You are here

PACE ST50 forrasztó állomás hőszenzora mi lehet.

14 posts / 0 new
Last post
kekestv
kekestv picture

Kedves kollégák!
A pákában lévő hőszenzor,megadta magát. Mi lehet benne : NTC,PTC vagy esetleg valami más. Jelenleg 2,5K ohm-ot mutat. Két szin jelzés van rajta. Felül arany,alatta narancs,vagy piros. Hasonló ehhez:
https://www.allelectronics.com/item/tnr-103/10k-ohm-ntc-thermistor/1.html
üdv.

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

szia: nem lehet hőelem?

Bálint

0

josef.48
josef.48 picture
*

Szia  !A páka nyelében én még hö szenzort  nem láttam.Hogy a fütö ellenálásban vagy  közelében az igen.A páka nyelébe szokot lenni mozgatás érzékelö ,ha nem használod az elöre  beállitott idöben ,leviszi a  hömérsékletett de van olyan is hogy teljesen kikapcsolja a melegitést..üdv.Jóska

0

gyula.maestro
gyula.maestro picture

Szia!
Mi a hibajelenség? 2,2kOhm NTC van a pákanyélben hidegpont-kompenzációként, mivel a hőérzékelő egy hőelem a pákahegyben.
Üdvözlettel:
Gyula

0

kekestv
kekestv picture

Szia!
Ha bekapcsolom szinte feltüzesedne. Viszont,ha megnyomkodom az NTC-t,akkor visszaszabályozza a hőt. Egyébként kívülről semmi nem látszik rajta.Mikor kiforrasztottam,szétesett. Ahogy mértem 2,5Kohm-ot mutatott. Megrendeltem a TME-ről.Nem tudom mennyire lesz gond,hogy nem 2,2Kohm. Hamarosan kipróbálom.
üdv.

0

gyula.maestro
gyula.maestro picture

Szia!
Ennél a pákánál az elsődleges hőérzékelő a pákahegyben található egy hőelem formájában. Mivel a hőelem hőmérséklet különbség mérésére használható, így a pákahegy hidegebb végének hőmérsékletét is kell mérni. Erre szolgál a pákanyélben levő NTC ellenállás. Erre nem lenne szükség, ha a pákahegy hidegebbik végének ismert lenne a hőmérséklete, de az is változik, ahogy melegszik a pákanyél.
Ma reggel megmértem az NTC-t az én pákámban, 2,5kOhm volt, kb. 18 Celsius fok hőmérsékleten. Miután átmelegedett a műhely, 2,2kOhm körüli ellenállása volt 24 Celsius fokon. Az adatlap 25 Celsius fokra adja meg az NTC értékét, szerintem az általad vásárolt 2,5kOhm NTC-vel is 10 Celsius fokon belül marad a hőmérséklet pontossága.
Ez ugye a TD100 pákanyél, aminél a pákahegyben van a fűtőbetét?
Mert más páka is van hozzá régebbi gyártmányoknál.
Üdv.:
Gyula

File csatolás: 

0

kekestv
kekestv picture

Szia!
Igen TD100. Közben beforrasztottam az NTC-t. Egy darabig fűtött is a páka de valami nagyon nem stabil módon. Össze vissza mutogatott minden opciót de közben fűtött és vissza is szabályzott. Végül OSE hibakódot generált. Hogyan lehetne resetelni? Valószinűleg van benne kód. Az egyik barátomtól kaptam ő is szerezte valahol. Szerintem lekódolták bár lehet hibás is.
üdv.

0

gyula.maestro
gyula.maestro picture

Szia!
Nem kell resetelni, nem jegyzi meg a hibát. Elsősorban kábeltörésre, illetve a pákahegy érintkezőinek
kontakthibájára gyanakodnék.
Üdv.:
Gyula

0

zsugori
zsugori picture
***

0

kekestv
kekestv picture

Már nem emlékszem . Majd szétszedem.

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , hány fok van ott ahol figyel ez a termisztor ? Adatlap szerint: -40÷125°C; 500mW

0

kekestv
kekestv picture

Szia!
Passz. Nem volt lehetőségem,megmérni,mivel nagyon magasra akart emelkedni a hő.Az NTC-t megnyomva,csak nagyon rövid időre állt be a hőkontroll.
Egyébként valószinű,hogy tényelg annyi a hő amit írtál.
üdv.

0

zsugori
zsugori picture
***

0

kekestv
kekestv picture

Szia!
Köszi. Már meg is rendeltem.
üdv.

0

Sponsored links