You are here

szivargyújtós autó emelő működhet?

17 posts / 0 new
Last post
perlaci
perlaci picture

Üdv mindenkinek.
Előre kérnék mindenkit a hosszú felesleges rosszalló megjegyzések nélkülözésére.
Az alábbi linken nagyon olcsón árulnak egy autó kerék cseréhez gépeket. Nagyon ötletes és tudom nem ipari eszköz. De ahhoz, hogy évente 2szer megemeljem az autót még működhet is. azt is tudom, hogy a tömeggyártás nagyon olcsósít, de ennyire?
Kérdésem találkozott e már valaki ezzel a szettel. Nem szakad szét az első emelésnél? 5 tonnás teherbírás azért nem kevés, persze ha a felét tudja akkor márt nyertem mert egy személyautó ritkán haladja meg a 2,5 tonnát (enyém is csak1,7 ).
Véleményeiteket előre is köszönöm.
Laci

https://www.christmas-sale.today/products/electric-jack-kit?fbclid=IwAR1...

Comments
lacoka
lacoka picture

0

Inhouse
Inhouse picture

1

Sakos2
Sakos2 picture

Az emelő rém gagyinak néz ki, de még akár működhet is, viszont a kerékkulcs kizárt, hogy használható. Egyrészt biztos nem szed le egy megtépett csavart, másrészt ki tudja milyen nyomatékkal húzza meg felszereléskor. https://totalcar.hu/magazin/technika/2017/10/01/a_lidl_akkus_kerekkulcsa/ még ez se működik igazán és hol van ehhez képest ez a kínai csoda?

Én krokodil emelőt használok téli-nyári kerékcserékhez, illetve van egy keresztkulcsom meg nyomatékkulcsom is. A krokodil szerintem sokkal stabilabb, mint egy trapéz. Amit az autóhoz adnak emelőt meg kerékkulcsot azt csak defekt esetén szabad elővenni, az ilyen rendszeres használatra nem alkalmasak, nem bírják.

Semmit nem vesztettél, hogy nem vetted meg.
 

0

vitaman
vitaman picture

Nekem van ilyen (csak a kulcs). Tényleg játéknak néz ki, mert nincs rajta semmi profi szerszámokat utánzó külsőség (ami azokra se szükséges). Viszont, csak a legjobbakat mondhatom róla. Kb. 4-5 mp, amíg felpörög a végsebességre, addig áll, aztán a növekvő centrifugális erő kibont egy szerkezetet és hatalmasat üt.
     Az akkus pisztolyos csodáknál kb. 0,5 sec az ütésfreki, és ez az átmérő sem férne el benne. Nyilván a forgó tömeg és a sebessége is kicsi, és ezt ugye szorozni kell az átmérővel, A youtubokon látszik, hogy jó, csak épp az igazán letapadtat nem nyitja, tehát csak kényelmi, és nem problémamegoldó szerszám. Igaz, legalább a hangja emlékeztet a levegősre.
   Az utcán, egy a menettel teljesen összegyógyult kerékőrt pillanat alatt bontott, amkor a szerelő hozott profi 1m-s kerékanya kulcsa becsődölt (nem akarta tönkretenni). Sőt még az első fordulat után sem bírt vele. Igaz, 5mp-ként 1-2mm-t halad, ezért ezzel hosszú lenne a csavart végig kicsavarni. Erre nem való.
  Elektromos emelőt csak akkor vennék, ha van rajta mechanikus oldó, amivel le lehet engedni az autót vészhelyzetben, ha valamilyen hiba történik az elektr. szerk.-nél, miközben fel van emelve. Hasonlóan mint az olajemelőknél. Vagy hát akkor kell mellé egy szokásos emelő is.   Ennél sokkal praktikusabb lenne, egy akkus pisztolyba befogható spéci fej ,ami forgatja a kurbli csatlakozásnál a meglévő csavaros emelőt.  A korral arányosan egyre jobban utálom lehajolva, guggolva, térdelve tekergetni. (Hajh, az a régi jó zsiga, trabi emelőőő...)

0

imrus101
imrus101 picture

Hali!
Természetesen kapható olyan spéci fej is:
https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_2021011305...
imrus101

1

vitaman
vitaman picture

Szia!
Szuper!
Köszi.
 

0

PElek
PElek picture

Trapézemelö 6000Ft kurblin 20 tekerés elöre hátra
hidraulikus ememlö 6000Ft 40 nyomás le
Egy kerékcsavar meglazitása nagyobb energiát emészt fel mint az emelés.
A szivargyujtós trapézemelö kb annyit fogyaszt mint a szivargyujtós kerékpumpa.
hidraulkust nem vennék, a trapéz tisztább egyszerübb, örökös darab.
Ha évente 2x akarsz emelni akkor vegyél kézi trapézt,  ha évente 2x akarsz szüttyögni, a szomszéd elött menözni, akkor jöhet a szivargyujtós laugh

 

0

uniman
uniman picture
***

A trapézemelőt meg lehet akár házilag "motorosítani...

1

PElek
PElek picture

Meglehet, itt csak az a kérdés hogy minek?
Amig te csatlakoztatod meg elinditod,addig fel is lehet kézzel tekerni. Egy kerékcseréhez nem kell a felhökig emelni.

1

Malibu
Malibu picture

Szia!

Itt még tűrhető árban van és a fogyasztás is meg van adva : max 15A :-)

Üdv Mali

0

uniman
uniman picture
***

Mostanság már sokkal többe kerül... Ennyiért ugye már nem biztos megvesszük?
Ha tényleg olyan olcsón meg lehet venni, akkor meg kell venni...azonban a "zsákbamacska" szállítási díj (nézz utána) + a vám (USA-ból) még okozhat némi pluszköltséget.
A szettben a kerékkulcs eléggé fura kinézetű...de ma már működőképesek az akkus kerékkulcsok. Sok-sok videó is megnézhető az emelőről a neten...
Az autót sem úgy akarjuk a levegőbe emelni, hogy ne érintkezzen egyik kereke sem a talajjal...azaz sokkal kisebb teherbírás is elégséges.
 

0

guriga
guriga picture

christmas-sale today magyarul, karácsonyi eladás ma.
A többi meg kákán a csomó, inkább azon kellene meggazdagodni.

1

Oscarrr
Oscarrr picture

Sale = kiárusítás
Kevesebb sör, több olvasás.

1

guriga
guriga picture

Ezeket az elektromos-hidraulikus emelőket nagy teherbírású vastag acéllemez alkotja, beépített antioxidációs bevonat testtel, rozsdamentes és kopásálló. A nagy érintkezési felület kialakítása növeli a stabilitást, és a megerősített tömör csavar megakadályozza az elektromos autó emelőjének szakadását vagy megcsavarodását. A kültéri vészhelyzetek elengedhetetlen eszköze. Az elektromos autós emelő egyetlen perc alatt felemeli a 11023 kg-os autót a maximális magasságig (emelési tartomány: 6,1-7,7 hüvelyk). Az elektromos ütőkulcs 3 másodperc alatt gyorsan és biztonságosan eltávolíthatja a csavarokat és kicserélheti az abroncsokat. Az emelő beépített felfúvó tömlője elegendő gázt tud biztosítani a kifutó gumiabroncshoz, az emelő digitális kijelzőjén keresztül bármikor nyomon követheti a gumiabroncs nyomását. Kétféle módon lehet áramot szerezni: autó akkumulátor vagy autós szivargyújtó, amely lehetővé teszi, hogy bármely felnőtt bármikor cseréljen és javítson gumiabroncsokat a garázsban / autópályán. Az állandóan kenett egyenáramú motor biztosíthatja az elektromos autóemelő stabil működését. Az emelőbe beépített LED-es lámpák elegendő fényerőt biztosítanak ahhoz, hogy sötét körülmények között bárki könnyen cserélhessen gumiabroncsokat. Az elektromos hidraulikus emelő teljesen zárt kialakítású, teljesen vízálló és nem szivárog olaj. Amikor az 5Ton aljzat eléri a maximális magasságot, automatikusan leáll. Az emelő önzáró dekonstrukciója megakadályozhatja az autó hirtelen leesését, és biztosíthatja a jármű és az ember biztonságát. Az emelő fején lévő kereszt alakú horony kiálló részecskéi növelhetik a súrlódási erőt. Az aljzatba épített megszakító védi járművét a túlterheléstől. Az elektromos hidraulikus emelődobozon kívüli piros háromszög figyelmeztető jelként használható. A doboz külső oldalán található tépőzár megakadályozza, hogy az eszköztár lecsússzon az autó csomagtartójában. Ha az autó hevesen ütközik, a gumiabroncs-váltó eszköz továbbra is tökéletesen és pontosan be van ágyazva a dobozba. A Regular cuboid eszközkészlet nagyon helytakarékos, és az autóülés alá helyezhető. A megrendelés leadása után 7-15 napon belül leszállítjuk. Az autós jack-készlet nélkülözhetetlen segítő a garázsokban, farmokban, autópályákon és távolsági utazásokhoz. Azok számára, akik messze vannak az autószerelő műhelyektől, vagy szeretik a távolsági utazást, ne hagyja ki ezt az elektromos csatlakozó gumiabroncs-váltó sürgősségi eszközt. Mostantól búcsút veszel az unalmas kézi szétszereléstől, és minden felnőtt könnyedén kicserélheti az abroncsot anélkül, hogy mások segítségét kéri, vagy a szervizbe járna abroncsot cserélni.

Már a kesztyű sokat ér.

1

Guest
Guest picture

Az a baj hogy emellett a sok rizsa mellett egy szót sem ejtenek az áramfelvételéről, egy átlagos (értsd gagyi) szivargyújtó dugó nem olvadozik e tőle.
Ennyi pénzért sokat ne várj! Ha elmész kettesben egy étterembe, nem úszod meg ennyiből.
 

0

guriga
guriga picture

Ez egy karácsonyi akció volt ami ugye már elmúlt, és a link is gagyi.

1

Sponsored links