You are here

Thomson ICC 17 27-es hibakód

27 posts / 0 new
Last post
Turcsanmiki
Turcsanmiki picture

Sziasztok!

Egy Thomson tévével lenne problémám. Bekapcsoláskor 27-es hibakódot villog, hiányos angoltudásommal annyit értettem a hibakód táblázatból, hogy egyéb okok miatt kapcsol be a védelem.
Hol lenne érdemes elkezdeni a hibakeresést?

Üdv

Miki

Comments
MZperX
MZperX picture

Üdv'! Először is mindent visszapakolnék bele, hátha sikerülne "visszacsinálni" az eredeti, azaz szarul bár, de működő állapotot. Azután már csak egy trafó kék bele, mert AZ ICC17-BE NEM JÓ A DIEMEN TRAFÓ! Kikapcsolgat vele, vagy hülye lesz! Jobb helyen megkérdik mibe kell, és nem is adnak. Ja és azt a tranyót ne nézd, ne mérd, cseréld! Még ha jónak is tűnik, csatt után az órái meg vannak számlálva.

1

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Üdv!

Először is bocs mindenkitől, hogy eltűntem, el vagyok havazva munkahelyemen, nem volt időm foglalkozni vele azóta.

:( Hát ez csodálatos... HQ Video-tól vettem a HR8405-öt. Kellett egy HR8583-as is egy ICC20-hoz, de ahhoz oda volt írva megjegyzésnek, hogy "72cm felett időnként nem indul", így (bár 72-eshez kellett) nem mertem megrendelni, ráadásul találtam olcsóbban eredetit. HR8405-nél nem volt ilyen a megjegyzésben, így megrendeltem, nem is tehettem mást, mert úgy dereng nem is találtam más alternatívát. Most felhívtam a HQ-Video-t, azt állította az ügyintéző, hogy ő személyesen is épített be több ilyen 8405-ös Diemen-t és nem volt gond vele, és nem is jött vevőktől sem ilyen visszajelzés (bár megjegyezte, hogy egyik kollégájának már panaszkodott egy ügyfél emiatt, de valószínűleg ott sem a trafóval volt a gond.)

Összerendeltem tőlük Fülesmester által küldött tápjavítókészletet, majd meglátjuk... A régi kondikat visszapakoltam, de nem állt elő az eredeti állapot, bár sok egyforma kondi volt benne, így nem biztos, hogy mindegyik az eredeti helyére került (ESR-jük egyébként nem vészesen magas). Este ha minden igaz nekiállok a tápjának. Ha tényleg a trafó: :falfej:

Köszi

0

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Sziasztok!

Szintén 27-es hibakódom van egy ICC17-esnél. Már a falat kaparom miatta, sorkimenős volt (megszakadt a focus/g2 potiszerelvény GND-je, a CRT panelen húzott szépen mindenfelé a G2-ről a nagyfesz... )
Sorkimenő csere után életre kelt, működött, de melegen nem volt hajlandó indulni. Egész nap ment gond nélkül, de ha kikapcsolták és 10 percen belül vissza, akkor 27-est villogott.

Újrakondiztam a tápja primer oldalát. Utána hidegen sem indult!!! Eleve nem tűnt logikusnak, hogy elkó miatt éppen melegen ne indulna, mert fordítva szokott lenni, melegen nagyobb a kapacitásuk és alacsonyabb az ESR-jük. Jobb ötletem nem volt, ESR mérő és fagyasztóspray híján kicseréltem az összes elkót a táp primer oldalán és a sorvégfokban. Azóta csináltam egy ESR mérőt, és végigmértem a táp szekunder oldali elkóit, minden rendben. A sorkimenő halálát megelőző 1 hónapban pedig időnként kikapcsolt, majd vissza, gondolom meg-megszakadt néha a sorkimenő GND-je már akkor is.

Nem tettem be fordítva egy kondit sem, és mindegyik új, megfelelő értékű.

Kivettem a sorvégtranyót és a függ végfokot, kikötöttem az RGB végfokot, akkor is ugyan ezzel a hibával áll le, szóval valszeg táphiba lesz. Szerintetek érdemes lenne beszerezni egy fagyasztóspray-t, és azzal molesztálni a tápját?

Kérem akinek van ötlete, ossza meg velem, mert már kikészít ez a dög, ráadásul sok helyet is foglal, mert A80-as cső... Előre is köszi!

0

Lengyi
Lengyi picture
*****

ICC17, sorkimenő hiba, 80-as cső, elég rossz párosítás.
Vagy gyári sorkimenő kell bele, ha nincs akkor még 1 pár alkatrész.

0

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Szia!
Igen, valóban nem szerencsés, én is fogtam a fejem, mikor megláttam az ívhúzást a CRT panelen. Nem is tudtam, merjek-e egy ilyen drága sorkimenőt rendelni bele. Attól tartottam, hogy esetleg kinyírta a video procit, memóriát (ami ehhez sztem beszerezhetetlen, valami spéci Thomson IC). Szerencsére ilyen baja nem volt, de így is szívat rendesen...

Hát gyári sorkimenőről szó sem lehet. Néztem múltkor, már nem emlékszem: vagy baromi drága volt, vagy nem is volt kapható. Diemen is 6000 volt bele... De szerintem nem ott lesz a bibi, mert sorvég nélkül sem indul a táp.

0

mounty
mounty picture

Szia.
A TL 02-őt ( BF422 v, 423 ) kicserélném.
Tipushiba.
Alacsony kontraszt, fényerő, időszakosan kikapcsolgat.
Üdv. Mp.

Ps.: Itt jegyzem meg, hogy csak az ICC20-asra volt jellemző a 26-os hiba.
( Nehezen jön be a kép.)

0

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Szia!
Szeretem az ilyen alacsony költségű javaslatokat :) Megnézem azt a tranyót, bár itt alacsony kontrasztról, fényerőről szó sem volt. Amikor bekapcsolt, tökéletes képe volt, tápfeszek is rendben voltak. Az időszakos kikapcsolgatást meg szerintem a sorkimenő okozta, de ki tudja...

A trafó mindenesetre biztosan rossz volt, legalábbis a 2 centis ívhúzás alapján úgy gondolom... A kikapcsolgatás pedig megszűnt a trafócserével, csak a melegen visszakapcsolást nem szerette.

Úgy dereng ez az ICC17 sasszi is produkált 26-os hibakódot, amikor a sorkimenő csere után alacsony volt a G2, de lehet, hogy keverem az ezzel egyidőben javított ICC20-assal.

Köszi!

0

mounty
mounty picture

Szia .
Mi a helyzet az ICC17-el?
Üdv.
Mounty

0

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Szia!

Köszi az érdeklődést, sajnos azóta nem tudtam vele foglalkozni, még azt a nyomorék tranyót sem cseréltem ki :( Ma összerendeltem hozzá Fülesmester által javasolt tápjavítókittet is, este kicserélem a tranyót és ha megjön a csomag, a tápnak is nekiállok.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Javaslom, hogy nézd át a gyári javító kitteket (Csatolmányok), és ami bennük szerepel, azt mindent cserélj, akkor is, ha mérve jónak látszik.

Üdv:
Fülesmester

0

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Szia!

Javítókitt, hát ettől tartottam... Reméltem gyakori hiba, és valaki sejti, hogy mi szokott elszállni ilyenkor. Nekem ez az első ICC17-esem. Bár ICC5-ből már rengeteget javítottam, de az is tud még számomra meglepő hibákat produkálni, hát még ez a 17-es így elsőre...

A kapcsolótranyót is cseréljem, még ha jónak mérem is?!

Na majd fizu után bevásárolok, és jelentkezek.

Köszönöm a segítséget!

Aki már találkozott ezzel a hibával, kérem írja meg, hogy nála mi volt elszállva. Hétvégén végigméregetek mindent a tápban, hátha találok valamit, ami mérve is rossz. Bár már elkoptattam rajta a mérőcsúcsokat, de hátha :)

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Nem tudsz üzemi körülményeket produkálni méréskor a kondik, induktivitások és félvezetők esetén.

Üdv:
Fülesmester

0

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Ez végülis igaz. De azért próbálkozok, hátha találok valami gyanúsat.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Ezt ollóztam ki neked:

A készülék nem működik, az előlapi LED villog: 2-t aztán 7-et (27-es hibakód).

A készülék védelem módban van, mert meghibásodott a sorvégfokozat.

Javításához használjuk a gyártó által javasolt javító kittet (mindent cseréljünk, ami benne van). (csatolmány)

Üdv:
Fülesmester

0

Turcsanmiki
Turcsanmiki picture

Szia Fülesmester!

Köszi szépen, akkor ez úgy néz ki hogy zsebbenyúlós javítás lesz.
Addig már eljutottam hogy a led világít sárgán, utána 2 zöld, és 6 zöld villanás.
Kicseréltem pár kondenzátort, meg a fólia is szakadt volt egy helyen.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Hibajelenség:
Sortrafó csere (LB02 fűtés fojtó és RL49 330K csere) után UG2 kevés, a LED 26-os hibakódot jelez. (jelentése: a képcső nem fűt föl időben)

Oka:
-Átvezet a CB01 (10nF/2kV) G2 szűrőkondenzátor a képcső áramköri lapon.
-Forrasztási hibák a képcső panelon.

Üdv:
Fülesmester

0

Pityesz
Pityesz picture

Sziasztok!
26-os hibakód ezenkívül a képcső gyengeség jele is ha mindenigaz.
De a Thomson egy szemét, szinte tökéletes csőnél is ezt csinálja, ha egyik katód 80%-os ami még ugye tökéletes, már így szemétkedik:S

Ha minden jó amit Fülemester írt, és esetleg a cső miatt tilt le akkor ezt olvasgasd el :)

http://elektronline.hu/wwwboard/thread.php?sorszam=371496&reply=16

Eredményt írd meg mivolt a géppel.
Üdv:
Pityesz

0

Turcsanmiki
Turcsanmiki picture

Sziasztok!

Köszi, akkor itt kezdek el keresgélni. De találtam még egy érdekes dolgot a szerkentyűben. A rajz szerint a fűtésnél a sortrafó 7-es lába és test között RL10 pozíciószámmal kellere lenni egy 47 ohmos ellenállásnak. Ebben a tévében ez nincs benne.

0

city217
city217 picture

Szia Miki.
Ha nem is volt /csak a helye van meg/ akkor nem is kell. De mindjárt megyek és gatyába rázom azt a TV-t is. :fun:
4-kor ott vagyunk, és a :beer: legyen hűtve.
Üdv.

0

Turcsanmiki
Turcsanmiki picture

Sziasztok!

Köszönöm a segítséget, úgy néz ki a képcső van meghalva.

0

city217
city217 picture

Szia Miki.
Még a képcsövet ne dobd ki, nem is láttuk mit csinál. Inkább a sortrafó lesz a ludas, mert két feszültséget nem ad le, a fűtést és a 49V-ot. A vertikális rész csak 20V körül kap a 49 helyett.
Üdv.

0

Turcsanmiki
Turcsanmiki picture

Szia!

Nem bántottam, de ahogy néztem a HQ ba, a sortrafót, majd 7 k ba fáj.

0

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Szia!
Sorkimenőt itt is nézd meg: www.eurobeat.hu Én itt egy ICC20-ashoz 3000-ért kaptam eredeti Pulse sorkimenőt! De utángyártottjuk is akad szép számmal, jó áron.

0

Turcsanmiki
Turcsanmiki picture

Szia!

Köszi az ötletet!

0

electro_rescuer
electro_rescuer picture

Szia!
Szívesen. A tiéddel mi a helyzet? Tényleg képcső, vagy neked is annyi időd volt rá, mint nekem?

0

Turcsanmiki
Turcsanmiki picture

Szia!

Nem az enyém volt, már hál Istennek elvitték. Meg sajnos időm sem nagyon volt rá.

0

Sponsored links