You are here

SRT átalakítása TTS szöveggé hogyan lehetséges?

3 posts / 0 new
Last post
Mr._V.
Mr._V. picture

Hello!

Több érdekes film a magyar kiadók szerint nem a magyar embereknek való, így nem is készült hozzá szinkron.
Jómagam, ha filmet nézek, akkor a filmet szeretném nézni és nem a feliratot... ha olvasni szeretnék, akkor könyvet olvasnék, nem filmet.
Több oldalon találtam SRT2TTS lehetőségeket, de a 80%-a nem támogatja a magyar nyelvet, aki pedig igen és azt hirdeti, hogy ingyenesen is használható (videolocalize), arra regisztrálni lehetetlen, mert a levélben kiküldött ellenőrző link után arra kér, hogy lépjek be újra, majd belépés után ismét ellenőrző linket küld, és ez állandó körforgás.
Droidra találtam egyet, de ez átverés: SRT2TTS vagy más néven tk.recinilt_8, ez valami török dolog, de analizálása alapján a tartózkodási helyhez és a wifihez akar hozzáférni mindenképpen, mert vagy 5-6 féle reklámszerverről töltené a reklámokat, ugyanakkor a benne levő gombok is törökül vannak és nem nyitnak meg semmit. Maga a program nem is kapcsolódik TTS szolgáltatáshoz vagy fájlrendszer eléréshez (pl. hangfájlként lementeni), tehát az egész egy átverés.

Leginkább PC-re kéne, bár ott a TTS összekapcsolása macerás (W7 rendszer), szóval PC vagy droid, mindegy, csak egy működő program érdekelne, ami SRT-ből TTS-en keresztül hangfájlt tud készíteni (wav, ogg, mp3), de lehet online lehetőség is, a lényeg, hogy tudjon magyarul. (PC-n és droidon is van telepítve TTS, de PC-n nem rendszer tartozék, csak felolvasó.)

Nem, a sima TTS felolvasó azért nem jó, mert nincs képkockához (időhöz) szinkronizálva. A tipikus 80-as évek videós hangalámondását szeretném úgymond automatikusan megoldani a feliratos filmek esetében.

Aki ismer ilyen programot Windows vagy droid (max 5.1) rendszerre, netán használható ingyenes online megoldást talált, annak megköszönném a segítségét.

Comments
Inhouse
Inhouse picture
*

Szia!

Ezt nézted? Elég sok a magyar vonatkozás.

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Megnéztem, van magyar verziója is az oldalnak, de nem használható:
"A Filmfelirat Felolvasó program egyenlőre még nem elérhető a nyilvánosság számára!"

0