You are here

Fisotech kamera 720p felbontásban "vibrál"

17 posts / 0 new
Last post
zamatőr
zamatőr picture

Üdvözletem!
"POE" táplálásu kamera kb 23m utp kábelen 720p felbontásban a videó szerinti képet produkálja (VGA felbontásban jó -természetesen a kép rosszabb). Ugyanez a kamera kb 29m utp vezetéken de helyi táplálással tökéletesen működik. A POE 34V -os nyomtató tápegység a végponton egy step down 12V-ra állítva. Mi lehet a hiba oka?
Köszönöm.

File attachment: 
Comments
agressiv
agressiv picture
*

Ha a videón azt kell ládni, hogy a kodek néhányszor ismételten újrakezdi a teljes kódolást, akkor talán újraindulgat a kamera, de az másképpen nézne ki. Tegyél a DC-DC konverter bemenetére 470uf puffert pluszban, lehet nagyon megrángatja maga alatt a tápot.

0

zamatőr
zamatőr picture

Normálisan működik (nem ujraindulgat) a kondenzátor nem oldotta meg a problémát. Ftp kábel cserére gondoltam még de hova kössem az árnyékolást?

0

agressiv
agressiv picture
*

Kezdjük az elején, az IP, vagy analóg kamera (AHD)?

0

zamatőr
zamatőr picture

Ip kamera , utp kábellel csatlakozik a switch-hez. Wifi-n sajnos nem tudom kipróbálni ( nem ér addig a jel)

0

agressiv
agressiv picture
*

Ezesetben interferenciáról szó sem lehet,, amúgy én villogást sem látok a videón, csak néha bekockásodik, ami ilyen biztonságikameráknál nem ritkaság. Keress a DVR beállításában I Frame Interval opciót és azt növeld, csökkentsd.

0

zamatőr
zamatőr picture

Fényerő , kontraszt, felbontás 720p VGA, QVGA, mozgás érzékelés  érzékenység -ennyi az állítási lehetőség. Frame Interval ha ez a képkocka/mp akkor az automatikus nincs állítási lehetőség. Mint írtam ez a kamera egy másik ponton kb.29m utp vezetéken de helyi táplálással (12V saját tápegysége) kivállóan működik. A villogás kb mp-ként mintha a fókuszálás korrigálna de nincs benne olyan (fix fókuszu).
 

0

agressiv
agressiv picture
*

Másik ponton! Lehet, hogy ez nem hiba, csak a látvány okozza. Az i frame interval-t a rögzítési beállításoknál fogod találni. A rögzítés úgy működik, hogy a nem változó részeket nem kódolja újra (hogy meddig az az iframe internal értékétől függ), hanem az előző képkockából használja fel. A videón látható jelenség akkor történik, amikor indul a kamera, vagy változik valami a képen. Az islLehet, hogy ezen a helyen minimális mechanikai rezgés okozza a furcsaságot. A kapcsolóüzemű DC-DC konvertereknél az is előfordul, hogy a kimenet ugrál ilyen mértékben ciklikusan, ha rosszul van méretezve, vagy ezesetben túl alacsony a terhelés stb.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a felső  részen lehet-nem mindig- látni

Bálint

0

Mosószaki
Mosószaki picture

Mobilról? 

0

zamatőr
zamatőr picture

Ugyanaz a hiba.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: próbáld ki helyi akkuval, ha úgy jó, tápellátási hiba, pl a step down ic  rosszul működik,

Bálint

 

0

cssztivi
cssztivi picture

Nem lehet az, hogy a vezeték 240V-os berendezés mellett megy el, és fölszedi az 50 Hz-es brummot? A kép meg ezzel interferál.

0

zamatőr
zamatőr picture

Nem tudom ,ezért kérdezek. Ftp kábellel megoldható ha ez a hiba oka?

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A kábel bekötése jó? Színsorrend: narancsfehér-narancs, zöldfehér-kék, kékfehér-zöld, barnafehér-barna?
Mert ha nem így van, az is okozhat átviteli gondot.

0

zamatőr
zamatőr picture

Az adatvezeték zöldfehér -zöld, narancsfehér-narancs bekötése jó . A kékfehér-kék és a barnafehér -barna a dc tápvezeték.

0

Inhouse
Inhouse picture

Szia!

Lehet más szín is, csak a csavart érpárak jó helyen legyenek... :)
zöldfehér-zöld, narancsfehér-kék, kékfehér-narancs, barnafehér-barna...

 

1

Sponsored links