You are here

Wi-Fi kamera hatótávolság növelése lehet? Részemről lezárva.

7 posts / 0 new
Last post
kov-jo
kov-jo picture

Sziasztok!
Van nekem egy körtekamerám,model:XM 1301-W tipusu.2.4GHz.Nagyon sürün megszakad a netkapcsolata,csak az újrabeállitással lehet üzembehelyezni.
Bátran szétszedtem,fotók a belsejéről.....
Találkozott már valaki ilyennel?A fekete csik lenne-e az antenna?Egy darab vezetékkel van a panelre csatlakoztatava,A csatlakozó olyan,mint amilyet a lap-top-ba használnak wifi csatlakozónak...A vezeték hossza nem szól bele a hatótávolságba?
Mindenki fáradozását megköszönve....
üdv:kov-jo
 

File attachment: 
Comments
kov-jo
kov-jo picture

Sziasztok!
A kamerának fix IP címe van......Bluetooth eszközt nem használok.
A router viszonylag jobb fajta,TL-MR6400.A routert fogom közelebb telepíteni.....
Mindenki hozzászólását megköszönve részemről a témát lezárom.
üdv:kov-jo

 

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Szia!

Leírom a tapasztalatomat. Van egy szintén 2.4 GHz-es cuccom, amiben hasonló antenna volt. Ez egy video transmitter. Nem volt megfelelő a hatótávolsága, ezért gondoltam kicserélem az antennát egy külső antennára. Először egy hosszabb (kb. 20 cm) antennát tettem be, és mondhatni rosszabb lett. Utána betettem egy rövidebb antennát, ezzel már jobb a vétel. Kb. olyan, mint a beépített antennával volt surprise. Szóval nem garantált az eredmény. Mindenesetre a fóliaantennához menő kábel hossza nemigen számít, persze sok ne legyen.

Üdv, lcsaszar

0

Mr._V.
Mr._V. picture

RF tapasztalatból nem lehet akármekkora antennát használni, mert pl. 100MHz-en 1-2 centi eltérés akkora SWR romlást eredményez és melegíti az adót, hogy a kimenő alig fele is elérhető egy hosszabb-rövidebb antennával, mint ami az adott frekire van kiszámítva.

Itt ahogy már említettem; leginkább az adó chip a gyenge/gagyi és rakhat az ember laptopból mentett fém lapot is antennának, az is csak mint a halottnak a csók. Picivel lehet jobb lesz, de mint egy mobil/PDA, akkora hatótávra nem lesz képes.

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

Azt elfelejtettem írni, hogy a rövidebb és a hosszabb antennát is 2.4GHz-re árulták. Gondolom a rövidebben van egy hosszabbító tekercs.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:az egyik negyed, a másik fél hullámhosszra van méretezve.
Célszerű  az adó és vevő antennát azonos polarizációra állítani
(azonos állásúak legyenek)

Bálint

0

Mr._V.
Mr._V. picture

Igen, az a csík az antenna... telefonokban aránylag jól működik, de pl. tv-box esetében már 5m-re sem lát el a gyári, kicserélve hasonló külső antenna nélküli bontott routerből kiépített közel azonos kis fóliára, a hatótáv majdnem kétszerese lett, de igazából rendes wifi antennát (szintén routerből) sem szerette jobban, azaz a tv-box a gyárival nem egészen 5m, a bontottal kb 8-10m ahogy a rendes antennával is... messze nincs 100-200m-es lefedettsége.
Spórolnak az anyaggal, gagyi, ez ennyit tud.
Ha van rossz routered, ami belső antennás, javaslom cseréld ki te is a kamera antennáját, de csodát ne várj tőle.

A megszakadás abból is adódhat, hogy DHCP-t használsz fix IP-k helyett, így router beállítástól függően van egy lekötött ideje az IP-nek, ha az letelik, elképzelhető, hogy újat kér és ekkor szakad meg.
Ha állítható lenne, akkor fixre kéne állítani, ha nem állítható, akkor a routerben kéne ahhoz a MAC címhez kiosztani (fenntartani) 1db IP-t, amit mindig csak az a készülék kapna meg.

Illetve érdemes lenne megnézni, hogy mennyire zavaros az adott wifi frekvencia, illetve melyik a legerősebb.
Ez 12-16 csatorna végigjátszása és routeren lehet nézni, hogy mennyivel veszi a rácsatlakozott eszközöket. Végig kell menni minden frekin (többnyire 3-9 között lesz az egyik a legerősebb, de ha ott pont zajos, akkor érdemes végigfutni a teljes skálán), tehát ezt is levenni a routeren automatáról és egyesével beállít, leokéz, újrcsatlakozik, vár fél percet, megnézi a jelet, feljegyzi egy papírra, állít tovább.

A bluetooth is a wifi frekijén működik, csak ugrál a wifi több csatornája között. Ez nálam régi router (D-Link) esetében a net teljes megállását is jelentette ha blue fejhallgatóval hallgattam pl. netrádiót. Az újabbaknál ezt nem tapasztaltam. Érdemes azért ezt is számításba venni, hogy szakadáskor megy-e bármi blue cucc (billentyűzet, egér, fejhallgató, stb.).

0