You are here

Whirlpool ADP 4525 Mosogatógép Membránkapcsoló hiba

19 posts / 0 new
Last post
janyka30
janyka30 picture

Sziasztok!
Whirlpool mosogató program indítás után csak szivattyúzott jó sokáig, aztán 4 villogással leállt. Membrán kapcsolóról csatit lehúztam, úgy csak a szokásos szivattyúzás időtartam volt aztán engedte is a vizet. Meg is rendeltem az új membránkapcsolót, kicseréltem ma de valami nem kerek. Elindul dolgozna, de a benne lévő kapcsoló (membránkapcsoló) , kattog folyamatosan ezáltal a keringető sem egyenletesen megy hanem az is rángatva dolgozik. Nem értem, miért. Ha valakinek van ötlete szívesen fogadom. Köszönöm. 
 

Comments
vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!

Nagy valószínűséggel nem megfelelő a vízszint, azt meg a flow meter állítja be. A vízszint a ajtó aljának magasságában kell lennie. Tehát a tálca széle fölött 1-1,5cm re. Lehet, hogy köves a propeller, vagy a reed nem jól pozícióban van, vagy KH-s a madzagja, vagy ilyesmi......
Egyébként ez a panel?
https://diit.cz/sites/default/files/imagecache/highslide_full/shora_20.jpg
Mert ha igen, azt a X2 kondit megmérhetnéd......

0

janyka30
janyka30 picture

Hello.
Nem tudom, hogyan tudnám máshogy beforrasztani a reed-et , vagy vissza tenni a kis panelt, párat cserélltem eddig nem volt gond vele, de átnézem akkor sokadjára is. 
Igen az a panel, pontosan. 
Megnézem, bár ekkora nem lesz itthon, vennem kell, egy próbát még megér, bár már szerintem reménytelen. 
Köszi!

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi! Van a reedcső, van bent egy záró érintkező, és előtte egy forgó mágnes. Be lehet ugy forrasztatni, hogy a mozgó érintkező van a mágnes felé és a álló van távolabb a mágnestől. Belehet úgy hogy a mozgó van a mágnestől távol, és az álló a mágneshez közel, és úgy ha a két érintkező pérhuzamosan van a mágnessel....

2

janyka30
janyka30 picture

Igen jogos, igazad van, erre nem gondoltam. Őszinte leszek nem is néztem meg, hogy ami benne volt, az hogy volt. Akkor szórakozok vele még, csak mér kezd kiidegelni. :) 

0

amatörmuszaki
amatörmuszaki picture

Üdv.
Takarítsd kia régit a membránt ne lyukaszd ki.
a mikrokapcsoló kontaktsptay,megjárat megmér visszatesz a gépbe.

0

janyka30
janyka30 picture

Üdv. Azon már túl vagyok. 

0

amatörmuszaki
amatörmuszaki picture

És azzal is ugyanaz a tünet?
Írj85 el kezdődő számsort
 

0

janyka30
janyka30 picture

Ahogy az elején is leírtam, azzal a hibával került hozzám, hogy folyamatosan csak szivattyúz jó sokáig, aztán megunja és kiáll hibára. Vagy is 4 et villog, ami szivattyúzási hiba vagy vízszintszabályzó. Először azt hittem, hogy folyik de semmi. Majd lehúztam a csatit erről a membrános vízszint szabályzóról és annyi változás történt, hogy most már program indítás után csak a szokásos szivattyúzási időtartam volt és már engedte is a vizet de utána leállt és egyből ki is nyomta, nyílván mert a csati nem volt rajta a szabályzón. Kiszereltem megtakarítottam stb. vissza tettem de ugyan az a hiba volt. Majd kicseréltem benne a kapcsolót, találtam itthon olyan három lábas stb. kapcsolót. Vissza tettem azzal már működött annyira, hogy szivattyúzott, vizet beengedte, keringető indult, viszont elkezdett kattogni mint a hülye illetve a keringetőt is rángatta nem volt egyenletes. Utána arra gondoltam, meg itt is böngésztem és írták, hogy az a gumi fel van benne keményedve és azért vacakol, na mondom nem kókányolok, 3000 ft ért tudtam venni újat ilyen membránkapcsolót, kicserélem és jó lesz. Ráadásul kettőt vettem, hogy legyen itthon tartalékba. Kipróbáltam mindkét újjal viszont ugyan azt produkálta mint a sajátjával amit megtákoltam végül. Aztán írtam ki ide a bajomat és irta Botesz, hogy kevés a víz. Öntöttem hozzá pluszba egy kancsó vizet és láss csodát megjavult, dolgozott rendesen. Utána cseréltem reed-et de semmi, majd egy víz beeresztő szelepet is de az sem hozott változást. Na itt adtam fel, nincs értelme már akkor, rengeteg időm elment vele, munka meg van bőven. A 2.2 mikrós X2 es kondit még megnézem vagy cserélem újra, max. annyit szánok rá. 

0

janyka30
janyka30 picture

Lemondtam róla, mindent megpróbáltam amit lehetett, ennyit nem ér. Köszönöm azért a segítséged. 

0

Botesz
Botesz picture

Kevés benne a víz.

0

janyka30
janyka30 picture

Öntök hozzá 1-1,5 liter vizet aztán tökéletesen dolgozik. 
Érdekes. 
Hogyan érjem el, hogy megfelelő szintre töltse magát? 

0

janyka30
janyka30 picture

Így látszóllag annyi van a gép aljába mint szokott.
Azt, hogyan tudom orvosolni? 
Kapott új reed-et, új a vízszintszabályzó. 

0

Botesz
Botesz picture

Tudom hülye kéredés de a kifolyó cső nincs túl alacsonyan?Engem viccelt már meg.Esetleg az lehet hogy felhabzik a vegyszertől is amiatt csinálja.Ha túl nagy a víznyomás akkor attól meghülyül egy picit próbálj zárni a csapon.Esetleg ha csak reed et cseréltél nem jól van beforrasztva.
 

0

janyka30
janyka30 picture

Sajnos akármit csinálok semmi nem hoz változást, köszi azért a segítséget de így maradt sajnos. Ez van.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , ha kattog , akkor lehet hogy veszik a nyomás a csőből esetleg húzd le a kapcsolóról azt kiderül vessze több vizet . Wpool-nál nem tudom , hogy van  de egy valamelyik Candi-nél azt tapasztaltam , hogy a vízmennyiséget az átfolyás mérő adja , a presotat meg az üres jelet , ha kiszivattyúzás közben lehúztam a csövet , abbahagyta a szivattyúzást , pedig volt még benne víz , mikor pedig rossz volt a reed , észnékül vette a vizet .

0

janyka30
janyka30 picture

Szia, köszönöm a tippet de továbbra sem jó, ugyan az. 

0

vadmalacka
vadmalacka picture
*

Hi!
Az átfolyásmérő cl pontossággal állítja be a vízszintet, feltéve ha jó a reed, vagy propeller. A nyomáskapcsoló arra van, hogy a fűtés/keringtetés, csak egy bizonyos vízszint elérése után indulhasson csak el, ill álljon le ha a vízszint lecsökken. Ez egyfajta védelem szerűség....

0

ityvity
ityvity picture
*

Koszi

0

Sponsored links