You are here

PARKSIDE PHLG 2000 D3 hőlégfúvó hiba

63 posts / 0 new
Last post
ShiningForce
ShiningForce picture

Sziasztok Fórumtársak!

Fenti hőlégfúvó üzemi hőmérsékletet nem éri el sem 1es, sem 2es fokozatban. Rámérve majd 200 Celsius fokkal marad el a névlegestől (350 ill. 550 fok).
Ötletek?

File attachment: 
Comments
Digitalfish
Digitalfish picture

Szia!
Meg kellene mérni az áramfelvételét I.-es és II.-es fokozatban is , ebből a teljesítménye megvan hiszen ez Ohmos terhelés javarészt. Az I.-es fokozat pont a fele áramot fogja felvenni mint II.-es ben.  (soros dióda csak félhullámot enged át.
Valamint K-tipusú hőmérőszondával (a legolcsóbb multikhoz is adnak ilyet) közvetlen a kilépő levegő hőmérsékletét közel a fúvókához. (akár közvetlenül)

Pár törvényszerűség. A hálózatból felvett teljesítmény melegíti a fűtőszálat és egy kevés energia fordítódik a levegő áramoltatására amit a motor vesz fel. Kb elhanyagolható 10-20W ...  (de majd ez is hővé fog alakulni a kilépő levegő fékeződése által a környezetben. 
Az összes felvett teljesítmény hővé alakul. Olyan nincs , hogy felvesz teljesítményt de nem hőenergiává alakítja hiszen ez egy javarészt Ohmos fogyasztó. 

Akkor lássuk: A katalógus szerint ez egy 2kW-os eszköz 
Ez a legnagyobb teljesítménye II.-es fokozatban , I.-es ben pedig 1kW 
Ez másodpercenként WII.= 2kJ  és WI.= 1kJ  energia.
A légáramot perces intervallumban adják meg ez VII.= 500l/min és VI.= 350l/min
A hőfokot TII.=550Cfok  TI.= 350Cfok
Ebből következik , hogy mondjuk a szobahőmérséklet legyen Tsz=20Cfok  DeltaTII:=530Cfok DeltaTI.=330Cfok
A DeltaT értékek adott hőmérsékletváltozás értékei , ekkora hőmérséklet különbség van a beszívott levegő és a felmelegített kilépő levegő hőmérséklete között. Pontosabban ezt akarjuk elérni.
Az ehez szükséges energia:
A levegő 20Cfok-on a fajhője : 1,013kJ/kgxK 
1m3 20Cfok-os levegő sűrűsége 1,205kg/m3 a literben megadott légáramok súlya mII.= 0,6kg  , mI.=0,4kg 
Ezen légtömegek az adott fokozatoknál megadott hőmérsékletre melegítéséhez szükséges energia : WII.=322kJ  WI.= 134kJ
Most ellenőrizzük le mennyi munkát végez a hőlégfúvó a két fokozatban 1 perc alatt (mert a légáramot percben adta meg a gyártó): WII.= 120kJ ! WI.= 60kJ !
A két színnel jelzett értéket zöld szükséges energia , sárga a hőlégfúvó által felvett energia ha összeveted láthatod , hogy nincs elég teljesítménye adott mennyiségű levegő adott hőmérsékletre melegítéséhez !
Szóval ahoz, hogy ezekkel a teljesítményekkel 1kW és 2kW felmelegítsd az átáramló levegőt a megadott hőmérsékletre vagy nagyobb villamos teljesítményre van szükség vagy kevesebb légáramra!
Minden bizonnyal a szerszámra ráírt átáramoltatott légmennyiség nem annyi, hanem kevesebb! És az is biztos, hogy ezeket a hőmérséklet értékeket valamelyik felhelyezett fúvókával hozza csak.  
Mivel valami közeli értéket mértél (ami mérés nem korrekt , mert a hőmérőd nem erre való) ugy lehetséges, hogy a hőmérésnél is tévedtél vagy ha ez mégis jó akkor a hőlégfúvó háza folyt annyit a légáramon , hogy a kilépő levegő mennyisége (tömegáram) a megadott értékek alá kerül.

Summa summárum, meg kellene mérd kis hőtömegű K tipusú szondával a torkolatnál kilépő levegő hőmérsékletét és a környezeti levegőét is. Valamint a hálózatból felvett áramokat.
Ezekből az értékekből kiszámítható a tényleges légáram is.

Elnézést a hosszú hsz miatt és , hogy a közbenső képleteket itt nem írtam le de nem akartam karaktertáblával szórakozni.

Remélem sikerült válaszolnom a kérdésedre. 
Valójában előttem már mások is leírták a lehetséges okokat de szerettem volna számokkal is alátámasztani.
Mérd meg a leírt dolgokat ezek nélkül nem lehet sem kizárni, sem megerősíteni az esetleges meghibásodást vagy a gyártói paraméterekben való eltérést a megadottakhoz képest.
Üdv: Imre

3

vitaman
vitaman picture

….mérd kis hőtömegű K tipusú szondával a torkolatnál kilépő levegő hőmérsékletét …..

Ehhez kell tudni az adott K mérőszonda - levegő hőmérséklet átadási tényezője értékeit a levegő sebbesség fügvényében. Majd a szonda adatokat és légsebességeket kell mérni a felület elegendő számú különböző jellemző pontjain. Az adatokra közelítő függvényt  kell illeszteni majd integrálni a körfelületre, hogy megkapjuk az  egyenértékű levegőhőmérsékletet a kilépő felületen. A szállított levegő mennyiséget, adott idő alatt egy mérőballonba befújt térfogattal lehet mérni, és akkor már számolható a leadott hőteljesítmény, ha jól tévedek.
       De mire mennénk vele? Kiszámolni a hatásfokot a felvett teljesítmény és az energiamegmaradás tételéből?
       Mert egy iksz centire lévő felmelegítendő tárgy hőmérséklete ebből nem sejthető meg, tehát annak a mérése sem informatív. Ezt mindazoknak akik ebből szeretnének következtetni. Az áramló levegő szóródik, a tárgyról visszaverődik, a tárgy sugároz is a környezetébe, hőmérséklete nem homogén eloszlású stb.

      A ráírt max. levegőmennyiség / max hőmérséklet két szélsőérték, sehoi sem áll, hogy egyszerre igaz, Hasonló az autómotor max. nyomaték / max fordulatszáma. A légmennyiséget a legnagyobb átmérőn mérik, a hőmérsékletet a legkisebb átmérőn. Ez nem egy profi célszerszám.
Ami megtudandó az ilyesmi: most ílymódon, ebből az irányból, távolságból, és ideig nyomatva lekaparható a festék.

0

Digitalfish
Digitalfish picture

A kilépő levegő a torkolat közepénél, és teljesen közel mérve elfogadhatóan pontos értéket ad a kilépő léghőmérsékletre.
Mint azt a lejebb hozzászóló kolléga is megerősíti. Magam is hasonlóan tapasztaltam.
Hőátadási tényezőről nincs értelme beszélni, ha egy testet behelyezel adott hőmérsékletű álló vagy áramló közegben az a termodinamika tételei szerint kiegyenlítődik a hőmérsékletük! Azaz a K szonda felveszi a környezete hőmérsékletét.
Hatásfokról sincsen értelme beszélni mert a hőlégfúvóba bevezetett villamos teljesítmény maradék nélkül hőenergiává alakul át az Ohmos fűtőbetéten. Leszámítva a motor hajtására fordított energiát ami max 1% körüli hibát visz be ebbe a módszerbe (a mágneses energiává alakuló részt pedig említeni sem kell olyannyira töredék rész)
Mint fentebb leírtam és kiszámoltam a kilépő levegő hőmérsékletből és a felvett villamos teljesítményből kiszámolható a kiáramló levegő térfogata .
Abban igazad van , hogy ezek a mérések nincsenek kimaxolva az adott feladathoz de pár % pontossággal meghatározható vele a kifújt levegő mennyisége  , vagy visszaellenőrizhető a kifújt levegő hőmérséklete és még az is megvan, hogy felveszi e az eszköz a rá megadott teljesítményt.
Egyszóval erre a feltett kérdésre olyan pontos válaszokat ad, hogy nemcsak egy 10 eurós de akár egy profi hőlégfúvó is  minősíthető vele 100%-os biztonsággal.

Üdv: Imre

(mellesleg a labdába/ballonba fújni és mérni annak térfogatváltozását nagyon nem korrekt módszer!)

1

vitaman
vitaman picture

Szia!
Én meg megmértem : nem egyezik, igaz nem tudom, mivel kellene. Lehet, h 320-at mutat 400 jön ki és a cín lesz 320?  Lehet, h az IC-re kéne ragasztani? (Azt most nem mérem meg) A számításodnak azért nincs sok értelme (azonkivűl, h jó számítási gyakorlat), mert a megadott adatokból indulsz ki (légszállítás, hőfok) , a feladat pedig épp az adatok ellenőrzése lenne. Ebből csak a felvett telj. egzakt. A szonda mérés pedig csak akkor, ha mérete pontszerű és a hőelvezetése 0. Akkor a hőátadás tejes. A szájnyílásnál az áramlás nem homogén, a falaknál lassúbb, a széleknél szélhatás van, egy hosszú csőben kéne mérni a két végétől elég távol. A hőmérséklet mérés így nem egzakt.
A másik egzakt a ballonba fújt levegő mennyisége lenne, ez csak az első lépés, utána jöhet a térfogat megmérése, pont mint a tüdő mérésénél, de nem akartam mérési utasítást írni. A hatásfokot csak azért említettem, mert nincs értelme, mint ahogyan az egésznek se. A kilépő levegő hőmérséklete ugyanis azonnal el kezd csökkenni a körülményektől nagyon függően.
Azt meg hogy hibás e, a fűtőszál színhőmérséklet mérése rápillantással elárulja.
Üdv.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Van egy meleglevegős pákám. Abban is K szonda állítja be a kifújt hőmérsékletet. És ha elé teszek egy másik K szodát, az is annyit mutat. Szóval ha azt írják valamire, hogy 450 fokos levegőt fúj ki, azt közvetlen az elején egy K szondával mérve illik produkálnia. 

0

vitaman
vitaman picture

Szia!
Kedvedért megmértem. A páka 320-ra volt állítva legkisebb 8mm átmérőn, legkisebb levegőn, 245-öt mutat. Az 1600 w-os hősugárzón pedig a II-es állásban átalakító nélkül 500fok helyett 340-et mutat. (Maxwell MT25-904 , K type = -50-  1370 fok) 
A páka saját szondája hozzá van kalibrálva. Nem kell absz. hőmérsékletet mérnie. A K szonda nem léghőmérsékletmérő, ha tárgyhőmérsékletet mér a tárgy tömege nagyobb kell hogy legyen, h ne hűtse. A kábele is vezet el hőt.  Hővezető zsírral kell kontaktálni rászorítva, mert a levegő rossz hővezető (mint a meleg alkatrészeket a hűtőbordán) Biztos lehet vele jól is mérni, de nem csak odalógatva, hanem vmiféle tárgyra szerelve, de ezt ki kell hozzá fejleszteni és lesz korrekciós tényező is.
Üdv.

0

Digitalfish
Digitalfish picture

Egy adott tőmegű és anyagtól függő fajhőjű , adott kezdeti hőmérsékletű testbe pontosan számítható hőmennyiség van "akkumlálva".
Ezzel a hőmennyiséggel "gazdálkodik". Ez a hőmennyiség ha a hőmérséklete magasabb akkor leadódik bármely vele hőkapcsolatban lévő test, vagy  közeg felé. Vagy fordítva ha hőmérséklete alacsonyabb a vele hőkapcsolatban lévő közeggel, testtel akkor hőt vesz fel. Nem kell köztes közvetítő elem! A hőmérő hőtömege a kiegyenlítődés idejére van hatással egyenesen arányosan, vagy változó hőmérsékletek esetén az integrálás idejére.
Fogadd el azt , hogy amit mértél azt vagy nem jól tetted, vagy nem jó a pákád hőmérője, vagy a hőmérőd, vagy a mérési körülményed.
Amiket én leírok az fizika! Ezzel nem lehet vitatkozni. A mérési módszereken lehet, de leírtam hogyan küszöbölhető ki a durva mérési hiba.
A számításaimban igen az eszközre megadott gyári értékekből indultam ki hiszen arra vagyunk kíváncsiak , hogy hozza e azokat.  ( a mérés összehasonlítás!)
A teljesítmény megmérésének az az értelme, hogy abból kiszámítható az eszköz hőteljesítménye. Ebből pedig tudjuk mire képes. Namost ha a hőmérséklet visszamérésénél nem jön ki a matek akkor a légszállításban van eltérés a gyárilag megadott értékhez képest. Sőt még az is kiszámítható, hogy mennyi a valódi légszállítás!
A hőmérsékletmérésre visszatérve csak érteni kell, hogy mi az a mérési elrendezés ami a legkevesebb hibát viszi be. Ehez gyakorlat is kell , meg rálátás.
A rálátást kizárja pl azt a megfogalmazásod létjogát mint a szonda és az áramló levegő hőátadó vagy hőfelvevő képessége , v agy amikor belekalkulálod a légsebességet.

A mérő elrendezésnek vannak hibái, amit csökkenteni kell! Mérd meg a kiáramló levegőt több ponton de mindíg közel a torkolathoz! Átlagold! És számolj ezzel a hőmérséklettel. A mérd közel alatt azt értem hogy közvetlenül akár dugd bele a szondát! 

A ballonos példád azért sántít mert a ballon felfúvása plusz nyomást igényel mert emelni , mozgatni kell a ballon falának tömegé ez pedig a tényleges légmennyiséget csökkenti.. Másik hiba, hogy melegített levegőt fújsz bele mely a környezet felé lehül és csökkenni fog a térfogata. Ez a módszer semmivel sem komolyabb mint a szemre megnézni piros e a fűtőszál. Igen, valójában jó gyakorlati módszer, hogy egy hőlégfúvóról megállapítsuk, hogy gatya vagy üzemszerűen működik, De arra nem, hogy hozza e amit ráírtak bármely paraméter mentén. :)

üdv: Imre

Kieg. Persze , hogy nem a vita kedvéért vitázunk. Inkább beszélgetünk. SOkszor találkoztam a műszaki életben olyannal amikor valaminek nem vagy túl nagy jelentőséget tulajdonítottak. Vagy elsiklottak felettük. A fizikai dolgok a mi egyszerű világunkban nagyon könnyen kiszámíthatóak! Amiket ismerünk persze. 
Szóval ezért érdekes ez a kérdés, mert valójában egyszerű dologról van szó!

 

1

vitaman
vitaman picture

Később részletesen válaszolok. Meg majd mérek is. Most nem a kérdés eldöntésére, -de kspcsolatos vele-.küldöm e képeket.

0

Digitalfish
Digitalfish picture

Abszolut nem vitázni szeretnék. De ha egy adott hőmérsékletű testet homogén hőmérsékletű közegbe helyezel akkor megkezdődik a hőmérsékletek kiegyenlitődése. És mindig a magasabb felől áramlik az alacsonyabb felé hőenergia. Csak egyirányú lehet ez a folyamat! Nem mefordítható!
Tehát a test itt pl a k szonda felveszi a kiáramló közeg hőmérsékletét. A termodinamika tételeibe sincs benne a sebessèg! Tehát ez nem tényező!
És mivel nincs a k szonda és a közeg közőtt semmi ami hőellenállást képez ellenben a kontakt tipusú hőmérésnél vagy a hűtőborda félvezetős hasonlatodnál a hőátadás tökéletes  Amit irtál viszont igaz hogy a szonda vezetéke hőt von el a szondáról . Ez kiküszöbölhető azzal azaz hiba alá csökkenthető ha nem csak a k szonda összeérő pontját helyezed a légáramba hanem az tánna lévő szakasz egy részét is. Legalább olyan hosszan mely szakasz hőellenállása akkora hogy nem befolyásolja a mérést számottevően.
Szerintem nálad ez a hiba becsúszhatott és lehet túl távol tartottad a torkolattol. Vidd közelebb és emelkedő értéket kapsz.
semmi értelme köztes tárgyat melegiteni és azt mérni mert hibát viszel be a kontaktálásnál.
Másrészt mi különbség van ha egy hőmérőszondát levegő, víz vagy fémtárgy melegit? A mérés lényege hogy a szonda a mérendő közeg hőmérsékletére melegedjen. A fémtárgy hőmérsékletmérésekor csak nehezedik a helyzet a nehezebb kontaktálás végett.
Gondolj bele amit írtál. De a szoba hőmérsékletét is meg tudod mérni mindenféle közdaran nélkül is csupán a szondával. Vagy a vízét is. Vagy mi a turbinák kilépő gázhőmérsékletét vagy az égőtér hőmérsékletét munkám során.
 

0

vitaman
vitaman picture

Szia,
Már késő van talán majd holnap. Azt már látom, h egyre nüansznyibb különbségeken vitázunk (remélem nem a vita kedvéért. (a nevemben a vita az életet akarta jelenteni de félreérthető :)). Egyre inkább az igazad van de... akkor-azért stb. formát vesz fel. A pákába bele is dugtam a szondát ( meg is sérült a zsugorcső) akkor se érte el a beáíított értéket. A sebesség az elvezetett hömennyiség pótlásával van kapcsolatban. Lehet olyan körülmény amikor nem számít.
Jóéjt!

 
Látom
 

0

ityvity
ityvity picture
*

Szia , ki garantálja , hogy a pákának a hőmérője pontos , vagy az hol s hogy mér .

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

+/- 10 fokon belül van azért.

0

Digitalfish
Digitalfish picture

Pontosan! Ma ellenőrző méréseket csináltam egy BOSCH "digitális" szabályzású hőlégfúvóval . Hőt mértem FLUKE 87V. és FLUKE Process Kalibrátorral. K tipusú és PT100 hőelemekkel. Az jött ki , hogy a kilépő levegő a torkolatban ! közel homogén , azonos síkon mozgatva. A beállított hőmérséklet 450C fok a kilépő levegő hőmérséklete 390C fok.  A légáramot szabályozva nem változott a kilépő hőmérséklet a hőlégfúvó szépen utánna szabályozott.
Nade, mitől volt mégis kevesebb?
A hőmérő szondával közelítettem a  hőlégfúvó saját hőmérő szondájához és csodák csodája a hőmérséklet  közelítőleg megegyezett a mért a beállítottal.
Azon a ponton ahol a belső hőmérő van annak a hőmérséklete van szabályozva , mérve. Belül ez keveredik a beszívott hideg levegővel , meg a felmelegített meleggel és ennek átlaga  a kilépő levegő hőmérséklete amit mértem a torkolatnál.
Eltávolodva a torkolattól a különbség egyre nagyobbá vált ahogy keveredett a környező levegővel.
Van egy LIDL szintén kijelzős, elvileg hőfokra beállítható hőlégfúvóm is. No ebben hiába állítok be bármilyen hőmérsékletet ez nem szabályoz! Ha befogom a légáram útját elkezd felmenni a hőmérséklet. Valamilyen függvény szerint írtak rá egy kis konfigot, hogy ha a beállított hőmérséklet X a beállított légmennyiség Y akkor  ilyen kitőltési tényezővel kapcsolgassa a  fűtőbetétet. 
Szerintem ez a téma ennél több törődést nem igényel. :)

 

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia

Köszönjük, szép munka !
István.

0

vitaman
vitaman picture

Ha a megengedett működési idő alatt, a fűtőszál narancsszínű ill. piros, akkor jól működik.  És csak a teljesség kedvéért: ha a hővédő bimetall hibásan előbb kapcsolna le, ezt a hibát csak így lehet egyszerűen ellenőrizni. 
Üdv.

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: mivel mérted a hőmérsékletet?

Bálint

0

ShiningForce
ShiningForce picture

Ipari hőmérő,infra.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

ez alkalmatlan a levegő hőmérséklet mérésére
Képezd tovább magad

2

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Az infrás hőmérő a levegő hőmérsékletét csak közvetetten mérheti, ha egy melegített tárgy felületét méred. Ott meg függ a mért érték attól, hogy mennyire jó a hővezető képessége, mekkora a mérete, milyen hőmérsékletről indult, mennyi ideig melegítetted, milyen szögben, mekkora távolságra tartottad a felülettől mind a hőlégfújót, mind a hőmérőt...lehet, hogy mégis meg van nagyjából az a névleges érték.
Egy árammérés tényleg jó lenne, csak van egy multimétered, ha ESR-t tudsz mérni, aminek itt nincs is ráhatása a működésre.

2

Digitalfish
Digitalfish picture

Ez így van! És még függ a tárgy felületének reflexiós tényezőjétől!

0

Digitalfish
Digitalfish picture

.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Gondolom, ez egy faék egyszerűségű szerkezet, "ipari hajszárító", tehát ha motor nem akad, nem szorul, fűtőszál jó, nem szakadt....akkor ennyit tud. Ez van.. De ha három éve megvan, csak most mértél rá?.

4

varga jano
varga jano picture
*****

Sziasztok !
Lehet,hogy a ventilátor fordulatszáma okozza ?
Áramot mérjél a 230V-ban .Így megvan a teljesítmény .
Szerintem .Üdv

0

uniman
uniman picture
***

Hello Jano! Amennyiben a ventilátor gyorsabban forog a "kelleténél", akkor csökken a hőmérséklet...

0

slaszlo
slaszlo picture

Szia!
Egyszerűbb hőlégfúvókat, hajszárítókat általában az alábbi módon álakítják ki.
Van egy hosszú, a csillámlemezre feltekert fűtőszál, aminek a ventilátor felőli oldalánál ( hátulja) van a szálon egy megcsapolás.
( Olyan mint a takarék transzformátor...)
Innen vesznek le egy kis feszültséget, ami a megcsapolással arányos, azt 4 diódával egyenirányítják, majd megy a ventilátorra.
Hajszárítóknál tapasztalatom hogy itt a megcsapolásnál szokott elszakadni a fűtőszál, így csak a kisebbik része működik.
Szét kellene szedni és előbbre jutunk...

Laci

1

uniman
uniman picture
***

Ha így lenne bekötve, akkor elképzelhető:

Ha jól sejtem, ezt a változatot említed (itt ha bárhol megszakad a trafótekercs EH1+EH2 folytonossága, akkor "gameover") smiley :

File csatolás: 

0

slaszlo
slaszlo picture

Szia!
 A második variációt említettem. 
Nekem nincs ilyen szép rajzoló programom, csak amatőr vagyok...smiley 
A megcsapolásnál egy réz csőszegecs van a csillámlemezen, ott szokott megszakadni. 
Valóban, ha teljesen megszakad, akkor leáll minden, a ventilátor is, de ha csak szakadozik ( serceg a szegecsnél), akkor még átfolyik annyi áram hogy menjen a ventilátor és egy kis hő is lesz, de ezt nem hallani a ventilátortól.
Volt már mindegyikre példa.
A konkrét esetnél, mivel 2 fokozatú, a kapcsoló vagy a " talán párhuzamos" fűtőszál is bűnös lehet.

Laci

 

0

ShiningForce
ShiningForce picture

Szia.
Nos, szétszedtem, belenéztem, a hálózati fesz egy 0,3uF, 275 V kondin keresztül jut a 3 állású kapcsolóra. Onnan egy nyáklapon van 2 tekercs, egy elkó, és dióda híd meg smd kondi, onnan jut a motorra a feszültség, illetve a párhuzamosan kapcsolt fűtő tekercsek külön körön vannak, egy fém tokozású alkatrészen keresztül (hőelem?).
Szakadás nincs, elkó ESR rendben. 
 

0

slaszlo
slaszlo picture

Szia!
Ha már szét van szedve, mérd meg mindkét fűtőszál ellenállását 1 és 2 kapcsolóállásban is. Azt is meg lehet állapítani, hogy ezek sorossá, vagy párhuzamossá válnak-e, de lehet kapcsoló hiba, hogy mindig sorosak maradnak. ( Az is lehet hogy csak ennyit tud a gép... sad )

Sőt van egy jobb ötletem is, mérd meg a villásdugón az ellenállást 1 és 2 kapcsolóállásban. A ventilátor nem fog bezavarni.
Innen már ki tudjuk számolni a P1 és P2 teljesítményt, és meglátjuk hogy mennyire valós a gyári matrica...smiley

Laci
 

3

ShiningForce
ShiningForce picture

Köszönöm, csütörtökön megnézem.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a bimetallokat és fűtőszálakat ellenőrizted?

Bálint

0

ShiningForce
ShiningForce picture

Szia, igen, nincs szakadás.

0

uniman
uniman picture
***

Még a levegő mennyiségét -300/500l/min- nem mérted !
9,9 eurós cucc, 3 év garival. Valamit rá kellett írniuk...
Tedd rá a szűkítőt és meglesz a hőfok.

0

ShiningForce
ShiningForce picture

Attól hogy nem drága, még nem kell hulladéknak lennie.
Levegő mennyiséget hogyan mérjek?

0

AzzA
AzzA picture
*

Èn eddig az összes elromlott pakside kèszüléket visszavittem 1 èven belül, és vagy kicserèltèk, vagy visszaadtàk a pénzt. Volt hogy a szàmla sem volt meg màr.

0

ShiningForce
ShiningForce picture

Nincs meg a számlája, több mint 3 éves. Pofátlan meg nem szeretek lenni, de lehet egy próbát megér.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

A parkside cuccok azonos felhasználás mellett is pici változáson mennek át. Más a gomb, más a kinézet, más picit a dizájn... De mindig változtatnak valamit a típusszámon is. Abból pedig egyértelmű, mikor vehetted. Ha több, mint 3 éve, úgy is elbukik ezen :)

Sosem volt jó?

0

ShiningForce
ShiningForce picture

Nem, ilyen volt, lehet vele dolgozni, de nem az igazi. 

0

proba
proba picture

Ha lehet vele dolgozni, annyira jó, akkor szerintem az elvárásaid nagyok. Ezen készülékeknél nem tudok elképzelni kis hibát. Vagy serceg füstöl egy idő után leáll végleg, vagy tudja amire gyártották. Hajszárítóban volt fűtőszál zárlatom, de az gyorsan megadta magát utána. Az sem okozott jelentős hőmérséklet csökkenést. Ezek a ráírt hőmérsékletet szerintem a legkisebb szűkítővel tudják csak.

3

ShiningForce
ShiningForce picture

Lehet hogy így van, és a fenti tényt amit írtál "kifelejtették" a leírásból.

0

uniman
uniman picture
***

Nem, ilyen volt

Ha mindig is ilyen "gyengécske" volt, akkor ez nem hiba, hanem tulajdonság... Erről kéne nyilatkoznod.  

0

ShiningForce
ShiningForce picture

Nem értek egyet.  Nem felel meg a névleges értéknek, amit ráírtak. Nem ha, meg  lehet hogy..., hanem NEM. Nyilatkoztam.

0

uniman
uniman picture
***

Ez úgy értendő, hogy mikor megvásároltad, akkor még nem volt ilyen "langyi" ? ...vagy akkor még nem volt hőmérőd? smiley
Tegye fel a kezét, aki méricskélni szokta a hőlégfújó kiáramló levegőjének a hőmérsékletét...
De tény, hogy a 2000W-nak 350-600 °C és 300-500 l/perc a szokásos paraméterük. Valamelyik elektromos paraméterét is megmérhetnéd már végre...mondjuk az áramfelvételét.
A bimetál benne csak biztonsági elem (meg van egy hőbiztosíték), de ha valami gáz van vele, azt egy ampermérő is megmutatja, hogy ki-be kapcsolgat.

3

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusz!
Jelentkezem. Bár nem "méricskéltem" rendszeresen, hisz a felhasználás körülményei és az eredmények  fontosabbak lehetnek. De! Két típust is vásároltam -nem egymás klónjai - digitális kijelző, több fokozat, pontos, 10C fokos lépések, mikroprocesszoros vezérlés és amit még akarsz, s ezek kijelzett értékeit vetettem össze a mért hőmérsékletekkel. Nemigen hasonlítottak egymásra a számok.

1

ShiningForce
ShiningForce picture

Köszönöm. Valószínű én értékeltem túl a masinát.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Próbálj meg valami fekete vékony lapot melegíteni, és annak mérd a hőmérsékletét. Levegővel keveredve nagyon hamar hűl a kifújt levegő. Ezt a meleglevegős pákámról tudom. 430 fokra állítva fel kellene gyújtsa a panelt, de nagyon nem mindegy, milyen távolságról melegítem. 

1

ShiningForce
ShiningForce picture

A te "tanácsaidból" többet nem kérek, köszönöm. Kötekedni menj el egy villanyoszlophoz, hátha az értékeli.

1

uniman
uniman picture
***

Jobb lett volna, ha normálisan válaszolsz a feltett kérdésekre!
Ha az egyik legtöbbet segítő hozzászóló tanácsait nem kéred, akkor remélem, hogy a tagtársaim is mellőzik a további segítséget...köszönöm (azoknak, akik egyetértenek).
Csak annak segítünk, aki ezt hagyja és azt megfelelő alázattal kéri!

8

ShiningForce
ShiningForce picture

Off:Személyeskedni én is tudok, de felesleges. Hiába vagy a legtöbbet hozzászóló, nem a mennyiség számít ha csak kötekedni tudsz. Egyelőre köszönöm a kevés építő jellegű mondatod de ne szaporítsd itt a szót, megkérlek még egyszer. ( alázat csak afelé van aki tiszteletet érdemel)

Üdv,

1

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!

Nem lenne rossz ötlet, ha viszavennèl. Ahogy elnézem az adatlapod, nem sokat lendítettèl a Tanya színvonalán. 100 letöltés, 0 feltöltés, 0 kérès teljesítés. A topikhozzászólásaid sem a másoknak nyújtott segítségtől roskadoznak. Úgyhogy, Uniman  kenterben ver segítőkészségben.

Kalex

5

ShiningForce
ShiningForce picture

Kalex, te is csak akkor jelensz meg ha károgni kell. Egyáltalán minek vagy itt? Ja ezért.
Megnéztem és kevés fórum topicomnál Te sem járultál hozzá hozzá semmivel a problémáim megoldásához, de a hiéna kórus az megy.  Köszi, de belőled se kérek.

Gratulálok! Ön nyert két hét nyaralást. Érezze jól magát az elkövetkező 15 napban!

4

Transzduktor
Transzduktor picture

Szia - nagyon megtisztelő, hogy ennyire mélyen hiszel a tanyasi látnokok képességeiben! laugh
Feltételezem eszedbe sem jutott még szétszedni, szakadásra ellenőrizni a berendezést. De ha még le is van plombálva, mert szavatosság, stb., egy sima áramfelvétel-mérés már elárulja, hogy fel-e veszi a névleges teljesítményt a berendezés. (Az elektronikamentes hőlégfúvó azon kevés cuccok egyike, ahol nincsenek számottevően felharmonikusok meg koszinusz-fí.)  

4

ShiningForce
ShiningForce picture

Az viszont egyáltalán nem megtisztelő hogy itt fölényeskedsz.
Jó a feltételezésed.... viszont: szakadás miért lenne? Fűt, megy....
Névleges teljesítményt ha fel is veszi, de valamiért a fűtőteljesítményt nem adja le. lakatfogóm meg nincsen.

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Jó, lehet hogy "fölényeskedek", csak akkor én meg azt nem értem , hogy mi volt a topiknyitás célja! Mert hát úgy áll a dolog, hogy van egy bóvli-kategóriás hőlégfúvód, erről a cuccról még azt sem közölted, hogy elromlott-e, vagy már gyárilag egy selejtes feka. Azt meg már tényleg nem vágom, hogy mit értesz ez alatt:
"Névleges teljesítményt ha fel is veszi, de valamiért a fűtőteljesítményt nem adja le."
Hát a felvett teljesítmény talán idegen dimenziókba távozik?
1. Ha nem veszi fel a hálózati névleges teljesítményt, akkor gyárilag selejt a cucc.
2. Ha felveszi, de nem fúj elég forrót, akkor meg a légárama túl nagy, mert nem belevaló propellerrel szerelték, vagy véletlenül kihagytak egy fojtást, vagy szándékosan hagyták ki, hogy szét ne olvadjon az egész a hibás tervezés folyományaként, stb.
Mindezen tényállás néhány perc alatt meghatározható azon személy számára, aki a készüléket birtokolja (és már "fősulis"), de persze olyan jó szórakozás egy topikot duzzasztani egy triviális témában... 

6

ShiningForce
ShiningForce picture

Az első részre felesleges válaszolnom, inkább nézz a tükörbe.
Nos, az értelem szikrája kezd megcsillanni utolsó mondataid egyikében,
arra hajlok hogy tényleg csak ennyit tud ez az eszköz.
Üdv. 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Konnektorba dugható fogyasztásmérőd van? Az bőven elég.

0

ShiningForce
ShiningForce picture

Szia, nincsen.

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Szia

Köszi, jót szórakoztam a topikodon. De tényleg ...
Fogyasztás mérőd nincs. Lakat fogód nincs ( akkor mid van ? ).
De.... akkor honnan tudod, hogy a névleges teljesítmény felveszi ?!
Persze aki segíteni akar azt kiekézed ... na mind1.
Elvesztettem a fonalat :)
Én régen még elfogadtam a Parkside-ot egy közép kategóriás gyártónak,
de mostanában kezd erősen lecsúszni a listámon.
Te is fogadd el, vettél egy játékszert. Ennyit tud - ezért a pénzért.
Szebbet - jobbat !
 

1

ShiningForce
ShiningForce picture

Jól van, kapsz egy cukrot. Konstruktív ötletek esetleg? Ismétlem, konstruktív!

0

proba
proba picture

De.... akkor honnan tudod, hogy a névleges teljesítmény felveszi ?!

Van villanyóra.. 10 perc alatt megvan.angel 
Nekem is van, nem ment még tönkre, festéket viszi, hajat szárít....Forrasztani még nem próbáltam vele, lehet elolvadna, ha annyira beszűkíteném tartósan.  Vannak törvények amiket nem tud ez sem áthágni. Van watt, meg van légmennyiség, a kettő szorosan összefügg. Elektromos fűtőbetétekkel ne melegítsen az ember fia, ha komoly teljesítményt akar. 

0

Istvan-lab
Istvan-lab picture

Az igaz, de nem említette, hogy azzal mérte volna ... de abból is a legújabb digitális kell.
Tiszta szerencse, hogy az én hőlégfúvómon nincs hőfok skála, csak számok, így emiatt nem stresszelek.
Tudom, ha kis SMD-t forrasztok, akkor a 2-esre állítom, ha IC-t akkor a 3-asra, ha BGA méret akkor 4-esre de játszom még a levegővel is mert mint fentebb írták nem elhanyagolható az egyenletben. Van hogy elkezdem távolabbről átmelegíteni nagyobb légáramlással. Helyzettől függ.
Lövésem sincs, hogy mekkora lehet a 2-es vagy 3-as fokozaton a hőmérséklet csak tudja amit szeretnék és ennyi.
10-esig van skálázva, de lehet fa feltekerném 10-re szétégne a fej :) :)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ilyenekben szokott lenni belül bimetall-kapcsoló a fűtés környékén

Bálint

2

Sponsored links