You are here

Ismeretlen akkupack beazonosítása

10 posts / 0 new
Last post
Zsolt58
Zsolt58 picture

Üdvözlöm a tagokat!
Adott ez a számomra ismeretlen akkupack. Egy szerszámgépből származik. Mivel a vezérlő egységben található, talán a memóriának, vagy processzornak tárolna energiát. Egyáltalán nem vesz fel töltést, nem lehet feltölteni. Semmi egyéb felirat, vagy azonosító nem található rajta, csak ami a fotón látható. Nem ismert ezáltal a kivitele, anyaga, teljesítménye sem. Ha helyettesíteni kellene, milyen cellákkal tehetném meg? Ahhoz viszont szét kellene szednem. A mechanikai méretei: 17,5cm×19mm.
Valaki tudna ebben segíteni? 
Előre is köszönöm, további szép estét!

 

Comments
josef.48
josef.48 picture
*

Szia Zsolt !Régebben NiCd akkukat alkalmaztak,üdv.Jóska

File csatolás: 

1

Gem
Gem picture

Szia Zsolt58!

Ebben a csőben 3 db sima 1,5v-os elem van. Mindkét végét ki lehet tekerni (ha nem folytak ki az elemek). Egy spirálrugót is találsz a csőbe, ez szorítja össze az elemeket. Gagyi elemeket nem szabad belerakni. Ha 3 v alá csökken a feszültség, az elemeket cserélni kell. Ha jól tudom ezt a vezérlő jelzi is.

További szép napot!
Üdv.:Gem
 

 

3

Zsolt58
Zsolt58 picture

Próbáltam kitekerni a végeit, de nem sikerült. Lehet, hogy kifojott, beáztatom valamivel, és tovább próbálkozom.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: petróleum vagy WD40 vagy rozsdaoldó

Bálint

0

Mr._V.
Mr._V. picture

A 3V felirat nem igazán stimmelhet, ami rajta van, de a többi +- alapján 3db ceruza akkut tartalmazhat, ami viszont 3,6V és a többi betű sejteti, hogy Ni -MH a típus.
De ez csak találgatás. Ahonnan kivetted, ott kéne mérned, hogy mennyivel tölti, vagy raksz rá lemerült aksikat (3 ceruza), ha csak terheléssel indulna a töltés és megnézed, hogy mennyivel tölt.

1

Zsolt58
Zsolt58 picture

A három cella rendben, három plusz, három minusz látható. Ezenkívül csak a MIN 3V látható, semmi más.

0

uniman
uniman picture
***

Szétszedted és látod a 3 cellát? Tuti tölthető?
A szerszámgép típusát is meg kéne adnod...

0

Zsolt58
Zsolt58 picture

Még nem tudtam szétszedni, de rajta vagyok. Állítólag menetes mindkét vége, de azt hiszem kissé begyógyult. Maga a gép egy CNC eszterga, délután teszek fel képet, mert e gép nem itt van.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ha ipari gép, akkor kevesen leszünk okosabbak a típusától. A jelölések alapján nekem is ceruza akksi tartónak tűnik, és a 3V a beavatkozás szükségességét jelöli.

0

Sponsored links