You are here

LG 47LW4500-ZB.BEUZLJG LG logót 3 másodpercig mutatja, és utána nincs háttér világítás, nincs kép! Megoldva!

17 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok Fórumozók! Most került hozzám ez a ledes tv, azzal a hibával  hogy 3 másodpercig mutatja az LG logót, és utána leáll a háttér világítás! Először a ledekre goldoltam hogy valamelyikkel gond van, kijelző szétszedése után átmértem egyesével a ledeket teszterrel, mind világít. Ebben a kijelzőben aluminium sínen vannak a ledek, 64db led van egy oldalon és még ugyan ennyi a másik oldalon is. Ezeket 8db-onkét vannak sorban, és így ellenörizve is világítanak. Bekapcsolás után a kép nélkül is  megy, mert a hang meg van. Egy próbára rátudtam kötni a tesztert az egyik oldal pár ledjére, és így let hátér világítás és a kép is megjött. Ilyen 47 collost még nem csináltam, miért állítja meg a háttér világítást, ez a tápegység modulon, vagy a main boardon lehet gond? A két modul száma, táp-EAX62865401/8 A MAIN-EBT61680931. A válaszokat előre is köszönöm!

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Kipróbáltam Manyizoli feltöltött leírását. A képen található ellenállás átkötést megcsináltam, a C 801 kondira kellet 10 ohmos ellenállást rátenni. Ezek után bekapcsolva a háttér világítás nem szüntmeg, összerakva beltérivel is megjött a kép. Most két napja rendesen működik, még a 3D-ét is kipróbáltam rajta. Mindenkinek köszönöm a segítségét!
 

2

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!
Vissza került hozzám a készülék, az eredeti hibával, de most tudtam rendelni hozzá való led csíkokat. Most már elindul rendesen.

0

manyizoli
manyizoli picture

Szia,

Örülök hogy működik a kis trükk, ezek szerint a led-ek el vannak öregedve és már a gyárilag beállított érték fölötti áramot vesznek fel, ezért tiltott a védelem.

1

Pásztor
Pásztor picture

Szia!

Egy kis gond van még, elnézést de 22ohmot tettem bele mert csak ez volt ithon, de tegnap kikapcsolt mert le telt a 4 óra, és utána készenlétből visszakapcsolva nincs kép de hang van. Kihúzva az áramból egy húsz perc után bekapcsolva a kép is meg lett. Ez is lehet hogy a ledek el vannak öregedve? Teljes led csere oldaná meg a gondot?

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Egyszer régebben úgy kerestem meg a rossz LED-eket, hogy videóra vettem azt a rövid időt, amíg világítottak. Aztán kikockáztam és már láttam, melyik LEDcsík hunyt ki először. :)

1

manyizoli
manyizoli picture

Szia,

Hétvégén hozzám is beesett egy ilyesmi LG tv ugyan ezzel a LED driver IC-vel, én is 22 ohm-os ellenállást raktam be, de nálam 30 perc múlva kiderült hogy melyik rész rossz a háttérben, mert jobb oldalt egy részen szépen elment egy része a háttérnek. Nem úszom meg a szétszedést, és meg kell keresni a rossz led-et, de legalább már tudom hogy keressem. 
 

0

stomi
stomi picture

Szia!
A belinkelt képen 10k van.

0

Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

A tv main board: EBT61680931- A táp: EAX62865401/8 ( ezen a panelon van a LED driver ic is!

0

manyizoli
manyizoli picture

Szia,

Van itt egy kis trükk, lehet segít.

0

manyizoli
manyizoli picture

Szia,

LED driver IC típusát tudjuk?

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia,

A tápegység lapján ez a ic kapcsolódik a ledek fetjeivel a típusa: AS3695C, ez egy 16 csatornás led driver!
Ezzel a megoldással nem találkoztam, rajzom sincs hozzá. ezzel lehet gond?

0

mosomedve
mosomedve picture

Sajnos ezekben az esetekben a teszter nem ad egyértelmű választ a ledsor hibájára. Ha legalább 250 mA nem folyik át az egyes sorokon nem fog kiderülni melyik sor is hibás. Ha már szétszedted a kijelzőt kösd vissza a led vezérlést és kapcsold be a gépet. (LCD felület és a plexi alkatrészek nélkül) Látni fogod hogy melyik sor is fog tiltani a háttér világítás rendszerében. Lehet csatlakozó hiba is ami a LED sorok csatlakozóinál szokott lenni. Elég egy-két LED hiba és az automatika tiltani fog.

0

Pásztor
Pásztor picture

Ezt amit írtál ki is próbáltam, csak a led sorok voltak rajta, de akkor csak 3 másodpercig világítottak, és egyszerre állt le mind a két sor. Ebben a pillanatban is minden led világított. 

0

BUBU
BUBU picture

Szia!
Talán segít, mivel jó egy éve volt hasonló hibával egy ilyen méretű LG led tv ezért pontos típust nem tudok már mondani.
Kolléga többször szétszedte a kijelzőt, ellenőrizte a ledeket meghajtásukat eredmény nélkül. Bekapcsolás után  pár másodperc háttér leállt.
Kérte nézzem meg már én is hátha.
Megoldás a main segédtápjait ellenőrizve egy az 5v-ot  előállitó szabályozó ic volt rossz, cseréjével a készülék tudja azóta is a dolgát.
Ezek alapján én meg vizsgálnám a maint. Elnézést hogy konkrét adatokat nem tudok közölni de a hiba kisértetiesen hasonlít az én esetemhez.
Üdv:
    BUBU
 

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia

Holnap megnézem a maint, amit írtál, és utána írok hogy nálam is ez lesz a gond.

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia

Megnéztem a maint, találtam 4 fajta szabályzó icét 3db 1117 és egy AZ2940D 2.5EI. Ezeket átmérve a feszültségük nem változott, ha volt háttér ha nem, a feszültségük 3.2V, 2.5V, 5V, 6.7v egyiknél 1.2V volt mérhető.

0

Sponsored links