You are here

Hyundai HLHW19796 Elindul de csak szürkés kép van, és utána leáll az inverter! Kijelző hibás!

4 posts / 0 new
Last post
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!
Nem rég találtam rá és megnéztem mi a hibája. Bekapcsolva szürkés kép van rajta, és utána leáll az inverter, de újra bekapcsolva is ezt csinálja. Átmérve a tápnál 3.3V 5V 12V meg van, de a kijelzőn semmi kép nincs, lehúzott kábellel is ilyen ami a main-ról megy. Külön tcon modulja nincs. Ez lehet szoftver hiba, a tápegység: Grundig ELK YBQ194,
a main száma: Grundig ELK. XZT190R-8 a kijelző típusa LTM190M2-L31 (SD).Utána összekötöttem a beltérivel, a hang megmarad, de kép nincs!

Comments
Pásztor
Pásztor picture

Sziasztok!

Most van nálam egy 22 colos tv, ennek a kijelző csatija is ilyen, de ezzel a kijelzővel sincs kép, itt is leáll az inverter. Így lehet hogy a main nem hajtja ki a kijelzőt. Átmértem a saját kijelzőjét is, az IC03 két szélső lábon 10 Ohm átvezetés van, és szakadt a F1 bizti, ami az 5V -on van. Az smd kondikat átmérve nem zárlatos egyiksem, ellenállások jók, vagy itt is a gamma ic lenne rossz?, De most s másik készüléken rendesen meg van a kép!

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
Esetleg maga az IC03 ?

0

Pásztor
Pásztor picture

Szia!

Igen az IC03 - RT9164C-nál van az átvezetés, a kimeneten csak 1V körüli feszültség van, de leszedve az icét annál nincs zárlat, de a lapon ott van. A másik ic LRU4312X3A-AN.

0