You are here

Mosógép motor forgórész felszabályozása utáni ellenőrzés, ki mivel, hogyan?

6 posts / 0 new
Last post
janyka30
janyka30 picture

Sziasztok.
Egy forgórész felszabályozása után, oké, hogy a szeletek között ki kaparom a keletkezett forgácsot, de ugye elég egy apró kis szemcse és meg van a baj.
Hogyan lehetne biztosra menni, hogy jól dolgoztam ne akkor derüljön ki mikor már a helyén a motor, mert az elég bosszantó utána már egy tekercselés. 
Köszi! 

 

Comments
huszezres
huszezres picture

Szia!
Tekercselő barátomnak készítettem egy célkészüléket ehhez is! Masszív /IFA/ ablaktörlő motor tengelyére egy 20mm befogású fúrógép tokmányt rögzítettem! Ebbe befogod a forgórészt, majd két állítható lemezre felfogatott szénkefét tolsz a kommutátorhoz! Sorba van kötve vele egy ampermérő és állítható táp adja a feszültséget! Forgatva mutatja az egyenletes áramfelvételt, vagy az esetleges zárlatnál/kontakthibánál az ugráló ampert! Sőt!....ha a megfelelő ampert kiválasztod, akkor szépen melegszik és egyenletesen ki tudod "csurgatni" 2K-s lakkal a forgórészt, ami a forgatás közben egyenletesen meg is köt! Utána már csak a kiegyensúlyozás marad, amihez szintén készítettem egy célgépet! Uff!

1

S_D
S_D picture

Helló!
Ez nagyon jó öttlet!
 

0

janyka30
janyka30 picture

Sziasztok!
Régi orosz búvárszivattyú vasmagjából csináltam egy "morgót". Tökéletes, azóta is használom. 

1

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

https://www.youtube.com/watch?v=Rio56xe_c64

Growlerre keress rá.. Tulajdonképp egy V alakban megvágott vasmagú trafó. Ha menetzárlat van (márpedig a reszeléktől van..) akkor nagy az adott irányban az áramfelvétel..

ha nincs, és kedved se fűrészelni egyet, akkor esr mérő mOhm állásában mérd végig a szeleteket...

 

0

janyka30
janyka30 picture

Hello.

Köszönöm, keresem, nézem! 

0