You are here

Ariston gázkazánban váltószelep-motor probléma

Zsugori-Kalex-Guest. Szevasztok. Segitsetek ismét. Az a helyzet, hogy az Ariston kazán váltószelepét működtető motor meghalt. Tudom, hogy a váltószelep alapállásban HMV pozicióban áll. Nekem az kellene, hogy menjen a fűtés a szobai termosztátról a melegviz megoldható.Mi a megoldás? Köszi a tanácsokat. Máté.

Comments
Javitok
Javitok picture

Ha van lehetőség, lebontod a motort és amit ő kellene megnyomjon ki vagy bepöckölöd, a kis csaptengelyt rögzíted a fűtés funkció helyzetben. A címben nem jelenik meg a típus, talán ez  https://images.app.goo.gl/khnHHMqJu1oFVn2a9

0

Máté
Máté picture

Helló Javitok. Köszi a választ, a linken látható váltómotor -szelepestől-az van a készűlékben. De azért erősitsd meg a tudásomat, vagy javitsd ki, de én úgy tudom, hogy a HMV állapotban  a váltószelep rúdja felső állásban áll. Ha át vált fűtési pozicióra, akkor a motor a rudat lenyomja. Igy  kellene rögziteni? Köszi a választ.

0

Javitok
Javitok picture

Megnéztem ,fordítva van . Ha lebontod a motort , a váltó szelep rúdja szabadon(azaz felső állásban) van ,akkor fűt. Alapállás :fűtés. De gondolom ezóta már rájöttél és egészségben használod.

0

Joe
Joe picture

Mi anno a Tombach szelep állításához egy két centi széles lemezt alakítottunk át lépcsősre. Kénytelenek voltunk a mozi fűtését valahogy szabályozni. Azzal a foggal ékeltük ki ami épp kellett. A tulaj nem adott pénzt a cserére.

0

Javitok
Javitok picture

Nem tudom ,de könnyű kipróbálni. Megengeded a meleg vizet és ha melegszik akkor a nyugalmi állapot a meleg víz előállítás.
A nagyobb gond akkor a váltó rúd benyomva tartása. Nem improvizáltam még ilyet. Ma délután, ha elérkezem,lehetőségem lesz látni egy ilyen megoldást.

0

Máté
Máté picture

Javitok- Joe. Köszönöm a tanácsokat, a probléma megoldódott. Máté.

0

Máté
Máté picture

Szia. Várom az eredményt. Máté. Egyébként mi lehet az oka annak, hogy a viz felnyomódott a váltószelep  rudazat mellett, bele ment a motorba és hazavágta ? Máté.

0