You are here

MOMERT vízforraló minősége

6 posts / 0 new
Last post
ty
ty picture

Üdv,

A minap került hozzám javításra egy MOMERT vízforraló. Hazai márka. Két mérlegem van tőlük amiket régóta használok és elégedett vagyok velük.
Hát a vízforralóról ezt nem mondhatom el. Annak ellenére, hogy rozsdamentes acél kivitel, kulturált külső, a belsejében ami fogadott, az elkeserítő.
Pár apróságnak tűnő dolog lenullázza a készüléket.
pl. a vezetékezést a fűtőszálhoz rögzítő csatlakozók minősége kritikán aluli. Egy régi vasalónál ezeket 10 év után is fogóval kell leszedni. Hát ezeket nem kellett. Anyaguk vékony, könnyen hajlanak. Meg is lötyögősödtek, később a melegedéstől meg is égtek. Talán ettől ment tönkre ami még tönkrement benne.E mellé csak hab a tortán, hogy a belsejében M3 rögzítő anyák lerezegtek a készülék rázkódásától.
Szóval nem minden arany ami fénylik.
ty

Comments
uniman
uniman picture
***

Jó lett volna látni, hogy miről írsz...amint azt emltették, ez tuti nem "hazai"  cég terméke.

0

ty
ty picture

Visszaadtam mihamarább. Nem szeretek hulladékot raktározni.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Nem gyártanak semmit. Kínai alapanyag.

Ez úgy működik vélhetően itt is, hogy a kis sárgáktól rendelnek X minőségű Y terméket. Kínai legyártja megfelelő darabszámban. Elküldi. Gyakran gari megváltásban dolgozva. Vagyis azt mondja a kínai, rendeltél 100.000db vasalót. Adom 110.000db vasalót. Gari nincs. A plusz 10.000db a Te gari készleted, ha eladod, pénzed van, nincs garid, ha megtartod, lesz gari csere készüléked.

A kínaiak egyet nem tudnak. Konstans minőséget gyártanim több okból. Első, hogy a soron a gyerektől az idősig bárki lehet. Egyik héten még fakanalat reszelt, most pirítót rak össze. Másik, hogy kínában nem kell messze menni alkatrészért. Te esetedben pl. Elfogyott a saru a fűtőbetétre. Nem az van, hogy meg kell rendelni a nagyker ől. Vélhetően 100m körzetben van 3 gyártó, aki ilyet gyárt. A minőség meg nem konstans.

Erre csinálja a neves, magára adó forgalmazó, hogy kirepül kínába, felbont a 100.000db piritóból 100-at, ripityára szedi, és csak akkor veszi meg a packot, ha minden OK.

Na ezt szeretik megspórolni. Mert macera. Hisznek a gyártónak, aki a momert esetében lehet chang a mérlegnél, de liu 1000km odébb a piritónál..

És az a helyzet, hogy ezen a covid ront. Vélhetően a covid miatt nem jutottak ki ehhez a tételhez.

Egyébként a momertes gari tényleg korrekt. Volt hozzá szerencsém, több cuccal. Zokszó bélkül, elnézést kérve cseréltek... 10 pontos.

A nagy kínai gyártatóknak ezért van helyben humán erőforrás. Teljes gyártást ellenőrzik. Pl parkside is ilyen.

1

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Ha minőséget kérsz Kínából, azt is kapsz, csak az drágább. De jobb gépeik vannak, mint európában.
 

0

c_jani
c_jani picture

Itt van a telephely, Dunaújvárosban. A régi, nagy múltú cég még foglalkozik összeszereléssel is, de ezeket az eszközöket már Kínából hozza. Én is vettem egy ilyen vízforralót, garidőn belül elromlott. Visszavittem az üzletbe, ahol a telephelyre irányítottak, hogy "hátha kicserélik". Dobtam a hulladékba. Aztán vettem az Emagról egy Starlight fantázianevűt, ami ugyan csak kínai, de eleve 2 év garival adták. Bírja is. Tehát csatlakozom Jacához, jöhet onnan jó minőségű termék is, csak annak más az ára.

2