You are here

OPEL ZAFIRA-B keréknyomás ellenőrző TPMS újra indítás - hogyan kell? (Csak az ÍRJON, aki TUDJA!) MEGOLDVA!!!

63 posts / 0 new
Last post
gbenyov
gbenyov picture

OPEL Zafira szakiktól kérdezem:
2014-es kocsim van.
A kerékcsere során összekeverték a SZERELŐ URAK a TPMS jeladókat, a kocsi ettől kezdve 4 darab "--" jelekkel jelzi, hogy nem látja a kerekek nyomását.
A dolog megoldása egyszerűnek látszik (más autóknál) mert úgynevezett "tanuló üzemmódba" kell állítani a keréknyomásmérő TPMS rendszert.

NADE MELYIK GOMBOKAT, HÁNYSZOR KELL NYOMNI, HOGY BEKERÜLJEK A "TANULÓ ÜZEMMÓDBA"?

A SAJÁT (!) műszerfal így néz ki, bélépve a "Testmode"-ba. Így látszik MINDEN típus adat a kocsiból kiolvasva:

Comments
gbenyov
gbenyov picture

GYŐZÖTT lapatnet!
lapatnet képe

Üdvözlet NEKI!!

(MÁR TÖKÉLETES, MINDEN MEG VAN OLDVA !!!)
Nincsen dupla DUDAszó!
Nincsen egyes DUDAszó sem!
Nincsen "Learning Mode"!
Ugyan a jármű 2014-es évjárat és MÉGIS VAN a műszerfalon külön gomb (DDS), de azért végig csináltam, amit ajánlottál.
1. A gyújtást be kell kapcsolni.
2. A bal első keréktől -az óramutató járásának megfelelően- minden szelephez oda kell nyomni a "EL-50448 OEC-T5" eszközt. Hang nélkül.
3. Ezután a gyújtást ki kell kapcsolni.
4. 20 percen keresztül békén kell hagyni az autót.
5. Ezután kb. 20 km haladás kell az "újratanuláshoz". HA eddig, a TPMS keréknyomást kijelző menüben, minden keréknél "--" jelent meg, akkor haladás közben a komputer azonosítja a TPMS szenzorokat és megjelennek az értékek a kijelzőn.
6. Ekkor, a műszerfalon még mindig tovább villog a ságaszínű, TPMS hiba jelző lámpa.
7. Végül, már menet közben, járó motor mellett, nyomva kell tartani a "DDS" gombot. A sárga hibajelző fény elalszik.
ÉS NAGYON REMÉLEM, SOHA TÖBBET NEM FOG ÚJBÓL VILÁGÍTANI EZ A SÁRGA LÁMPA!

ÉS végül még két megjegyzés:
A. TPMS kijelzővel ellátott, 2014 évjárat utáni gépkocsi CSAK HIBÁTLAN TPMS KIJELZÉS MELLETT kap forgalmi engedélyt.
B. Egy közvetlen ismerősöm 10 éves OPEL-CARAVAN autóval szállította családját, 4-en ültek benne. A hátsó ülésen a szülei voltak. Az egyik hátsó kerék közben eresztett. Egy kis úthibán áthaladva ez a kerék végülis megadta magát, az autó fara 90 fokba perdült, hátsó 1/3 magasságban nekivágódott egy betonoszlopnak. MINDKÉT hátul ülő ember azonnal meghalt. Az elöl ülők sértetlenül szállhattaki ki!

Mindenkinek köszönöm a lelkes útmutatásokat!

File csatolás: 

0

villl
villl picture

Üdv,

érdeklődnék, hogy a folyamat elvégzése óta nem jött vissza a hiba? 
DDS lámpa nálam is villog majd világít folyamatosan. Szintén 2014-es B Zafira.

Köszönöm a választ.

0

nyaki
nyaki picture

Hali!
Előre is bocs, de nem konkrétan a probléma megoldására szeretnék reagálni, csupán a témához kapcsolódóan szeretnék egy költői kérdéskört körbejárni.
Mi a francnak is kell egy TPMS szenzort tanítani?
A működése egyszerű, mint egy faék vagy legalábbis annak kellene lenni. Ha van elég nyomásom, akkor kussban van, ha meg nincs, akkor meg kijelzi azt valamilyen módon. Minden más plusz szolgáltatás semmi másról nem szól, csak arról, hogy a felhasználót teljesen kizárja a saját tulajdonából és annak megismeréséből, ezzel plusz bevételt biztosítva a vállalkozásoknak és ezáltal az adószedőknek, amit a gyanútlan tulajdonossal(?) fizettetnek ki. Azért kérdőjeles a tulajdonos, mert csak a tulajdonlás hite van, hiszen a tulajdonodnak hitt valamit, a hatalom az általa létrehozott, egymásnak ellentmondó és gyakorta betarthatatlan törvények (rendeletek) segítségével, bármikor kihúzhatja az ember segge alól.
A lényeg, hogy közel sem ördögtől való dolog lenne egy ilyen szenzort és az őt kiszolgáló egyszerű komparátort felfűzni egy can-bus rendszerre. Csak józan paraszti ész kellene hozzá, ami talán meg is volna, de a pénz törvénye mást diktál. Nyilván ez vonatkozik minden olyan haszontalan huncutságra, amit mainapság ráerőszakolnak az emberiségre.
...a témában csak ennyit szerettem volna megjegyezni. frown
(Sajnos a söröskorsó lehetőséget nem találom a lehetőségek között!)

1

gbenyov
gbenyov picture

Szia nyaki!
A nyomásméréses eljárás nagyon hasznos lehet a repülőgépek kerekeihez. A gépjárművekhez -szerintem is - túlzás, ebben formában.
Ugyanis van egy másik módszer is.
A kerekek forgássebességéből is lefonható tanulság, ha túl nagy, vagy túl kicsi a nyomás.
Lehet kereket cserélni=akkor is működik.
Nem kell profi szenzorokat beépíteni=nélkülük működik.
Az ABS szenzorokat lehet erre a célra is programozni=tehát "ingyen" működik.

Mi a francnak is kell egy TPMS szenzort tanítani?
A TPMS szenzorok mindegyike egy-egy jeladó. A KOCSIT kell tanítani, hogy lássa azokat.
 

0

nyaki
nyaki picture

Üdv!
"A KOCSIT kell tanítani, hogy lássa azokat."
Hát pont ez a probléma. Túl van bonyolítva.

0

Sakos2
Sakos2 picture

A TPMS szenzort nem kell egyáltalán tanítani, az jó olyan butának ahogy van. Amit tanításnak hívnak az az, hogy a szenzorok azonosítóit illetve a pozícióját (melyik kerék) tároltatjuk a központi rendszerrel, Esetleg még az lehet, hogy ha a szenzor téli álomba merült, akkor aktiválni kell. A szenzor egyébként rendszeres küldi a nyomás értéket, és a központi egység dönti el, hogy van-e nyomásvesztés.

Továbbá tudtommal a CAN busz vezetékes. Viszonylag problémásnak tűnik nekem a forgó kerék belsejében lévő érzékelő vezetékes bekötése.

Egyébként tapasztalatom szerint
- kerékcsere után a rendszer felismeri az új szenzorokat, legfeljebb a helyük van felcserélve, de egy defekt esetén a jelzés megvan és nem akkor probléma körbejárni az autót és megállapítani, hogy melyik kerék a hibás.
- A Youtube-on megtalálható a tanítás módba való belépés a népszerű típusokra. Pl Opel Zafira B: https://www.youtube.com/watch?v=PMe1ARBTeq8
- Rengetegen túlmisztifikálják ezt a rendszert.

0

Joe
Joe picture

Szia!

Nem nyelvészkedni akarok, de:

(Már másodjára, de ez olyan minta köszönni, megköszönni páros. Amikor belépek köszönni iIlik, ugyan mit köszönnék akkor még meg, azt majd aztán! ... )

A szenzort nem tanítani, betanítani kell, és innen az igekötővel egyértelmű az amit mondani akarunk.

(Amúgy írtam.)
 

0

Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Köszönöm a figyelmeztetést! Mentségemre csak annyit, hogy más fórumokon szocializálódtam, ahol nem szokás minden hozzászólás előtt beköszönni.

Üdv,
Ákos

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ez az, mikor minden hülyéből mérnököt csinálnak. Van négy vevő, ami olvasssa a szenzort. A vevők alapesetben mindig ugyanott vannak, így elég lenne, ha azt mondaná a kompúternek, "Helló, én vagyok a jobb első szenzor, és ott 2,2 Bart mérek" Ha nagy a baj, és vevőt kell cserélni, akkor meg annak kellene csak megmondani, melyik pozícióban van, és ugye vevőcsere jóval ritkább, mint a kerékcsere.

3

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet!

Sajnos a helyzet nem ilyen egyszerű. A nagy vízen túl a mai napig divat, hogy az első-hátsó gumikat cserélik egymás közt adott futásteljesítmény elérése után. Ilyenkor újra kell tanulni a pozíciókat. Ez egy hosszabb folyamat mivel az ABS és a kormányszög jeleiből próbálja "kitalálni" melyik szenzor hová került.

0

formasu
formasu picture
*

Sziasztok!

Nálam nincs megkülönböztetve, hogy melyik kerék hol van. Ezért az összes jeladó egyforma, mind a nyolc! /Téli- nyári/ talán így egyszerűbb, mert csak egy szenzort kell leolvasni, és az van klónozva.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Közben rágugliztam, ahogy Joe is írja, csak egy vevő van. Megint kaptunk az autóipartól egy olyan kütyüt, amivel szervízbe kényszerítik az embert, mint ahogy sokszor egy sima izzócserével is (már ha még izzó van az autóban). Igaz, eleink sokkal rátermettebbek voltak autó ügyben, nekik még az volt leírva a kezelési útmutatóba, hogy kell szelephézagot állítani, a mai autókéba meg azt írják, ne idd meg az akkumulátorfolyadékot...

1

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

Igen ez is a multik globális összeesküvése. Kicsit ha végig gondolnád, akkor nem írnál ilyeneket. Kétségtelen, az autóipar nem szent. Közel sem az, de ott sem hülyék vannak. Szerinted, miért tették kötelzővé ezt a rendszert? Ezen gondolkodtál már? 
Azt is feltételezem, ha van autód, nem 2105-ös Lada, ahol még állítgathattad a szelephézagot.

Na de a kutya ugat, a karaván halad....

KN

0

Joe
Joe picture

Szia!

Vevőből egy is elég. Minden adónak van egyedi sorszáma. IP adress. Ez alapján az adóberendezések azonosíthatóak. Minden kommunikációs chipnek saját IP Addresse van, ez a helló én vagyok, ami alapján beazonosítható mindegyik, bárhol kommunikál a típus kódja is benne van, minden. Szerintem a vevőben ezeket az adatokat törölték. Egy profi CANBUS readerrel fel lehet programozni. A márkaszervíz ezt fogja csinálni. Azt is látni fogja le kell-e venni a gumikat, mert az eemek lemerültek, benne vannak-e.Hogy ezek az adatok hogyan törlődtek az passz! A márkaszervíz gyári számok alapján szerintem az IP adressek birtokában van. Igy nekik könnyű!

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia Sakos2!
Tényleg q@a egyszerű....ha tudja valaki, hol van a "tanuló-Learnig" bejárat.
Csináltam kifejezetten a számodra két fotót a kijelzőmről.
A kérdés: HOGYAN TOVÁBB???
jobbra gomb után

0

Sakos2
Sakos2 picture

Szia,

Nézted a videót, amit linkeltem?
Ahogy nézem, gyújtást ad rá, kéziféket behúzza, kiválazstja a TPMS menüt és hosszan nyomja az OK vagy SET gombot a bajuszkapcsolón. Utána kiválasztja az igen opciót és két kürthang jelzi a tanulás módot.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Párat megnéztem, de még nem leltem meg ezt a kijelzpt:
https://www.youtube.com/results?search_query=OPEL+learn+tpms
Ha van másik garnitúra kereked, és nisszraknék egyet, hogy azt legalább látja-e.

0

gbenyov
gbenyov picture

Hello Jaca!
A kerékcserénél kezdődött minden. Az -egyébként- képzett szerelők, nem PONTOSAN az eredeti helyekre tették be az addig meglévő TPMS jeladókat. Ezután hiába vettek elő egy "nagy és drága" varázslóműszert, nem jutottak semmire. Mivel összekeverték a jeladókat, ezért már nem tudták többé visszaállítani az addig jó TPMS rendszert.

DE A TANYA!!! AZ MÁS! MÁR ALAKUL VALAMI!

0

Joe
Joe picture

Azért érdekes hogy ezért a műveletért egy márkaszervíz pénzt kér. (Nem az összeg a lényeg!) Ezt a műveletet akkor most fél évente el kell játszani? Mi az hogy egy betanítási műveletet nem mutatnak meg? Mi az hogy egy működő TMPS szenzor betanításához Profi CAN-BUS reader kell??? Nem az összeg, akár két forint, akkor is.

Én írnék a központi dealernek. Mondjuk azt az összeget én is kifizetném, és utána.

1

nyaki
nyaki picture

Nyilvánvaló, hogy egy mostoha körülmények között forgó rendszerhez a vezetékes odavezetés igen körülményes és kétséges eredményt adhat, ezért távadóként mikrohullámon működik, majd a vevő jelét felfűzhetjük a can-re. Azonban, ha van egy vevőm, ami az adott kerékagyra vagy kerékoldalra lenne/van szerelve, akkor annak tök mindegy kellene lennie, hogy milyen kereket szerelek fel, hiszen a jeladó csak egy "buta" eszköz, míg  a címkiosztást amúgy is a vevője kapja/kapná.
A probléma ott van, hogy pl. többen panaszkodnak arra, hogy a gumi vagy kerékcsere alkalmával is újra kell tanítani a rendszert, miközben minden ugyanoda kerül vissza, ahonnan az előző lekerült. Ha a szenzor adja a jelet és a vevőnek korábban már azonosított volt a helyzete, ami ugye nem változik semmi, akkor mi a francnak a további bonyolítás? Netalán azért, mert az autógyárak direkt spórolnak a vevőhöz tartó kábelezés költségein és inkább direkt központi vevőt használnak, ami sokkal megbízhatatlanabbá teszi a rendszert? ...a "tulajdonos" nem kis költségére.
"Értem én, hogy gőzgép, de mi hajtsa?"

ui.: a söröskorsó hogy működik?

0

uniman
uniman picture
***

A "söröskorsó" már jóideje a múlté! Már csak a betű színe változtatható...szürkére, ami az "OFF" hozzászólások hallgatólagos jelzése.

1

gbenyov
gbenyov picture

Ezért szeretek itt lenni! A tanyán! Ha hibázok az is kiderül! Nem a saját képemet tettem fel! Lebuktam!
Köszönöm!
És milyen igazatok van: unimanvadmalackarat!
Éjjel 3-kor lementem az utcára (e miatt), vittem egy kutyapórázt, meg egy fényképezőgépet és meg csináltam a valós képet.
Már ki is cseréltem!

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Nahát, hajnal 3-kor is 17:11 van az órán... :)

1

gbenyov
gbenyov picture

...ha-ha... a képet még "feldolgoznom" kellett, Adatai:

0

uniman
uniman picture
***

??? Az autód órája elromlott? Csak reggel reklamáltunk a "stichly" miatt...te meg már előre sejtetted, hogy ki fog bújni a szög a zsákból? smileycool

File csatolás: 

1

uniman
uniman picture
***

A topiknyitóban mutatott képedet a "gugli" 2005-ös évjáratnak mutatja...

1

vadmalacka
vadmalacka picture
*

2014 -ig gyártották a B zafirát, úgyhogy nézhet így ki.....

0

rat
rat picture

De nem így néz ki, ez kiderült. Csak egy stock fotót töltött fel. Az övé kulcsos és nem nyomógomb indítású. Innen kezdve bármi eltérhet még a kép és a valóság között.

2

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Jaa kiderült, hogy nem ilyen , akkor mért nem a sajátjáról rak fel képet...????

3

uniman
uniman picture
***

Azért egy saját kép többet ér...meg pontosabb gépkocsi azonosító. Meg azon a fotón inkább csak a "középkonzol" látszódik...a "műszerfalból" csak árnyak.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!

- Bocs, hogy én sem tudom a megoldást, de talán segíthetek neked...

- Biztosan működnek még a jeladók? Jók benne az elemek?

- Ha a csere előtt még jó volt, azaz nem jelzett hibát, akkor ez valószínű.

- Mondanám azt is, hogy 16 lehetőség van a kerék cserére. Mindegyik után kell várni, járó motorral, és egyszer kiderül, hogy melyik jeladó hol volt.

- Nekem itt csinálták meg az újra tanítást, de nem Opelen, hanem Lexuson. / A hivatalos szerviz ár töredékéért!/ Felhívnám a munkafelvevőt, és megbeszélném vele. / Bp-en, a 10. kerületben vannak./ Azt is meg tudják mondani, hogy működnek-e a jeladók, és klónozni is tudnak.

Szerk: Nekem a Ványa Zsolt csinálta meg.

0

gbenyov
gbenyov picture

Köszönöm, beírtam a telómba a céget. Majd akkor megkeresem Ványa-bácsit. 

0

rat
rat picture

Itt ezt írják:
Inflate tyres to correct pressure

  • Apply parking brake
  • Press the POWER button to start the vehicle
  • Using the Driver Information Centre (DIC) controls on the right side of the steering wheel, scroll to the Tyre Pressure information page
  • Press and hold the check mark in the centre of the DIC controls
  • The horn will sound twice to indicate the vehicle is in learn mode
  • The “Tyre Learning Active” message will be displayed on the DIC
  • Use tool to activate LF Sensor, the horn will sound
  • Continue with RF, RR and LR
  • On the LR horn will sound twice on completion
  • Ensure “Tyre Learning Active” message is no longer displayed and TPMS light is exstinguished
  • If the TPMS light is still on, a short drive may be needed

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia! Sajnos a fenti képen látható a kocsi műszerfala. "CSAK" annyi kellene, hogy leírják, melyik gombot, milyen sorrendben nyomták meg.
Az eredmény: a duda kétszer nem szólal meg. Mert nem jutok a "Learning mode"-ba bele.

Mert:

  • 1. Húzza be a rögzítőféket MEG TUDOM CSINÁLNI
  • A jármű elindításához nyomja meg a POWER gombot  MEG TUDOM CSINÁLNI, de itt már gond van, nincsen POWER gomb, csak a kulcs. De sebaj...
  • A kormánykerék jobb oldalán lévő Vezetői Információs Központ (DIC) kezelőszervei segítségével görgessen a Gumiabroncs Nyomás információ oldalra  MEG TUDOM CSINÁLNI
  • Tartsa nyomva a pipát a DIC vezérlők közepén  NEM TUDOM meg CSINÁLNI
  • A kürt kétszer szólal meg, jelezve, hogy a jármű tanulási módban van  NEM szólal meg
  • A „Tire Learning Active” üzenet megjelenik a DIC-en  Ide meg nem jutok be
  • Használjon eszközt az LF érzékelő aktiválásához, a kürt megszólal Ezt már megvettem, meg TUDNÁM CSINÁLNI
  • Folytassa az RF, RR és LR funkciókkal
  • Az LR kürt a befejezéskor kétszer szólal meg
  • Győződjön meg arról, hogy a „Tire Learning Active” üzenet már nem jelenik meg, és a TPMS jelzőfény kialszik
  • Ha a TPMS jelzőfény továbbra is világít, rövid meghajtóra lehet szükség

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet!

Ha a jármű valóban 2014 utáni évjárat és nincs a műszerfalon külön gomb akkor az eljárás a következő: gyújtás bekapcsolás majd a bal első keréktől -az óramutató járásának megfelelően- minden szelepnél alkalmazod a reset eszközt. Ezután gyújtás ki és 20 percen keresztül hagyod az autó állni. Ezek után kb. 20km haladás kell az újratanuláshoz. A menüben először minden keréknél -- fog megjelenni. Majd a haladás közben az ABS komputer segítségével azonosítja a TPMS szenzorokat. Előfordulhat, hogy az adatok nem megfelelő sorrendben fognak megjelenni, de újratanulja. Ez csak akkor érvényes ha valóban 2014-es gyártású az autó! (Az, hogy 2014-ben vetted nem jelenti azt, hogy a műszaki tartalom nem 2013-as.)
Ha ezután se tanulja fel akkor IGAZI Opel szervizt kell keresni, mert ők tudják programozni a komfort modult.    

0

gbenyov
gbenyov picture

Köszönöm lapatnet!
Ez itt valóban teljesen új információ.
Megyek és végig csinálom.
Demár be is jelentkeztem egy "igazi" OPEL szervízbe.
Rohadt drágán, 8000-ért vállalták és NEM IS ENGEDIK megnéznem!
Az új képemen látod a verzió számot is. 2014-es.
Van kulcsa, és a műszerfal felső bal gombja egy DDS gomb.
Szerinted az eljárás jó lehet erre?

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet!

Ez még 2013 sw verzió. Itt a DdS gombot kell legalább 5 sec-ig nyomva tartani, majd ezután a a figyelmeztető lámpa villogni fog. Menet közben fogja újra feltanulni a szenzorokat. Ha megjelenik a - - jelzés akkor legalább látja a szenzorokat!

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia lapatnet!
Nézem sorba:

1. A TPMS sárga lámpa induláskor villog, majd menetben folyamatos.
2. Ha megy a kocsi, a DDS gomb hatástalan.
3. Ha áll a kocsi a DDS gomb megnyomása 5 mp. után, 3x villog, majd elalszik, duda nem szól, 10 mp. után ismét folyamatosan ég a sárga.
4. Ha álló helyzetből DDS 5 mp. 3x villog a sárga és elindulok 40 kmó fölé, akkor sem történik semmi.

0

zsugori
zsugori picture
***

szia
nem kell még pár embert beültetni az autóba mint terhelést?

0

rat
rat picture

Szia! Azt írod nincs gomb, csak kulcs, viszont a  fenti képen látható műszerfalon nem látható kulcs, viszont van start/stop gomb. Ezt nem értem...

0

Jaca
Jaca picture
****

. (bocs, reggel volt)

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

A kerékcsere során összekeverték a SZERELŐ URAK a TPMS jeladókat, a kocsi ettől kezdve 4 darab "--" jelekkel jelzi, hogy nem látja a kerekek nyomását.

Miért akarod te megtanítani? A SZERELŐ URAK majd megoldják. Ők rontották el, hozzák helyre. Nem is értem. A játékon kívül, mi hajt?

Kalex

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia Kalex!
Hát ... ezzel indítottunk. Akkor-ott ráfordítottak 30 percet és nem tudták megcsinálni!
Én eddig ráfordítottam 30 órát és mindig nincsen visszajelzés.
És -sajnos- úgy látom "itt" sincsen senki, akinek hasonló Zafira B 2014 kocsija lenne.
(Még nem is tam, hogy a "nyári" gumival VOLT MÉG kijelzés!)

0

Luke Skywalker
Luke Skywalker picture

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia Luke Skywalker! (A Halálcsillagba berepülöd egyszerűbb.)
Ahogyan mondják manapság ez TMPS követelmény "túl van spilázva". Kíváncsi lennék, hogy ez a fejlett technológiai követelmény mennyi emberéletet mentett meg....

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Én 3-ról tudok, akit nem. Pedig pittyegett, villogott. Lexusban. Kanyart nem sikerült bevenni, elszállt a hátulja a szekérnek... Baleset oka egy 2 felé vállt hátsó gumi. Család meghalt. A köpenyben volt egy gipszkarton csavar. Az autóból kiolvasva nem durr defekt volt, sok km volt a lapos gumival.

​​​​​​Hasznos találmány. Csak a gyártók pénzlehúzásra használják. Sajnos. Ezt is.

Egyébként vizsgán nézik, ha nem működik, az bizony gond.

 

0

gbenyov
gbenyov picture

Köszi mindigehes!
Meggyőző amit írtál. Sajnos!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: lassan visszarakhatod a nyári gumit

Bálint

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Hát ... ezzel indítottunk. Akkor-ott ráfordítottak 30 percet és nem tudták megcsinálni!

Egyéni szoc.probléma. Akkor vesznek 4 új adót, beszerelik, és sűrűn elnézést kérnek. Miért hagyod magad?

Kalex

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Más autóknál... Itt nem.. :)

kell egy ilyen hozzá:
https://auto.jofogas.hu/budapest/Auto_guminyomas_erzekelo__ujraindito_Re...

0

gbenyov
gbenyov picture

Szia mindigehes!
Pontosan EZT MEGVETTEM MÁR: Éppen ezért be kellene lépnem a "tanuló üzemmódba", azaz a "Leaning Mode" kellene!

0

Joe
Joe picture

Sziasztok!

LeaRning mode lesz az... :)

0

gbenyov
gbenyov picture

...persze...hogy az.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

​​​​​​Szia!

Az fél siker. Akkor a kijelző alatt a DDS gombot nyomd kitartóan. Pár masodperc... Elvileg 3 villogás a visszajelző pilácson.

De most mi történt? Új szenzorok? Vagy a régiek, csak egyet sem lát? Nem fogja azonnal észrevenni, kell autókázni...

Na.. gugliztam.. itt ez a téma:

http://www.opel-voting.de/zafira-meriva-agila-and-sintra/28531-reifendru...

Google translate segít, ha nem megy a német..

Videó:
https://youtube.com/watch?v=VuHAG0-h3OQ

 

0

gbenyov
gbenyov picture

Hello mindigehes!
Mint már írtam, itt feljebb, én már mindent tudok, ami az összes nyelven hozzáférhető mese volt, azokat már láttam-olvastam-kipróbáltam. Nem működik az én autómban.
Plusz: OPEL szervíz széttette a kezét.
Tehát, most azt a tanyalakót keresem, aki a ZAFIRA B-jén ezt már megcsinálta.
Hogy értsd elmondom:
1. LEANING MODE
2. YES - a kocsi kettőt dudál
3.-4.-5.-6 a kis narancs kütyüt a kerekekhez viszed és mindegyiknél egyet-egyet dudál.
Ennyi.
De ismétlem: hol van, hogy jutok bele a "LEANING MODE"-ba?

0

welding alt
welding alt picture

Szia gbenyov!
Ezt a mesét nem tudom olvastad-e. Egy román OPEL-es oldalon akadtam rá. Fordítást a google végezte, remélem ettől függetlenül érthető ( ha nem akkor a kérdéses részeket kijavítom).
https://www.clubopel.com/viewtopic.php?t=1318
Bár az Opel emberei azt mondták, hogy menjek a szolgálatukhoz, mert ez másképp nem lehetséges, az Antara 2015 (2.2L) számomra a Saturn Vue módszer ment, amely felélesztette a fedélzeti számítógépet: 1. Parkoljon (egy kompresszor mellett, mert fel kell fújnia a kerekeket), és húzza be a rögzítőféket. 2. Kapcsolja be a gyújtást a motor beindítása nélkül. 3. Nyomja meg egyidejűleg a kulcs LOCK + UNLOCK gombjait, amíg a gép meg nem cseng. 4. Szálljon ki az autóból és ellenőrizze, hogy a bal első jelzőfény be van-e kapcsolva. 5. Ürítse le a kereket, amíg az autó dudál, majd lépjen a következőre az óramutató járásával megegyező irányba. (A számítógép kb. 10 másodperces felfújása / leeresztése érzékeli a nyomáskülönbséget, és úgy véli, hogy az érzékelő a meggyújtott jel mellett van) 6. Miután végzett a 4. kerékkel (bal hátsó), az autó kétszer dudál. 7. Vegye ki az indítókulcsot, majd fújja fel a kerekeket a vezető ajtajára írt kézikönyv vagy információ szerint. 8. Indítsa be a motort, és örüljön, hogy a hibaüzenet eltűnt. vagy keressen a videón a youtube-on: "A 2008-as Saturn Outlook abroncsnyomás-ellenőrző rendszer visszaállítása"

Üdv. welding alt

0

kovacsna
kovacsna picture

Szia!

https://www.youtube.com/watch?v=HIdYpSt_Id8
https://www.youtube.com/watch?v=WxpQ90_HrpE&vl=en-US

Egyébként nem kell a kocsit beindítani csak gyújtás kell rá.

KN

 

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Nekem van astra h (is) 2 is. Nyáriban van sensor, téliben nincs. Amikor felrakom a nyárit, megyek vele egy Érd-Budapest tavot, arra mindig észhez tér. Pedig már elemet is cseréltem a szenzirokban, szétvésve, visszaepoxyzva...

Akkor passzolok.

Arra gondolok még, hogy a gumis összetörte a szenzorokat felrakáskor, de akkor a narancssárga biszbaszra nem reagálna.

Opel szevizes mit látott, amikor feldugta diagnosztikára? Elvileg ki lehet olvasni. Nem tudta kolvasni, ( azonosító, és nyomás érték.. talán még elem fesz. Is  .) Vagy latszanak a szenzorok?

Itt valami elkeffentés lesz.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Nagy kópé ez a google translate! :)

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Hagyd a leírást.. emberünk, aki hirdeti nem êszlény... Alin, ebay-en olcsóbb...

0

gbenyov
gbenyov picture

Hello Inhouse és mindigehes!

Engem nem kell féltenetek...köszi!
De a "TPMS Leaning Mode" hol a csudában van az OPEL/VAUXHALL Zafira B 2014 kocsiban?

(Az összes további tudással rendelkezem. Szerénytelenül...) 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Szerintem az sehol 
Esetleg  így keresd: LEARNING

0

Sponsored links