATI kártya tudja ezt. ( Akár egy egyszerű síma Pce-kártya.)
A kamera video jel kimenete ment az ATI kártya bemenetére,a hang a kamerából egyszerű jack kábelen a vonalbemenetre gépbe.
Ez a DVD Santa nevű program felismeri a bemenetet és felírja a merevlemezre tetszőleges helyre a videót rendes DVD formátuma a hanggal együtt.
Abból már olyan formátumot csinálsz amilyet szeretnél.
Csak hát lehet, hogy a videokártyát és a programot is már vadászni kell.
Üdv.
 

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Azt asztali felvevők stabilak, talán nem lesz plusz gondod a felvételi hibák miatt, viszont cserébe Mpeg2-es felvételed lesz, ami elég helypazarló manapság.
Ha számítógépes kütyüvel digitalizálsz, akkor az előbbi problémákkal szembesülhetsz, esetleg a gép elégtelen teljesítménye is okozhat gondot. Lehet, hogy neked kell a codec-ekkel kínlódni. Cserébe lehet, hogy akár Mpeg4 tömörítéssel is készülhet, ami nem foglal sok helyet.
Nekem legutóbb egy olyan asztali DVD felvevő segített, amin átengedve az analóg jelet, korrigálta a videó jelet, így az esetleges szinkron hibák nem akasztották meg a külső USB-s digitalizálót. Ezt nem minden asztali DVD író tudja.
Léteznek talán még olyan helyek, ahol pénzért ezt megoldják neked és megspórolod a technika árát, és a kínlódás idejét. Igyekezni kell, szerintem egyre kevesebb lehetőség lesz erre.

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Le lehet grabbelni azt a dvd-t, aztán bármivé átkonvertálható. Meg a tárterület sem túl drága ma már...

Itt inkább a működőképes dvd író beszerzése lesz az ellenfél. Ezek ma már 14-17 éves készülékek, az utolsókat rúgják, legtöbbjük már rég tönkre is ment.

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Mindent lehet, de az utólagos konvertálás az plusz idő (plusz DVD), és kicsit nagyobb minőségromlás, nagyobb tárterület összességében, mint egyből a megfelelő formátumba digitalizálni. Persze, ha később kell még szerkeszteni is, akkor már más.
A főnököm 3 éve vett még rendes webáruházból vadonat új, HDMI-s DVD/VHS darabot, garanciával. Ezzel sikerült nekem is megoldanom.
Illetve régi sima asztali DVD író/VHS-t hoztam haza kettőt, amikor kivittem a szelektív hulladékot. Még a távirányítójuk is meg volt és kis pucolás után mindkettő működőképes. Persze ez nem járható út mindenkinek...
 

1

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Szerencsés voltál, az én kombóm már öt éve kifeküdt, az új lézer 38e lett volna, úgyhogy kivittem a szelektívbe. :-D

Ja, gyárott még az LG pár éve dvd/vhs kombót, de nem túl sokat adtak már el belőlük, 2015-ben már kb. senki sem akart a tévéből felvenni semmit se vhs-re, se dvd-re... most már nem gyártanak, és használtban ritkán bukkan fel. A régiekben meg általában vagy a lézer döglött, vagy az elkók húgyoztak maguk alá... egy-két jobban sikerült darab lehet, hogy szerencsésen túlélt máig, de attól tartok, sokáig kellene keresgélni...

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusz!
Nem kell sokáig keresgélni. Bár lehet, hogy csak szerencsém van, de nálam a JVC DR-M1 és 10 megjelenésük óta teszi a dolgát egy SONY RDR-AT205-el egyetemben szerkesztési lehetőséggel együtt. A CCD-TR3200 HI8 XR mint kamera-lejátszó is.

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
Nekem sikerült baráti áron szereznem egy Sony DCR-TRV330 digitál 8 camcordert, ami folyamatosan, és tökéletesen tud minden analóg jelet digitalizálni. Más kamera is jó, de ez tud a legtöbbet. Nem kell hozzá különösebb program.Amelyik laptopon van digitális bemenet, az tudja fogadni a jelet. A Sony-kon van ilyen, de lehet olyan videokártya is amin van. Ez adja azt a minőséget,ami megfelel. Nem kell külön szalagra rögzíteni. 
Ezen kívül ha tudsz olyan rögzítőt szerezni aminek van  analóg jelbemenete, és wincs.re rögzít az is megfelel.
Ez a kamera lejátsza a sima V8-at, a Hi8-at, és a Digital 8-at is  A DV kamerákból nem tudok olyat, ami tud analógot sreamingelni. (folyamatosan átkonvertálni), és ahhoz még kell egy lejátszó is, mert a V8-at nem játsza.  

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Ja kérem, akinek van Digital8 kamerája, úgy könnyű! :) Nekünk ez a lépcső kimaradt, addigra a DV elterjedtebb volt, de már olyat se vettünk. Egy olyan digitális kameránk van (ami már persze szintén elavult), ami ugyanúgy DVD szabvány Mpeg2-őt rögzít, de SD kártyára. Így a lemezzel/kazettával már nem kell bajlódni. Persze ez annó azért volt érdekes, mert minden ilyesmit DVD-n néztünk/tároltunk. Ezeket a fájlokat átkonvertálás nélkül lehetett DVD-re írni (menüvel együtt) és vitte minden. A régi gépemben volt FireWire, de sosem használtam, nem volt olyan készülékem, amihez szükség lett volna rá. Igazából az én ilyen jellegű gondjaim már egy ideje rendeződtek, nem én voltam a kérdező.

0

Imitome
Imitome picture

Szia! 
Már régóta lehet kapni külső digitalizáló eszközt USB kimenettel ilyen célra, szinte bármelyik számítástechnikai szaküzletben. Már néhány ezer Ft, tehát nem túlzó beruházás. Még régi vinil hanglemezeket is lehet vele digitalizálni. stb.
Hogy mivel játszod le az tőled függ.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: valamint kell a számítógépbe egy digitalizáló kártya programmal

Bálint

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Pont azért ajánlottam asztali írót. 
Egyszerűbb lesz vele az élete.... 
Persze 1 darabért nem érdemes beruházni rá. 
Ha a camcoder, lejatszó usb-n, fire-wire csatin is kiadja, akkir számítógép is jó. 
De asszem a HI8 még nem digitális. Az asszem csak a miniDV től az. 
Rég foglalkoztam már ilyesmivel. 

De pl van miniDV camcoderem. Azon van usb, fire-wire. 

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Igen, a Hi8 még analóg, a Video8 nagytestvére. Kell a digitalizálás.

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Szia!
Kel egy HI-8 lejátszó (camcoder is jo) 
Kell egy asztali DVD író (számítógép is jó, de csak, ha elvetemült vagy) 
Kell egy számítógép, ha szerkeszteni is akarod. 
Rengedeteg, de rengeteg szabadidő. 
Tárolásra "Kodak Gold" DVD lemez. 
Jó szórakozást! 

2

hcs
hcs picture

Szia!
Ne felejtkezzünk meg az M-DISC-ről, ez állítólag 1000 évet tud. Nem festéket éget a lézer hanem egy szervetlen réteget, vagyis nem árt neki a fény elvileg. A modern DVD meghajtók egy része képes írni, olvasni pedig a megírt lemezt szinte mindegyik tudja. Picit drága, de ha a családi fotóalbumot hosszabb távon is meg akarjuk őrizni akkor ez másodlagos. Olvasót viszont célszerű eltenni hozzá. Most még olcsó, de 10 év múlva szerintem aranyárban lesz.

1

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

A kérdés csak az, mivel fogják azt visszajátszani ezer év múlva? Hiszen ez a lézerlemezesdi máris kifutott technológia, kb. senki sem veszi, tőlem évek óta nem kért bluray lemezt senki, dvd-t is csak a 60+++ évesek. 15-20 év múlva ugyanúgy lámpással kell majd működőképes lézerlemez lejátszót keresni, mint mondjuk mostanában nagy floppyt, vagy betamaxot. 
 

0

cssztivi
cssztivi picture

Szia.
Ez pontosan így van. Nekem is itt áll jó pár lejátszó. Nem használom semmire, és már a CD játszók kihaltak. Vagy nem ismeri föl a lemezt, vagy dadogva, darabosan játsza. Van itt JVC csúcs, Sony- ból is több darab. A lemezek is olyanok, hogy egy 10 éves lemezről leválik a gőzölt réteg, és oda az információ. Szóval kuka az egész. Ez csak egy jó üzlet volt a gyártóknak.

0

Inhouse
Inhouse picture
*

Lehet, hogy a lemezek túlélik a lejátszókat? :)

0

Sponsored links